Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek jogos kérés lenne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek jogos kérés lenne a részemről?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy a barátommal 3 éve lakunk együtt albérletben, mindent felesben fizetünk, de én ezt nem tartom igazságosnak annak fejében, hogy ên havonta nettó 120e körül kapok kézhez, ő viszont nettó 350e körül keres. Mivel mindent felezünk, nekem ebből elmegy 80-90e forintom, plusz vannak minden hónapban apróbb kiadásaim (tisztálkodószerek stb...), így szinte semmit nem tudok félretenni, ő pedig simán félretesz havi 250-et. Ráadásul minden évben elvárja a nyaralást, ami persze jó, de az összekuporgatott pénzemet mind elviszi, míg ő egy havi béréből kifizeti azt, mert mindegyikünk a saját részét fizeti.

Felhoztam neki, hogy arányosítani kellene a kiadásokat a fizetésünkhöz. Szerintetek jogos lenne a kérésem?

Persze szerinte nem, de így annyi tartalékom sem marad, hogy a saját lábamra tudjak állni, ha esetleg bármikor vége lenne a kapcsolatunknak és emiatt nem érzem magam érzelmileg biztonságban.

27/n

2019. febr. 3. 19:40
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
100%
Egy ilyen emberrel mit tervezel? Ha egyszer gyereketek lenne, még azzal is mindent te csinálnál mert tuti hogy akkor se segítene semmit és a gyerekkel kapcsolatos kiadásokat is felezgetné. Ez nem egy normális kapcsolat amikor már együtt élnek a felek. Lépned kellene - méghozzá el onnan.
2019. febr. 3. 22:14
 52/61 A kérdező kommentje:

Igen, másodállást... Reggel fél 7-kor elindulok munkába, hogy 8-ra odaérjek. Fél 5-kor végzek (legelőbb), jó ha 6-ra hazaérek. Utána főzés, házimunka. Van, hogy szombaton is be kell menni fél napra.

Mikor dolgozzak másodállásban?

2019. febr. 3. 22:16
 53/61 A kérdező kommentje:

A kapcsolatunkról önmagában pedig szinte semmit nem írtam, mégis mindenki tudja, hogy egy rakás f*s...

Szeretjük egymást, itt nem ezzel van a gond.

2019. febr. 3. 22:18
 54/61 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vontam le olyan következtetés, hogy egy "fos" lenne a kapcsolatotok, de ezt te írtad le:

"emiatt nem érzem magam érzelmileg biztonságban"

2019. febr. 3. 22:33
 55/61 anonim ***** válasza:
Gyereket szeretnétek valaha?
2019. febr. 3. 22:34
 56/61 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy te szereted őt, de ő nem szeret eléggé. Ez teljesen világos. Akit szeretek, attól nem várom el hogy teljesen lenullázza magát és még nyaralást is követelek felesben fizetve - miközben tudom hogy a párom totál lenullázza magát - hogy az igényeim teljesüljenek. A kérdés: hol vagy te ebben a kapcsolatban? Mi van a te igényeiddel?

Másodállásod meg pl. akkor lehetne, ha a lakótársad besegítene a házimunkába. Azt miért neked kell megcsinálni? Jaa, mert a társad igényli... Gondolkozz már egy kicsit.

2019. febr. 3. 23:28
 57/61 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező, mi a foglalkozásod? Komolyan érdekel, ha nem vagyok indiszkrét (bár úgyis anonim oldal).

A másik: én nem szeretem szórni a pénzt, de szerintem ez a párod részéről nem korrekt. Ha valakivel együtt élsz, párkapcsolatban szerintem alap dolognak kéne lennie hogy nem szipolyozod ki a másikat. Mert hogy a kedves párod ezt csinálja. Jóval többet keres nálad, simán megtehetné hogy egy kicsivel többet vállal (mind anyagiak minnd háztartás terén) de tesz rá. Tehát ha te épp nem jössz ki a fizudból, az őt rohadtul nem érdekli. Ez lenne a szeretet? A párkapcsolat? Hogy nesze neked kevesebbet keresel, megszívtad ez van. Ez lenne a jó hozzáállás? Még ha egy közeli barátom lenne a lakótársam pl és mondjuk alapból 50-50 lenne minden (tételezzük fel) de valami miatt nem tudna egy ideig úgy beleadni, és én megtehetném anyagilag, kipótolnám. Mert vagyok annyira humánus és fontos nekem a másik még ha nem is a párom. Majd visszadja. De ha valakivel párkapcsolatban együtt élsz, azt gondolom hogy ez lenne a minimum. Hogy ha látod hogy a másik nem jön ki anyagilag egy kicsit többet vállalsz mert megteheted.

Lehet azzal dobálózni hogy nem jogos, mert 50-50-ben egyeztetek meg. Lehet hogy nem, ezt mindenki eldönti maga. Itt inkább az etikai oldaláról van szó. Hogy segítek a másikon, mert szeretem. És ez a párod részéről a kérdés alapján nincs meg. Arról meg ne is beszéljünk hogy nem csinál házimunkát ergo te kiszolgálod. Nekem ez felejtős lenne.

Nemrég volt itt egy kérdés gyakorin, egy anyuka írta ki, kisbabája volt , hasonló szitu, felesben fizették a dolgokat, gyerekre apuka nem vásárolt, anyuka a (igen kevés) GYES-ből fizetett nagyon sok mindent, hó végén alig jött ki és a kedves fater még csak nem is segített a házimunkában, se a gyerek körül.

Ha nem akarsz te is így járni, lehet el kéne gondolkodni azon hogy ha már most ilyen a hozzáállása a dolgokhoz, valszeg később se lesz jobb és gondolom nem szeretnéd megszívni rendesen, kisgyerekkel egyedül. Meg nem szeretnél házicseléd lenni.

A kapcsolatodba nyilván nem látunk bele, de így látatlanban nem tűnik olyan stabilnak mint állítod.

2019. febr. 4. 02:25
 58/61 anonim ***** válasza:
96%

Ilyen pasival nem lennénk együtt...tipikus két fillérèrt a kecskét is.

Gyereketek lesz akkor hogy lesz? A házimunka sem feleződik a pénz igen...

Am Te is reménytelen vagy. Tanultál de minek? Gyarba nem mész, ide oda nem mész. Akkor legyél el 120 ezerből!

2019. febr. 4. 05:20
 59/61 anonim ***** válasza:
96%
Gyárba nem fogsz menni,nem azért tanultál,nem azért szereztél diplomát elmondásod szerint.Akkor miért jártál, a 120 ezer Forintos fizetésért??Egy kukás többet keres diploma nélkül.De még én is jobban keresek,mint Te egy egyszerű irodai munkával. Megelégszel ennyi fizetéssel,ahelyett hogy valami más munka után néznél,de azt elvárod,hogy a párod fizessen többet.Nevetséges.
2019. febr. 4. 08:06
 60/61 anonim ***** válasza:
61%
Az senkinek nem tunt fel, ami ekezi a kerdezot, hogy a pasijanak emiatt a felallas miatt az evek alatt kb. Masfel millio forintot tudott felretenni a kerdezon? Bizony. Es ez a lehetseges masfel milla csak az, ami a koltsegek felezese miatti felesleg, nem az amit teljesen felre tud tenni.
2019. febr. 4. 08:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!