Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek jogos kérés lenne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek jogos kérés lenne a részemről?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy a barátommal 3 éve lakunk együtt albérletben, mindent felesben fizetünk, de én ezt nem tartom igazságosnak annak fejében, hogy ên havonta nettó 120e körül kapok kézhez, ő viszont nettó 350e körül keres. Mivel mindent felezünk, nekem ebből elmegy 80-90e forintom, plusz vannak minden hónapban apróbb kiadásaim (tisztálkodószerek stb...), így szinte semmit nem tudok félretenni, ő pedig simán félretesz havi 250-et. Ráadásul minden évben elvárja a nyaralást, ami persze jó, de az összekuporgatott pénzemet mind elviszi, míg ő egy havi béréből kifizeti azt, mert mindegyikünk a saját részét fizeti.

Felhoztam neki, hogy arányosítani kellene a kiadásokat a fizetésünkhöz. Szerintetek jogos lenne a kérésem?

Persze szerinte nem, de így annyi tartalékom sem marad, hogy a saját lábamra tudjak állni, ha esetleg bármikor vége lenne a kapcsolatunknak és emiatt nem érzem magam érzelmileg biztonságban.

27/n

2019. febr. 3. 19:40
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
50%

A kérésed egyáltalán nem jogos. Teljesen valid dolog a külön kassza és az 50-50% arány, amíg nem vagytok család (2 ember szerintem soha nem számít családnak, ahhoz kell egy gyermek).

Amennyiben ilyet kérnél, kb másnap már nem laknánk együtt, mert mi a f...

Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy én magamtól fizetnék többet. Szóval a probléma nem nagyon jönne elő. Viszont ismétlem. Ha felhozná bármikor a nő, hogy 'fizess többet, mert te többet keresel' úgy képen röhögném, hogy csak na.

2019. febr. 3. 19:59
 12/61 anonim ***** válasza:
57%

Nem jogos. 3 éve megegyeztetek, hogy felesben fizettek. Akkor nem gondoltad át, hogy 120 ezerből nem olyan színvonalon fogsz élni, mint 350-ből?

Meg kell mondani, hogy bocs drága, de idén nem nyaralok, mert minden pénzem rámegy, és nulla tartalékkal nem érzem magam biztonságban.

120 ezer semmi. Ennyiből akkor tudsz nyaralni, pipere cuccokat venni, ha keresel másodállást, vagy új munkát. Egyedül hogy oldanád meg? Bemész a boltba, hogy kereset arányosan, 150 forintért akarsz kenyeret venni?

Így is jobban jössz ki, mert a párod nélkül albérletbe se tudnál menni.

2019. febr. 3. 20:00
 13/61 A kérdező kommentje:

Alapjáraton én is így tartom fairnek, hogy minden megy felesben, de csak akkor, ha nagyjából azonos bevétele van mindkét félnek.

Valaki írta, hogy elhomályosít a nagy szerelem... Ez nem igaz, mert akkor nyílván nem látnám ezt sem gondnak. Különben meg szeretem, de már rég lecsillapodott a kezdeti lángolás (3 éve lakunk együtt, de 6 éve járunk). A kapcsolatunk egyébként nem rossz, de emiatt kezdek tőle eltávolodni.

2019. febr. 3. 20:03
 14/61 A kérdező kommentje:
12: Mint írtam, a nyaraláshoz ő ragaszkodik. Ha nem mennék (már többször felvetettem neki) hatalmas cirkusz lenne...
2019. febr. 3. 20:05
 15/61 anonim ***** válasza:
32%

Szóval nem tartod fairnek, hogy ő többet tanult / többet tett a szakmai sikerekért, mint te és ezért ő többet keres?

Te pedig lebzseltél a suliban és ennyi jut? Egy gyári munkás többet visz haza nálad.

Egyetlen kivétel van, ha az egészségügyben - rendőrségen - tűzoltóságon - embereken segítő intézményekben dolgozol. Ez esetben teljesen más lenne az egész helyzet.

Azért a nyers kifejezőmód, mert nem írtad le, hogy mit dolgozol.

2019. febr. 3. 20:06
 16/61 anonim ***** válasza:
64%
Eszedbe sem jut,hogy törekedhetnél többre,jobb állásra,és ne a másiktól várd,hogy eltartson?Mit csinálnál,ha egyedül kéne laknod?
2019. febr. 3. 20:08
 17/61 anonim ***** válasza:
29%
Nem. Az az ő érdeme, hogy a fizetése 350 ezer körül van, a 120 ezer pedig a tiéd.
2019. febr. 3. 20:08
 18/61 A kérdező kommentje:

Honnan veszitek, hogy többet tanult, mint én? De komolyan, eszem megáll...

Nem írok erről többet, mert nem tartom szorosan idevágónak, hogy melyikünk mit dolgozik, csak annyit, hogy neki keresettebb a szakmája, mint nekem.

2019. febr. 3. 20:13
 19/61 anonim ***** válasza:
66%

Élettársi kapcsolat vagy házasság esetén még okés lenne, de igy nem.

És mi van akkor ha ő fedezi a kiadások nagyobb részét, te pedig egyszer fogod magad és lelécelsz valaki mással a féretett pénzeddel?

Jófej lenne, ha mondjuk 1-2x bevásárolna élelmiszerből úgy, hogy tőled nem kér, de követelni nem lehet.

31N

2019. febr. 3. 20:16
 20/61 anonim ***** válasza:
53%
Teljesen mindegy mi a szakmâd,ki tanult többet.Azt várod,hogy azért mert többet keres eltartson.
2019. febr. 3. 20:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!