Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennél ha a férjed/élettársad fizikailag bántalmazna? Elhagynád az első pofon után, vagy csak ha már besokallsz?
Nagyon sajnalom,h ilyen helyzetben vagy ,de en is csak azt tudom mondani,h vegyel erot magadom es hagyd ott.
Ha maskepp nem megy esetleg kerj 1 szabad napot amunka helyedrol es mig nincs otthol elcuccolhatnal...
Kitartas es BATORSAG!
Szia,
kérlek, nézd meg a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen egyesület honlapját:
Ajánlom figyelmedbe ezt is:
Bántalmazott nők és gyerekek segélyvonala: 06-80-505-101 (este 6 és 10 között)
A Kiadványok/szóróanyagokat nézd meg különös figyelemmel, főleg ezeket:
Családon belüli erőszak:
[link] kiadvanyok/szorolapok/csaladonbelulieroszak.pdf
Érzelmi erőszak:
[link] kiadvanyok/szorolapok/erzero.pdf
Személyes biztonsági terv:
[link] kiadvanyok/szorolapok/szemelyesbiztonsagiterv.pdf
DE! Tudd, hogy mindez csak akkor segít Rajtad, ha valóban eljutsz odáig, hogy értékeld Magadat annyira, hogy felismerd, Te ennél többet érsz, Te nem ezt érdemled; és eldöntöd, hogy valóban ki akarsz lépni!!! Ha felismered, hogy "a szeretet nem érzés, hanem viselkedés", és erőt gyűjtesz, hogy a könyörgésnek ellenállj, mert tudod és beismered önmagad előtt is, hogy hazugság.
!!!Jól jegyezd meg: aki egyszer üt, az újra fog ütni, és mindig egyre nagyobbat!!! Sajnos rengeteg HALÁLOS áldozata is van a folytonos megbocsátásnak... Ne magadat hibáztasd ("én húztam fel", "provokáltam"), az erőszakra NINCS MENTSÉG, az erőszakot nem lehet "kiérdemelni"!!!!!!!!!!!!!!
Merd otthagyni, hiszen Te is írod, hogy már -érthető módon- nem is szereted. Szeretet és félelem nem férnek össze. Szedd össze magad, és állj ki magadért!!!
Sok erőt kívánok Neked
Hypathia.
Ja, kérdésedre válaszolva én egy pofon miatt szakítottam meg egy kétéves kapcsolatot, úgy, hogy vissza se néztem, és minden bocsánatkérés, könyörgés, szerelmi vallomás süket fülekre talált. Előtte előfordult, hogy rángatott és kékre-zöldre szorította a karomat - bánom, hogy már akkor nem hagytam ott. Egy szerelmi kapcsolatba az erőszak nem fér bele. Ha valakinek nem tetszik valami, váljon el, hagyja ott a másikat, menjen, szellőztesse ki a fejét, esetleg verjen bele az ajtóba (bár aki így tombol, az lehet, hamarosa az emberbe fog beleverni...), Látod, az erőszaknak fokozatai vannak, és ha már testi erőszak fordul elő, az nem lesz jobb, hanem rosszabb!
Hypathia
Jaj, a szívem megszakad Érted.... Nagyon szomorú vagyok, ahogyolvasom soraidat, hogy ilyen szörnyűségeken mentél keresztül...
Én a helyedben MOST vennék egy nagy levegőt, és hagynám ott, és nem várnám meg a következő pofont, ami sajnos BE FOG KÖVETKEZNI. És ha pont attól lesz valami nagyobb bajod? Hidd el, nem fog beijedni attól, hogy azt mondod, "még egy pofon és elhagylak" - lehet, erre is pofonnal fog reagálni. Felhénytad neki, és erre nem is próbált bocsánatot kérni (nem mintha az felmentené), hanem azt mondta, "örülj, hogy ennyivel megúsztad"?! Még tovább fenyeget? Hát baxxa meg!!!!!!!!!
Amiket mond Neked, az meg pszichés terror. Azt mondja, úgysem találnál mást, meg leqrváz, ocsmány módon beszél Veled - ez mind arra irányul, hogy a maradék önértékelésedet is összezúzza, és ne merd otthagyni!!!!!
Láss át a szitán!
Néha kedves? Oda ne rohanjak! Az meg azért van, hogy összezavarjon!
Örülök, hogy erőt adtunk, DE én speciel nem ahhoz akarok erőt adni, hogy elviseld, hanem ahhoz, hogy LÉPJ!!!! És ne "pár hónap múlva" - ne halogass semmit, veszélyben vagy!- hanem MOST!!!!
Hypathia
Ne akarj egy újabb, női alakot formázó piros sziluett lenni a férjük,élettársuk, barátjuk által megölt npknek emléket állító Néma Tanúk című NANE kiállításon, a következő felirattal:
X.Y.(-né)
élt 25 (vagy bármennyi) évet
férje agyonverte
Gondolkozz, és ne halogass semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!