Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ítélik el, ha valaki háztartásbeli szeretne lenni?
Miért nem lehet elfogadni, hogy mindenki más, mindenkinek másmilyen élet felel meg?
Sajnos manapság még mindig elterjedt, hogy a nő is dolgozzon 8-10-12 órát, egyedül vigye a háztartást, mert "az nem munka", foglalkozzon egyedül a gyerekkel, mert az is a nő dolga, és kussoljon is, mert "nem csinál semmit".
Én magam nem szeretnék htb lenni, mert engem ez nem elégít ki szellemileg, szükségem van arra, hogy csináljak valamit a házimunkán túl is, hogy bevételem legyen, meg ilyenek. Meg persze otthon munkamegosztás.
Viszont nem utálom azokat, akik szívesebben lennének otthon akár egész életen át. Az ő életük.
Ha lesz gyerekem, nyilván én is inkább részmunkaidőt fogok vállalni, nem pedig megszakadni, egyedül vinni a háztartást 12 órázás mellett, csak hogy meg ne szóljanak...
Felőlem, ha valakinek az a szíve vágya, hogy htb legyen, hát hajrá...
Bár manapság a háztartási munka már nem olyan nagy etwas. (Ha én gyakori túlórázással is lazán tudok mosni-főzni-takarítani, akkor más is képes lehet rá...) A gépesítés rengeteg terhet levett az emberek válláról. A mosás úgy "másfél óra", hogy öt perc alatt bepakolsz a mosógépbe, egy órán át mást csinálsz, gyakorizol pl., aztán tíz perc alatt kiszeded és kiteregeted a ruhát.
Jó, ha van három gyerek, akkor az már húzós meló, de önmagában a htb-skedés tényleg nem világmegváltó valami.
"Sajnos manapság még mindig elterjedt, hogy a nő is dolgozzon 8-10-12 órát, egyedül vigye a háztartást, mert "az nem munka", foglalkozzon egyedül a gyerekkel, mert az is a nő dolga, és kussoljon is, mert "nem csinál semmit"."
Aki belemegy egy ilyen kapcsolatba, az meg is érdemli. Érdekes módon az én környezetemben az 50-50 munkamegosztás az alap és a férfiak számára természetes, hogy már nem az ötvenes években élünk és nem "besegítenek" otthon, hanme teljes mértékben kiveszik a részüket a háztartásból.
Engem amúgy nem zavar, ha valaki HTB akar lenni, az ő élete, ha nem tartja végtelenül üresnek és kielégíti szellemileg a dolog, akkor hajrá, sok boldogságot. Amíg nem akarja rám erőltetni senki, addig nincs hozzá közöm.
En nem tudnék háztartásbeli lenni akkor sem ha 5 gyerekem lenne. Mennék dolgozni ugyanúgy. Mondjuk nem 3 műszak meg 2 hanem csak 1. Azt is olyankor mikor a gyerekek oviba bölcsibe esetleg suliba vannak. De engem sem érdekel ha valaki otthon marad mert neki így kényelmesebb.
31N
Érdekes, nálunk minden munka felesben megy. Nem én viszem egyedül a háztartást.
Meg is érdemled, ha házicselédkedni akarsz.
Szerintem meg az az alap, ha mind a két fél mindenből kiveszi a részét!
Mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja. Ha valakinek a htb az életcélja az az ő dolga.
"nem pedig megszakadni, egyedül vinni a háztartást "
Talán házasság előtt meg kéne nézni, kihez is mész hozzá.
Normális férfi nem várja el, hogy munka mellett CSAK A NŐ vigye a háztartást és nevelje a gyereket!
Itthon kevés a részmunkaidős meló, és ugye bazi keveset is keresel vele, szóval ha a párod is egy középkategóriás melóban van, akkor kénytelen vagy gyerek melett is -8-10-12 órázni. Ahol meg a nő viszi egyedül a háztartást ugyanannyi munka mellett , mint a férje, az meg is érdemli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!