Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A harminc év alatti lányok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A harminc év alatti lányok miért nem bírják a kritikát elviselni?

Figyelt kérdés
Számos alkalommal tapasztaltam már a saját párkapcsolataimban és a környezetemben is, hogy a 30 év alatti lányok egyszerűen még az építő jellegű kritikát sem képesek normálisan kezelni. Mindent magukra vesznek, mindenen megsértődnek, még olyan dolgon is, amelyen egyáltalán nem kellene. Egy kicsit, ha belegondolnànak abba, hogy lehet, hogy tényleg érdemes lenne vàltoztatni és esetleg megköszönni, hogy a másik fél törődik velük, mert mondjuk már tapasztaltabb, sokat javítana a kapcsolaton is. Ehelyett megy a csapkodàs, a puffogàs, hogy "mert neked semmi nem jó, amit csinálok" szöveg és még sorolhatnám. Volt, hogy egy barátnőm inkább szakított velem, minthogy elkezdjen vàltoztatni bizonyos rossz szokàsokon. Idővel persze belàtjàk a lányok a dolgokat, de ehhez általában el kell, hogy érjék a harminc éves kort. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek is ennyire korfüggő az, hogy ki mennyire ismeri be a hibáit vagy inkább személye válogatja?

2018. dec. 5. 17:00
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
71%
Szóval állandóan támadsz, mintha mindenki rosszat akarna neked.
2018. dec. 14. 18:01
 32/56 anonim ***** válasza:

Tipikus sértett írás,igen az jön le, miután bosszant hogy nem uralkodsz a másik alvásán is,de ez csak egy példa gondolom millió ilyen kritikád van,volt a párjaid felé aki csak egy nő csak tudhatná h a pasi dönti el a takarodót ébresztőt szex pózt,hajszint,munkahelyet mindent, és csak jót akar nekik az elnyomással kontrollal.

58N

2018. dec. 14. 18:04
 33/56 anonim ***** válasza:

Egyébként erősen a szüleimre emlékeztet a stílusod, főleg az apámra. Mindenkit kritizálnak, folyton lázadnak minden apróságért, mindennel bajuk van, mindig nagyon okosnak gondolják magukat de nekik semmit nem lehet mondani, mert vérig sértődnek.

Hatott rám is, egyrészt erősen szorongó személyiseg lettem, masrészt sokáig ilyen voltam én is, mint ők, sőt, ha rossz passzban vagyok, ma is előjön. De elég undok stílus, nehezen elviselhető, ha folyton ezt nyomja valaki.

Szóval ha, mint olvasom, van kivel aludnod, javaslom, hogy mindig húzz gumit. Nem kevés időbe és energiába kerül levetkőzni egy ilyen felmenő romboló nevelésének következményeit.

2018. dec. 14. 18:08
 34/56 A kérdező kommentje:
Most sem a mondanivalóm lényegét próbáljàtok meg megérteni, hanem a stílusommal vagytok elfoglalva. Ez a különbség a férfi és a nő között. Nem lehet elég szépen sem forgalmazni és kérni, úgyis úgy csűritek csavarjàtok a dolgokat, hogy a végén még én érzem rosszul magam mert szólni mertem. Az fel sem merül bennetek, hogy lehet, hogy előtte szóltam vagy ötször normálisan, nem ingerülten, de amikor még akkor sem érti a másik, akkor mit tudjak tenni, mint olyan eszközhöz folyamodni, ami lehet, hogy nem túl kedves, de legalább célt érek vele és mindkettőnknek jobb lesz tőle hosszú távon, például mindketten kipihenten ébredünk. Később általában a nők is belàtjàk a dolgokat, csak előtte valahogy mindig össze kell veszni velük. Ha tudom, hogy igazam van és, hogy az a helyes út és máshogy nem megy akkor nem fogok finomkodni. Sajnálom ez van. Próbáljátok meg, hogy egyszer egyben nézitek a mondandómat és úgy értelmezitek a leírtakat, összességében, nem pedig részeket kiragadva és azon pörögve, hogy már megint egy szemét nőgyűlölő manus... Higgyétek el nem akarunk rosszat Nektek, legalábbis én biztos nem. Viszont az sem megoldás, ha mindent elviselek, mert akkor meg a tekintélyem inog meg a nő előtt. Kérem nem kiemelni eme utolsó mondatomat.
2018. dec. 14. 19:10
 35/56 anonim ***** válasza:

Neked így sincs tekintélyed maximum félni kezd tőled mert ráerőszakolod a szabályaidat ami neked jó csak mert totális kontroll alatt tudod tartani a kevesebbet érő nőt. Neki kevésbé jó és egy idő után eltűri a többit is,vagy ha normális értelmes akkor nem várja meg és időben szakít. Sokan behódolnak az ilyen férfinak és lemennek kutyába a férfi előtt,mert ő az úr,és mindent jobban tud azt is h egy külön lénynek mikor kell aludni enni vécézni szexelni élvezni gondolkodni de az általában ördögtől való. Mindenki önálló tudja mi a jó neki vagy van joga megtapasztalni a következményeket a saját kárán,ez a jót akartok nekünk ez egy birtoklás csupán a nőnek agy se kell. Én régen és 58 évesen se mentem le férfi előtt Kutyába mégis hosszú házasságban élek.. Neked nincs tekintélyed csak erőszakos vagy és birtokolsz uralkodsz a másikon és azzal érvelsz hogy ez jó neki... Sajnálom a párodat.. De aki hagyja ezt megérdemli..

58N

2018. dec. 14. 19:24
 36/56 anonim ***** válasza:

24 vagyok. Nem értetted meg, amit írtam.

"Mivel közös ágyon osztozunk, legyen már annyi jogom, hogy megjegyezzek bizonyos dolgokat, olyan viselkedési mintákra vonatkozóan, amelyek zavarják a közös tevékenységet, jelen esetben a közös alvást."

Totálisan jogod van a pihentető alváshoz, ezért írtam, hogy én kiküldtem volna a helyedben a nappaliba nyomkodni. Azonban az alvás nem közös tevékenység, és ha ő nem akar még aludni, akkor nem akar. Itt már csak beleszólsz abba, hogy ő mit csinál. Ez nem kritika.

" Nem bunkó módon adom a másik tudtára a nemtetszésem, de ha kell kellően gúnyosan, kimérten és kicsit talán sértődötten, ha a másik a szép szóból nem ért."

Ez nem építő kritika, hanem lekezelő, gúnyos okvetlenkedés.

"Én is hajlandó vagyok a másikat meghallgatni és belátni ha hibáztam, de ezt elvárom a másiktól is."

És áruld már el, miben "hibázik" az, akinek nincs kedve aludni és telefont akar nyomkodni helyette? Mint írtam, bunkó dolog részéről nem tekintettel lenni a mellette aludni akaróra, de akkor nem kritizálni kell, hanem kiküldeni, mert te aludni akarsz és téged ez zavar. Ezt úgy híják, hogy egyenes beszéd. Állítólag rátok férfiakra ez inkább jellemző, nekem ez nem úgy tűnik.

"A megoldás pedig nem az, hogy az első nézeteltérésre szakítok vagy beadom a vàlópert. Kedves hölgyeim, halkan megsúgom, hogy a jövendőbeli partnereknek is lesznek kifogásai, javaslatai hozzátok, őket is lapátra teszitek majd?"

Ha azt hiszed hogy ezért az incidensért dobtak téged, tévedsz. Azért dobtak mert elviselhetetlen a személyiséged. Egy értelmes kapcsolatban senkit nem dobnak az első nézeteltérésnél.

2018. dec. 14. 19:44
 37/56 A kérdező kommentje:
Rendben, mindenki azt gondol rólam, amit csak akar. Remekül rám lett ez kiélezve a saját kérdésem alatt. A végén még kiderül, hogy én tehetek arról, hogy a nők többsége 30 éves kor alatt nem elég érett ahhoz, hogy meghallgassa az építő jellegű kritikát és abból tanuljon, hogy azzal is hozzáadjon a kapcsolathoz. Több férfi társamtól hallottam már ezt a 30 év alatti dolgot. Egyébként lehet, hogy a többség utána sem változik meg, csak kénytelen igazat adni a pàrjànak, mivel nem tud kihez lelépni, mert bája kissé megkopott az idők során.
2018. dec. 14. 19:57
 38/56 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de a hiba tényleg a te készülékedben van. A stílusoddal van nagyon nagy gond, nem azzal, ha egy kapcsolatban nézeteltérések vannak.

Sajnálom, hogy nem támogattuk a felvetésedet. Annyi szerintem általánosan megfigyelhető, hogy az emberek egy része minél idősebb, annál inkább hajlamos nyugodt szívvel tolerálni vagy épp leszarni mások véleményét. Ennyi lehet az összefüggés a teóriád és a valóság között. Szóval nem mondom, hogy nincs semmi abban, amit írsz.

Teszteld az elméleted: kezdj harminc feletti nővel, hátha jobban viseli a kritikáidat.

2018. dec. 14. 20:13
 39/56 anonim ***** válasza:
75%
Egyébként te miért nem tudod a kritikát elviselni? Na, ez már komolyabb kérdés.
2018. dec. 14. 20:18
 40/56 anonim ***** válasza:
72%
Nem olvastam el minden választ, de szerintem azért a kérdező barátnőjében(?) is van hiba, ha a többszöri, normális kérésre sz@rva tovább telefonozott a kérdező mellett az ágyban. Szóval valójában nem is az a probléma, hogy a nőd megsértődik, ha megkéred valamire vagy kritizálod, hanem az, hogy sz@rik a fejedre és odáig juttok, hogy eldurran az agyad és bunkón beszólsz neki (amire egyébként jogos a sértődés, de nem akkor, amikor már rég megelőzhette volna, hogy idáig fajuljanak a dolgok azzal, hogy figyelembe veszi a kérésedet). Nem a kérdezőt akarom védeni és én is nő vagyok, szóval nem is azt akarom mondani, hogy ha a férfi csettint, arra a nőnek egyből ugrani kell, de azért egy párkapcsolatban mindkét félnek igyekeznie kell(ene) bizonyos áldozatokat hozni és kompromisszumokat kötni, hogy képesek legyenek együtt élni. Ha a párom megkérne, hogy ne telefonozzak mellette, mert nem tud aludni, akkor természetes lenne, hogy vagy lefeküdnék én is aludni, vagy ha nem vagyok álmos, akkor átmennék másik szobába, hogy ne zavarjam. Nem kell többször kérni vagy könyörögni, mert én sem szeretném, hogy a párom miattam legyen kialvatlan. Ha a legelső kérése lenne az, hogy "feküggyé má le aludni, mert már megint szarul fogsz kinézni reggel" és más hozzám intézett kérései, tanácsai és egyéb megnyilvánulásai is hasonló stílusúak lennének, akkor természetesen már másképp reagálnék és valószínűleg reggelre már máshol laknék.
2018. dec. 14. 21:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!