Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek jogos kérés lenne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek jogos kérés lenne a részemről?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy a barátommal 3 éve lakunk együtt albérletben, mindent felesben fizetünk, de én ezt nem tartom igazságosnak annak fejében, hogy ên havonta nettó 120e körül kapok kézhez, ő viszont nettó 350e körül keres. Mivel mindent felezünk, nekem ebből elmegy 80-90e forintom, plusz vannak minden hónapban apróbb kiadásaim (tisztálkodószerek stb...), így szinte semmit nem tudok félretenni, ő pedig simán félretesz havi 250-et. Ráadásul minden évben elvárja a nyaralást, ami persze jó, de az összekuporgatott pénzemet mind elviszi, míg ő egy havi béréből kifizeti azt, mert mindegyikünk a saját részét fizeti.

Felhoztam neki, hogy arányosítani kellene a kiadásokat a fizetésünkhöz. Szerintetek jogos lenne a kérésem?

Persze szerinte nem, de így annyi tartalékom sem marad, hogy a saját lábamra tudjak állni, ha esetleg bármikor vége lenne a kapcsolatunknak és emiatt nem érzem magam érzelmileg biztonságban.

27/n

2019. febr. 3. 19:40
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 A kérdező kommentje:
Oké, akkor leírom. Nem tanult többet, mint én. Nekem diplomám van (kevésbé keresett), neki pedig szakmunkása (csak keresett a szakmája).
2019. febr. 3. 21:07
 42/61 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem meg jogos a kérés.

A párom gazdag családból származik és jól is keres, én szerényebb körülmények közül jövök és nagyon alacsony a fizetésem is (súlyosan, halmozottan sérültekkel foglalkozom). A páromnak fontos, hogy azon a színvonalon éljünk, amit megszokott így sokkal többet tesz le az asztalra mint én! De ez kölcsönös, mikor még tanultunk, volt, hogy az utolsó forimtjaimból vettem neki télen cipőt, mert büszke volt a szüleitől pénzt kérni. Ha ő lenne "szegény", akkor én vállalnék többet.

Volt olyan kapcsolatom régen, ahol forintra pontosan ugyanannyit fizettünk, szerintem ez inkább lakótársi viszony, mint párkapcsolat.

2019. febr. 3. 21:07
 43/61 anonim ***** válasza:
82%

Komolyan mondom, nem értem.

Ha szeretek valakit, azzal nem fogok fillérezni.

Én is 6 éve vagyok a párommal, 4 éve élünk együtt, ezidő alatt volt, hogy csak az én fizumból éltünk, volt, hogy csak az övéből, volt, hogy egyformán kerestünk, ment minden 50-50%, volt, hogy ő keresett többet, akkor ő a lakbért én a kaját fizettem.

Annak sincs igaza, aki szerint a kérdezőnek kevesebb maradna, ha egyedül élne.

Lehet, olyan lakást bérelnek, aminek magas a bérleti díja, és ha egyedül élne, kevesebbet venne ki.

Lehet, az élelmiszert felezik, miközben ő negyedannyit eszik, mint a párja, és ráfizet. Nem menne nyaralni, ha egyedül lenne, azt félretenné.

Itt a kérdező pasija aki profitál ebből anyagilag.

Felét fizeti mindennek, és még egy ingyenes bejárónője is van.

25l

2019. febr. 3. 21:08
 44/61 A kérdező kommentje:

Azt pedig ugye többször írtam, hogy nem hajlandó lemondani a nyaralásról.

Olcsóbb helyre pedig aligha járhatnánk Bulgáriánál...

2019. febr. 3. 21:08
 45/61 anonim ***** válasza:
88%

Csávó egy zseni. Van egy lakótársa, akivel felezik a lakbért, akit bármikor megdughat és még ki is szolgálja.

Hol lehet ilyen hülye csajokat felszedni? Én is akarok egyet.

2019. febr. 3. 21:10
 46/61 A kérdező kommentje:
A váltásról annyit, hogy nem olyan könnyű. Sajnos a valóság az, hogy 120e nettó nagyon is reális, többet nem fizetnek olyan végzettséget igénylő állásra, mint, ami nekem is van (és nagyok sok állás esetében így van). Gyárba nem fogok menni, nem azért tanultam (bár felénk gyárban sem adnak többet).
2019. febr. 3. 21:14
 47/61 anonim ***** válasza:
97%

"Nem, az a nő dolga (a férfiak szerint)."

És a te párod szerint?

"Amúgy én csinálom a nagy részét, nem az a házias alkat."

Ha ő a kereseti viszonyaitoktól függetlenül a felezés híve anyagilag - amire egyébként szigorúan véve nem mondhatjuk, hogy nem jogos, - akkor benned miért nincs legalább annyi önérzet és következetesség vele szemben, hogy akkor a munkamegosztásban is ragaszkodj az 50-50 %-hoz (főzés és minden egyéb háztartási teendő terén)?

2019. febr. 3. 21:57
 48/61 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem is jogos amit kérnél. Őszinte leszek nálam egy párkapcsolatban külön kassza szoba sem jöhetne. Független ki mennyivel keress jobban a másiknál, ha szívem az övé, akkor mindenem amim van szintén az övé. Kinek hogy! Drukkolok👌
2019. febr. 3. 22:04
 49/61 A kérdező kommentje:
Én ragaszkodhatok hozzá, de hogy azokon a napokon akkor nem eszünk, az fix, mert nem fogja megcsinálni. Ahogy takarítani sem fog.
2019. febr. 3. 22:11
 50/61 anonim ***** válasza:
87%
El kell keserítselek. Ez az ember téged nem szeret. Inkább lakótársi a kapcsolatotok mint párkapcsolat. Te fehércseléd vagy, aki fizet tisztességesen a kevésből, és még a házimunkát is megcsinálod. Hol van ez arányban azzal amit ő tesz a kapcsolatotokba? Ha gyereketek lenne akkor is mindent felezgetnétek? Egyébként eszedbe se jusson egy ilyen emberrel gyereket vállalni mert jó vége nem lesz. És az a szomorú helyzet, hogy ha belemegy hogy ő többet ad az anyagi dolgokba, az első veszekedésnél a fejedhez fogja ezt vágni és ha már nem bírod a hozzáállását és véget vetnél a kapcsolatotoknak, még te lennél a szemét k.u.r.v.a aki kihasználta őt. Valahogy keress pl. másodállást hogy legyen tartalékod meg önerőd a tőle független életedhez mert borzasztó egy ilyen emberrel együtt élni aki semmilyen tekintettel nincs a másikra. Ő nem tudhatja milyen neked, aki épp csak kijössz a pénzedből, és nem is próbálja megérteni mert egyszerűen annyira már nem érdekled. Biztosra veheted hogy ha jönne egy másik nő akit érdemesnek talál, azonnal lapátra tenne téged - a házicselédjét...
2019. febr. 3. 22:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!