Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Arra készülök, h elhagyjam a barátnőmet, de szr embernek érzem magam, ti mit tennétek a helyemben?
30 éves vagyok, 9 éve vagyunk együtt a barátnőmmel.
Szeretem őt, de már nem úgy, ahogy az elején.
Ő idősebb nálam 4 évvel.
Több baj is van, ami miatt szr embernek érzem magam, és nem tudok dönteni. Ezt ő is érzékeli már egy ideje, azt nem tudja, mitől van, de tény, hogy mostanában máshogy reagálok le dolgokat és ezt látja.
Szóval a munkahelyemen megtetszett egy kollegina. Nem történt köztünk semmi, vagyis nem jöttünk össze, de a "szimpátia" kölcsönös, és bevallom, róla fantáziálok egy ideje.
A barátnőmmel sincs baj, csak már egy jó ideje a szürke hétköznapokat éljük, és elmúlt a varázsa.
Neki egyébként rajtam kívül nincs senkije, nincs családja. Mondjuk nekem sincs senkim, akire számíthatok, mindig is mindent ketten oldottunk meg, másra nem számíthattunk.
Csakhogy épp ez a baj, mert ő elég keveset keres. Ha magára maradna, emiatt is bűntudatom lenne, sőt lehet ezért sem tudom meghozni a döntést.
És vannak még komoly dolgok. Már több éve, hogy megkértem a kezét, és tavaly beszéltünk róla, hogy eljött az ideje egy kis esküvőnek és a családalapításnak, mivel már régóta együtt vagyunk. Ő most abban a hitben van, hogy hamarosan összeházasodunk, és gyerekünk lesz. Tudom, hogy szeret, ezért is érzem ilyen idiótán magam. Lelkiismeret-furdalásom van, mert kb. tavaly nyárig én is akartam ezt, amíg meg nem ismertem a munkahelyen ezt a lányt. Szeretem a barátnőmet, és nem akarom bántani, de már nem tudom elnyomni ezt az érzést sem, hogy valaki más egyre jobban a hatalmába kerít. Nem tudom, mit kellene lépnem, arról fantáziálok, hogy szeretkezünk, de nem a barátnőmmel, hanem a kolleganőmmel. Lehet, hogy beleszerettem. Próbálok itthon normális lenni és úgy élni, mint eddig, de érzem magamon, hogy sokszor furcsán viselkedem. Állandóan rá gondolok. Ti mit tennétek?
Szakítanátok, és ezzel fájdalmat okoznátok, vagy maradnátok a megszokott kapcsolatban, várva, hogy ez a fellángolás vagy akármi elmúljon? Senkinek sem akarok rosszat, de magamnak sem.
30/F
Akkor ne húzd tovább az időt, adj neki esélyt, hogy megtalálhassa az igaz szerelmet.
A hitelt ketten vettétek fel?
De erre csak most jöttél rá? Hihetetlen, hogy valaki ennyire nincs tisztában a saját igényeivel. Hagytad megálmodni a barátnőd részértől a kertes házat fehér kerítéssel, gyerekkel, kutyával, aztán most beközlöd, hogy bocs de te még élnél?
Előre kellett volna gondolkodni, és ha nem tetszett volna neki, léphetett volna, neked meg tiszta lenne a lelkiismereted.
Szia!
Megírod, hogy történt-e valami azóta?
Meg merted lépni? ÉS ha igen, hogy alakultak a dolgaid?
Megbántad vagy nem?
Tényleg köszi ha megírod, érdekel.
De régen volt... közben mégis mintha tegnap történt volna.
Igen, nehezen, de meghoztam a döntést.
Elhagytam, 2 hónapig kínldtunk, volt sírás, fenyegetőzés, anyázás, minden.
A kolleganőmmel 1,5 hónapig tartott, utána vége lett. :/
Rájöttem, hogy vissza akarom kapni a régi életem, és ezrt midnent megtettem. A volt barátnőm azóta is egyedül van, nyáron még találkozgattunk, próbáltam őt visszahódítani, de nem tudtam, mit akar, talán ő sem tudta. Hónapokon át nem jutottunk dűlőre. Nagy ritkán még beszéünk, még mindig vannak benne indulatok. Szerinte én nem tettem meg mindent, sőt mondhatni semmit, hogy visszakapjam, ennél sokkal jobban kellett volna erőlködnöm, én meg úgy gondolom, hogy erőlködtem, de hiába. Azt mondogatta, hogy csak unalomból akarok visszamenni hozzá, ami nem volt igaz, de nem lehetett erről meggyőzni. Ő azt várta, hogy én változzak meg, én meg azt, hogy ő. És azt várta, hogy ha nem is történik semmi sokáig, én tartsak ki, akár örökké, és vezekeljek a bűneimért. Hát így állunk, lehet mondani, hogy megérdemeltem, ez van.
Köszi, hogy leírtad!
(ha esetleg érezne majd emiatt dorgálás, megérdemelted, stb kommenteket hagydafarncba, ez a te életed)
Bár most sem fényes a helyzeted, de én tényleg úgy gondolom, hogy a döntésed - hosszú távon- így volt a jó, és egyenesen szükséges volt a helyzetedben..
Máskülönben tudod mi lenne most is?
Ugyanebben a nyomorult helyzetben vívódnál a mi lenne ha, a kételyeid között, és a másik nőt sem tudtad volna kiverni a fejedből a mai napig, pontosan azért, mert ő képviseli most a mi lenne ha.. dolgot, amire belül vágytál.
Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy ez még így sem volt rossz döntés.
A 1,5 hónapos dologgal, te szakítottál amúgy?
ÉS az is jogos kérdés, hogy valóban nem csak azért akarsz-e visszamenni a barátnődhöz, mert ami vele volt, azt már ismered? ..
Minden jót kívánok egyébként, és bátor lépés volt, hogy meglépted. Szerintem ez szükségszerű volt, akár a régi párod oldalán, akár egy új nő oldalán leszel boldog. Fel a fejjel! :)
Köszönöm.
Igen, én.
Az sem olyan volt, amilyennek elképzeltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!