Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tegyük fel, van egy 18 éves...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tegyük fel, van egy 18 éves lányod, aki egy 30 éves férfival jár, összeköltöznek. Havonta szülőként mekkora összeggel tudnád támogatni a lányodat?

Figyelt kérdés

te szülőként nem akarod, hogy a lányod kiszolgáltatott legyen teljesen anyagilag a pasijának, dolgozni nem tud, mert még nappalin tanul, de együtt élnek, vannak kiadások.

a férfi saját lakása, albéreti díj nincs, de rezsi, kaja, ilyesmi, igen.

2019. febr. 15. 06:27
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
69%
18 évesen már lehet dolgozni, suli mellett is. Arra nevelném a gyerekemet, hogy álljon meg a saját lábán, és ne mások támogatásán akarjon élősködni.
2019. febr. 15. 07:11
 12/57 anonim ***** válasza:
79%
Nem akarnám támogatni. Miért tenném? A pasija nem engem dug, hogy fizessek érte. Másrészt meg ha arra van esze, hogy külön menjen, akkor legyen arra is, hogy megteremtse a szükséges pénzt. Én biztos, hogy nem támogatom az ilyen kapcsolatot, tehát szembement az én erkölcsi értékeimmel, így ezt az életvitelt nem fogom támogatni.
2019. febr. 15. 07:14
 13/57 anonim ***** válasza:
80%
Ha viszont a 20 éves lányom szeretne összeköltözni a 22 éves barátjával, őket támogatnám, pusztán azért, mert helyeslem a kapcsolatukat és még mindketten egyetemisták. Mondjuk olyan havi 40 ezerrel.
2019. febr. 15. 07:17
 14/57 anonim ***** válasza:
24%

Hogy ebben a témakörben mennyi rosszindulatú ember van...

Az ítélkezés az megy ezerrel.

2019. febr. 15. 07:17
 15/57 anonim ***** válasza:
44%

Úgy ítélem meg a körülményeket, akkor havi olyan százezerrel.

Annó, mikor én 27 évesen össze költöztem a 17 éves párommal, nem vártunk sehonnan támogatást. Támogatás nélkül is eltudtunk indulni a közös életben.

Ami az utolsó sort illeti, abból nekem egyértelmű, csak egy ingyen punci kell neki, ami mindig kéznél van.

2019. febr. 15. 07:30
 16/57 anonim ***** válasza:
73%
14: mi az ítélkezés ebben?? Ha neked van eszed dugni egy 30 évessel és játszani a felnőttet, akkor tartsd el magad. Vagy ez már nem fér bele a felnőtt életbe, hogy ne más pénzeljen?
2019. febr. 15. 07:35
 17/57 anonim ***** válasza:
88%

Elég sok dologtól függ ez.

Az én lányom 17 éves, nagyon értelmes, jól tanul, és szerintem kifejezetten talpraesett is. Mégis, nem bírom elképzelni, hogy egy év múlva már nyugodt szívvel engedném el egy férfival, hogy éljenek együtt, arról nem is beszélve, hogy még mindig gimnazista lesz.

Ő iskolába menne kvázi otthonról. Nem vagyok a tinédzser pszichológia szakértője, de kétlem, hogy egészséges számára a szülői szárny alól kvázi idő előtt beugrani egy olyan idős férfi mellé, akivel már a kapcsolatok egy sokkal komolyabb szintjét kéne megismerni. Tudom, hogy kamasz szemmel neki nem ez lenne, de ez kicsit olyan, mintha otthonról elköltözne egy másik "szülőhöz", akivel szexel is... Ráadásul ha "zsebpénzt" kap, alá is támasztom vele ezt a nézetet a fejében, hogy ő nem felnőtt, hanem gyerek. Egy felnőtt ember ugyanis nem kap zsebpénzt és megtanul gondoskodni magáról, szülők nélkül is.

Nekem ez nem tűnik időszerűnek egy 18 éves életében, függetlenül a nagykorúságtól. Támogatnám, hogy tanuljon, ne kelljen dolgoznia, de ezt annak érdekében, hogy később egyedül is jól boldoguljon.

Ha ettől függetlenül is el akarna menni, hogy ezt elmondtam neki, mivel megtiltani nem tudnám, elengedném, engedném is, hogy hazajöjjön, amikor kiderül, hogy ez mégse olyan romantikus, mint képzelte, de nem adnék neki pénzt.

N

2019. febr. 15. 07:38
 18/57 anonim ***** válasza:
90%
Tudni tudnám jelentős összeggel támogatni, de nem akarnám. Csatlakozok a korábbiakhoz, eleve nem bátorítanám hogy a gimnazista lányom elköltözzön itthonról, márpedig az anyagi támogatással ezt tenném. Igenis legyen kiszolgáltatott, tanulja meg, milyen az, hogy ebből okulva legközelebb már el tudja kerülni a helyzetet, vagy zavarja annyira, hogy elkezd dolgozni, ezt 18 évesen megteheti iskola mellett is.
2019. febr. 15. 07:52
 19/57 anonim ***** válasza:
18%

Szerintem rendes tőled,hogy támogatod,és kiállsz a lányod döntése mellett.Bár azért hétvégén dolgozhatna is,ha csak pár órában,amivel kimutatja hálás hogy törődnek vele.

Számold ki mennyi az albérlet vagy a lakás költsége,plusz az az összeg,amit eddig ráköltöttél étkezés terén.A többiért szerintem tegyen ő.

2019. febr. 15. 07:58
 20/57 anonim ***** válasza:
76%
Semmivel nem támogatnam ezt muveletet.
2019. febr. 15. 08:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!