Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A harminc év alatti lányok miért nem bírják a kritikát elviselni?
Nem vagyok lány, nő vagyok. Egy harminc alatti ember, 18 éves korától fogva nő/férfi. Akkor is ha fiatal felnőtt. Ez így elsőnek.
Az építő jellegű kritika meg relatív. Én úgy vettem észre, hogy olyan emberek is azt mondják, hogy csak építő jelleggel mondják a dolgaikat, ami rohadtul nem volt az...
Ha valóban az, akkor meg mit foglalkozol vele, hogy megsértődik?
Bár kétlem, hogy ennyiszer megbántódnának rajta az emberek, ha tényleg építő kritikát fogalmaznál meg.
Nagyon sokan nem tanulják meg, hogy a cseszegetés és az építő jellegű kritika nagyon nem ugyanaz.
Ez nem korfüggő, pl. anyám se tudta soha elviselni, ha bárki kritikát fogalmazott meg vele szemben,bármilyet is, pedig lassan 60 éves.
Mert nem kapnak ilyet. A facebookon, instán csak a nyálcsorgató likeokat, és a "szép vagy" üzeneteket kapják. Ők hercegnők, akik tökéletesek, gyönyörűek, mert az fb, és insta az nem hazudik.
Ők viszont kritizálhatnak orrba szájba.
Én pl nem sértődök meg...csak pont lszrom!
N27
Valóban, 30 éves korom alatt volt, hogy puffogtam a kritikán. 30 felett rájöttem, hogy nem éri meg stresszelni magam, így egy mosoly és egy "ó igazán?" kíséretében lesz*rom.
Ezzel egyidejűleg én is abbahagytam mindenféle kritizálást másokkal szemben. Ha valami változást szeretnék, javaslatot teszek. Tehát nem "az úgy nem jó, szerintem így kéne..." stílusban adom elő, hanem megvárom, míg az illető valami tök más dolgot csinál és épp jó hangulatban van, és akkor vezetem elő mintegy mellékesen, hogy "mostanában az jutott eszembe, hogy ha ezt vagy azt inkább így vagy úgy csinálnánk, akkor az ezért lenne jó, mert... Te mit szólsz hozzá?".
Az emberek ugyanis könnyebben fogadják a javaslatot, mint a kritikát, és jobban át tudják gondolni a dolgokat, ha éppen nem a közepén vannak és amúgy is feszültek, hanem ha épp nem aktuális a dolog, és nyugalom van.
37N
Okoskát a hupikék törpikékbe is rendszeresen ballisztikus pályára állították. A faxom kíváncsi az okoskodásodra.
A meseautó vége felé hangzott el Kern Andrástól: " Mondja maga mindig ilyen hülye? "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!