Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért ítélik el, ha valaki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ítélik el, ha valaki háztartásbeli szeretne lenni?

Figyelt kérdés

Miért nem lehet elfogadni, hogy mindenki más, mindenkinek másmilyen élet felel meg?

Sajnos manapság még mindig elterjedt, hogy a nő is dolgozzon 8-10-12 órát, egyedül vigye a háztartást, mert "az nem munka", foglalkozzon egyedül a gyerekkel, mert az is a nő dolga, és kussoljon is, mert "nem csinál semmit".

Én magam nem szeretnék htb lenni, mert engem ez nem elégít ki szellemileg, szükségem van arra, hogy csináljak valamit a házimunkán túl is, hogy bevételem legyen, meg ilyenek. Meg persze otthon munkamegosztás.

Viszont nem utálom azokat, akik szívesebben lennének otthon akár egész életen át. Az ő életük.

Ha lesz gyerekem, nyilván én is inkább részmunkaidőt fogok vállalni, nem pedig megszakadni, egyedül vinni a háztartást 12 órázás mellett, csak hogy meg ne szóljanak...

2019. máj. 9. 15:06
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
90%

Felőlem, ha valakinek az a szíve vágya, hogy htb legyen, hát hajrá...

Bár manapság a háztartási munka már nem olyan nagy etwas. (Ha én gyakori túlórázással is lazán tudok mosni-főzni-takarítani, akkor más is képes lehet rá...) A gépesítés rengeteg terhet levett az emberek válláról. A mosás úgy "másfél óra", hogy öt perc alatt bepakolsz a mosógépbe, egy órán át mást csinálsz, gyakorizol pl., aztán tíz perc alatt kiszeded és kiteregeted a ruhát.

Jó, ha van három gyerek, akkor az már húzós meló, de önmagában a htb-skedés tényleg nem világmegváltó valami.

2019. máj. 9. 15:09
 2/52 A kérdező kommentje:
A legtöbb magyar nőnek az otthona a második munkahelye, érthető, ha valaki ezt nem akarja vállalni...
2019. máj. 9. 15:10
 3/52 anonim ***** válasza:
100%

"Sajnos manapság még mindig elterjedt, hogy a nő is dolgozzon 8-10-12 órát, egyedül vigye a háztartást, mert "az nem munka", foglalkozzon egyedül a gyerekkel, mert az is a nő dolga, és kussoljon is, mert "nem csinál semmit"."

Aki belemegy egy ilyen kapcsolatba, az meg is érdemli. Érdekes módon az én környezetemben az 50-50 munkamegosztás az alap és a férfiak számára természetes, hogy már nem az ötvenes években élünk és nem "besegítenek" otthon, hanme teljes mértékben kiveszik a részüket a háztartásból.

Engem amúgy nem zavar, ha valaki HTB akar lenni, az ő élete, ha nem tartja végtelenül üresnek és kielégíti szellemileg a dolog, akkor hajrá, sok boldogságot. Amíg nem akarja rám erőltetni senki, addig nincs hozzá közöm.

2019. máj. 9. 15:10
 4/52 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem baj, a részmunkaidő külön jó ötlet, nekem teljesen megfelelne. F
2019. máj. 9. 15:15
 5/52 anonim ***** válasza:
100%

En nem tudnék háztartásbeli lenni akkor sem ha 5 gyerekem lenne. Mennék dolgozni ugyanúgy. Mondjuk nem 3 műszak meg 2 hanem csak 1. Azt is olyankor mikor a gyerekek oviba bölcsibe esetleg suliba vannak. De engem sem érdekel ha valaki otthon marad mert neki így kényelmesebb.

31N

2019. máj. 9. 15:19
 6/52 anonim ***** válasza:
65%

Érdekes, nálunk minden munka felesben megy. Nem én viszem egyedül a háztartást.

Meg is érdemled, ha házicselédkedni akarsz.

Szerintem meg az az alap, ha mind a két fél mindenből kiveszi a részét!

Mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja. Ha valakinek a htb az életcélja az az ő dolga.

2019. máj. 9. 15:26
 7/52 anonim ***** válasza:
Nem ítélem el, mindenkinek joga van úgy tönkretennie az életét, ahogyan akarja. Én egyszerűen csak túl kockázatosnak tartom, erre több példa is van a családomban. Illetve nekem személy szerint nem lenne megfelelő ez az életmód, más típus vagyok, dolgozó szülők mellett nőttem fel, ez vált természetessé, és némely htb előszeretettel támadja a dolgozó nőket, dolgozó anyákat.
2019. máj. 9. 15:41
 8/52 anonim ***** válasza:
17%
Azért az engem elgondolkodtat, hogy a környezetemben egy csomó nőnek nincs gyereke. 30-asok, egyik-másik közel a 40-hez. Kérdés esetén: dolgozok!!!! a válasz. 10, 15 éves stabil párkapcsolatokban vannak. Pedig a többség GYED + CSP megkapná azt az összeget amit gürizéssel munkával összehoz. Valószínű ezek a nők nem merik bevallani, hogy sok lenne nekik munka mellett a család. Hiszen a magyar nőket meg lehetne szakítani, büszkeségre okot adó nézet, hogy ki mennyit tud dolgozni! Ez egy ilyen nép kedves Kérdező!
2019. máj. 9. 15:42
 9/52 anonim ***** válasza:
72%

"nem pedig megszakadni, egyedül vinni a háztartást "

Talán házasság előtt meg kéne nézni, kihez is mész hozzá.

2019. máj. 9. 15:45
 10/52 anonim ***** válasza:
100%

Normális férfi nem várja el, hogy munka mellett CSAK A NŐ vigye a háztartást és nevelje a gyereket!

Itthon kevés a részmunkaidős meló, és ugye bazi keveset is keresel vele, szóval ha a párod is egy középkategóriás melóban van, akkor kénytelen vagy gyerek melett is -8-10-12 órázni. Ahol meg a nő viszi egyedül a háztartást ugyanannyi munka mellett , mint a férje, az meg is érdemli

2019. máj. 9. 15:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!