Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek jogos kérés lenne a részemről?
Arról van szó, hogy a barátommal 3 éve lakunk együtt albérletben, mindent felesben fizetünk, de én ezt nem tartom igazságosnak annak fejében, hogy ên havonta nettó 120e körül kapok kézhez, ő viszont nettó 350e körül keres. Mivel mindent felezünk, nekem ebből elmegy 80-90e forintom, plusz vannak minden hónapban apróbb kiadásaim (tisztálkodószerek stb...), így szinte semmit nem tudok félretenni, ő pedig simán félretesz havi 250-et. Ráadásul minden évben elvárja a nyaralást, ami persze jó, de az összekuporgatott pénzemet mind elviszi, míg ő egy havi béréből kifizeti azt, mert mindegyikünk a saját részét fizeti.
Felhoztam neki, hogy arányosítani kellene a kiadásokat a fizetésünkhöz. Szerintetek jogos lenne a kérésem?
Persze szerinte nem, de így annyi tartalékom sem marad, hogy a saját lábamra tudjak állni, ha esetleg bármikor vége lenne a kapcsolatunknak és emiatt nem érzem magam érzelmileg biztonságban.
27/n
Nem, az a nő dolga (a férfiak szerint).
Amúgy én csinálom a nagy részét, nem az a házias alkat.
Engem az gondolkodtatna el h erolteti a nyaralast
Szerintem nagyon jol tudja mennyit keresel
mennyire sporolsz es mindened elmegy nyaralasra...
Elvarja h alld a reszed es menj el
Vagy elfogadja h nem teheted meg vagy fizesse ki
1 evben 1 szer szerintem kibirná
3 éves kapcsolatban ugy gondolom nem lehetne problema ha o 3szor annyit keres mint te
nem tudom de sok jo nem fog kisulni ebbol
ha majd terhes leszel es nem tudod fizetni a lakbert
mert nem tudsz dolgozni?vagy gyesen gyeden leszel?
mi lesz?kolcsonba ad minden honapban?
ennyi mufirc nem lehet egy pasi
szerintem nem gondolja veled komolyan
attol h fele fele neha lehetne ferfias gesztusa is
Nem jogos.
Ha nem vagy elégedett,
- válts munkahelyet,
- képezd magad,
- keress kiegészítő kereseti lehetőséget.
Segíts magadon, Isten is megsegít.
Nem csak a fent leírtak miatt, de ha pl. Kidob a pasid, mit csinálsz? Eltörik a lábad, nem tudsz dolgozni, mit csinálsz?
Teljes kiszolgáltatottságban élsz, és ahelyett, hogy tennél valamit a saját érdekedben, méginkább kiszolgáltatnád magad azzal, hogy a párod fizessen többet bele a közösbe, csak neked ne kelljen mozdítani a kisujjad se.
Itt nem az a kérdés, hogy kinek van igaza: neked vagy neki. Hanem az, hogy jól érzed-e magad így ezekkel a feltételekkel...csak azért ne maradj valakivel mert a megkérdezettek 90%-a azt mondja hogy nem jogos az érzés, ezt el kell viselned. Ez a te életed.
Azok alapján amit leírtál érthető, hogy nem érzed magad anyagilag biztonságban. Mindenképpen keress új munkahelyet.
A gyk-s szűz fiúcskák véleményére nem nagyon adnék.
Én akikről tudok/tudtam pasiról, hogy sok éves párkapcsolatban magának gyűjtögeti a pénzt, ott mindnél arról volt szó, hogy amíg várt az igazira, addig hitegetett valami könnyen becsapható szerencsétlent. Ígérgettek fűt-fát, hogy majd esküvő után boldogság, szerelem, happyend, de persze nem lett semmi.
Nem igaz, hogy nem látod, hogy kihasznál a pasi. Aztán egyszer csak találkozik álmai nőjével, és se perc alatt utcán leszel.
Szerintem nem jogos a kérésed.
A párom sokkal többet keres mint én, mégis mindent felesben fizetünk. Ez így korrekt. Megdolgozik a pénzéért, kitanulta érte a szakmát, küzdött vele. Én hamarabb abbahagytam a sulit, és nincs is olyan értékes szakmám, lehetett volna ha anno teszek érte. Úgyhogy a párom megérdemli, hogy többet keres. Soha nem várnám el tőle, hogy mivel én kevesebbet keresek, ezért ne felesbem fizessünk mindent.
Ha téged bánt, hogy nem tudsz félrerakni, mert elviszi a nyaralás, menjetek olcsóbb helyre, vagy mond a párodnak, hogy nem mentek, mert nincs pénzed. Ennyi. De hogy ő legyen a hibás mert többet keres, és nem segít ki, az abszurd...
25N
Ezt a sok idióta választ..
Jogos az igény. Ha jól értem akkor ő kb bármit megvehet magának te pedig nyomorogsz hó közben is nem? Ámbár én kb 3szor annyit keresek mint te még nyilvan én sem vehetek meg mimdent magamnak de a te keresetedből éhen halnék. Szóval most akkor vagy te nyomorogsz és ő jól él, vagy te is teszel bele annyit a jólétbe mint ő viszont ezáltal legatyásodsz. Ez sehogy sem fer.
6 éve vagytok együtt? Ne haragudj te érzelmileg, emberileg mit vársz ettől a kapcsolattól? Hogyan definiálsz egy kapcsolatot? Mármimt az emberi, érzelmi alapjait? Hát kötve hiszem, hogy így.
Persze akármi a szakmád kereshetnél jobban fizető állást ez tény. És az is tény, hogy ekkora fizetésbeli differenciával a kapcsolat halott. De az, hogy ő kierőszakolja a nyaralast az nonszensz. Az egész hozzáállása nonszensz.
Ha fordítva lennének a szerepek is az lenne.
Egy két éve sokkal jobban kerestem mimt a párom, aki nagyon utálta amit csinált. Mondtam neki, hogy hagyja ott hiszen bőven keresek eleget. Amíg talál mast elleszünk nem lesz gond. Szerintem ez természetes. A mindennapokban külön kasszán vagyunk de bárkinek bármi baja van természetes, hogy adunk. Rezsi, kaja felesben. Egyszer én vásárolok aztán ő. Nem fillérre elszámolva csak elnagyolva.
Voltam ilyen helyzetben mint te. A kapcsolatunk az összeköltésnél ért véget amikor kitalálta, hogy ő csak kertes házat hajlandó bérelni. Akkor még kevesebbet kerestem jócskán ő pedig a többszörösét. Mondtam, hogy én nem tudom kifizetni a felét adjuk egy kicsit lejjebb. A válasz, vagy oldjam meg vagy vállaljak másod állast mert én hogy kepzelem, hogy kifizeti az egész lakbért? Teszem hozzá ha megtette volna is maradt volna neki kétszer annyi mint az én fizetésem.
Ja, még egy gonfolat. Te mégis mi a francnak végzed el a házimunkát egy magad? Látod...kihasznál. Most épp jó vagy.
Szerintem keress egy jobban fizető állást vagy ideiglenesen egy másodállást és lépj le, te sem élsz örökké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!