Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Arra készülök, h elhagyjam a barátnőmet, de szr embernek érzem magam, ti mit tennétek a helyemben?
30 éves vagyok, 9 éve vagyunk együtt a barátnőmmel.
Szeretem őt, de már nem úgy, ahogy az elején.
Ő idősebb nálam 4 évvel.
Több baj is van, ami miatt szr embernek érzem magam, és nem tudok dönteni. Ezt ő is érzékeli már egy ideje, azt nem tudja, mitől van, de tény, hogy mostanában máshogy reagálok le dolgokat és ezt látja.
Szóval a munkahelyemen megtetszett egy kollegina. Nem történt köztünk semmi, vagyis nem jöttünk össze, de a "szimpátia" kölcsönös, és bevallom, róla fantáziálok egy ideje.
A barátnőmmel sincs baj, csak már egy jó ideje a szürke hétköznapokat éljük, és elmúlt a varázsa.
Neki egyébként rajtam kívül nincs senkije, nincs családja. Mondjuk nekem sincs senkim, akire számíthatok, mindig is mindent ketten oldottunk meg, másra nem számíthattunk.
Csakhogy épp ez a baj, mert ő elég keveset keres. Ha magára maradna, emiatt is bűntudatom lenne, sőt lehet ezért sem tudom meghozni a döntést.
És vannak még komoly dolgok. Már több éve, hogy megkértem a kezét, és tavaly beszéltünk róla, hogy eljött az ideje egy kis esküvőnek és a családalapításnak, mivel már régóta együtt vagyunk. Ő most abban a hitben van, hogy hamarosan összeházasodunk, és gyerekünk lesz. Tudom, hogy szeret, ezért is érzem ilyen idiótán magam. Lelkiismeret-furdalásom van, mert kb. tavaly nyárig én is akartam ezt, amíg meg nem ismertem a munkahelyen ezt a lányt. Szeretem a barátnőmet, és nem akarom bántani, de már nem tudom elnyomni ezt az érzést sem, hogy valaki más egyre jobban a hatalmába kerít. Nem tudom, mit kellene lépnem, arról fantáziálok, hogy szeretkezünk, de nem a barátnőmmel, hanem a kolleganőmmel. Lehet, hogy beleszerettem. Próbálok itthon normális lenni és úgy élni, mint eddig, de érzem magamon, hogy sokszor furcsán viselkedem. Állandóan rá gondolok. Ti mit tennétek?
Szakítanátok, és ezzel fájdalmat okoznátok, vagy maradnátok a megszokott kapcsolatban, várva, hogy ez a fellángolás vagy akármi elmúljon? Senkinek sem akarok rosszat, de magamnak sem.
30/F
Én azt is letisztáznám magamban a helyedben, hogy mennyire fellángolás ez valójában.
Nézd, 30 éves vagy ami már nem kamasz, de már elég érett arra, hogy házasodj, gyerekeid legyenek. Ez sokakat meg tud rémíteni, nincs ezzel baj.
De ha most feladod ezt a kicsit szürkének tűnő, de annál stabilabb kapcsolatot, vajon később nem e megbánod. Ahogy fent is írták előbb utóbb minden kapcsolat szürkébb lesz, és a szerelem szépen átváltozik szeretetté, és az egymás iránt érzett tiszteletté. Ezek pedig fontos dolgok, mikor nincs meg akkor jön a válás, napi tányérdobálás.
Nos az új lánnyal is elérkezel egy ilyen ponthoz, akkor mi lesz? Őt is dobod majd, és kb soha nem lesz rendes családod? Ez ördögi kör is lehetne akkor.
A barátnőd már letett szerintem arra a bizonyos asztalra, a másik lány meg csak jól néz ki és ott az újdonság varázsa. A mérleg hova húz? Ezt neked kell tudni.
"Akkor azt kell vele megbeszélni, hogy miért ilyen spórolós? Elmagyarázni neki, hogy felesleges takaréklángon élni egész életében"
Ezt nem kell megbeszélni, hiszen ugyanott élünk, és ez így alakult ki. Az a helyzet, hogy sosem volt túl sok pénzünk, és egy elég ramaty állapotú házban élünk, és elég nagy a hitel rajta. És ő inkább ezt az állapotot javítaná, kisebb javításokat a házon, de ezek is több tízezrek-százezrek, szóval ő inkább erre áldoz egy étteremmel szemben, vagy hogy csak elmenjünk a Tescoba és pocsékoljuk a benzint. Tény, hogy bőven van mit csinálni a házon.
Megköszönöm, ha belinkeled azt a kérdést, ami hasonló helyzetről szól.
Az a helyzet, hogy nem csak ő kényelmesedett bele ebbe a kapcsolatba, hanem én is. Ezt nem is akarom tagadni. És a spórolás csak egy dolog, nem ezzel takarózok. Vannak egyebek is, amiket sokszor egymás fejéhez vágunk. Ő elég kötekedős és beszólogatós, ha vmi nem tetszik neki. Azt mondja, én nem segítek semmit a ház körül. És rosszul esik neki, ha elmegyek a haverokkal valahova, mert ő addig otthon van. Hívtam már őt is ilyenkor, de nem akart jönni. Ezeket nem egyszer megbeszéltük már, ezért nem hiszem, hogy hosszabb távon változna, max egy rövid időre, de akkor meg nem önmagát adná.
Honnan tudom, hogy a kolléganőm vevő lenne a dologra? Hát ez elég egyértelmű. Az sms-ek, e-mailek nem egyoldalúak, és beszéltünk már róla, milyen lenne együtt. Hova mennénk, mit csinálnánk...
"megpróbálnám a kapcsolatba, páromra átvinni a szenvedélyt"
Én nem tudom elhinni, hogy ilyen létezik.
Ha egyszer más valakire gondolok, azt hogy vihetném át másra? Hiába megyek el a barátnőmmel sétálni, ha ő már nem hoz úgy tűzbe, és arról fantáziálok, hogy a másikat csókolnám meg. :(
Tudom, hogy nem korrekt, amit csinálok. Ezért van bűntudatom. :(
De azzal sem értek egyet, hogy joga lett volna tudni, amikor elkezdődött. Még nem kezdődött el semmi. Nem tudom, mit akarok. Vagyis tudom, hogy megpróbálnám a másikkal, de nem tudok lépni, nem bírom meghozni ezt a döntést.
Mit kellett volna mondanom neki? Hogy tetszik valaki, de egyelőre nem hagyom el érte?
És csak az utóbbi pár hétben erősödött ez fel ennyire.
Meg az a pár hét/hónap, ha hamarabb megtudja, az új párkeresésben már mindegy, nem évekről van szó.
Havi 2x elmászkálhatnánk... tulajdonképpen néha elmegyünk vhova, szoktunk kirándulni, moziba menni, nyáron elég sokszor voltunk strandon. Nem azt mondom, hogy soha sehova nem jutunk el. De évek óta próbálom rávenni egy étteremre, de ő nem akarta sosem. Igazi étteremben csak a nyaralásokon voltunk, itthon max gyorséttermek, mert nem akar otthagyni 7-8 ezret, mikor teljesen finomat eszünk egy kínaiban is 2000 ft-ért.
Tudom, hogy családra vágyik és én is ezt ígértem neki. Nagyon lelkiismeret-furdalásom van, azért is, mert eddig én is ugyanerre vágytam és emiatt csináltunk dolgokat, de most nem merem lekötni magam, ebben a helyzetben, nem tudom, hogy alakulnak a továbbiak, nem tudom már, mellette akarom-e leélni az életem. Akarok-e örökké így unatkozni, szenvedély nélkül, és így vállalni be egy gyereket. Nem tudok semmit már.
Tudom, hogy nem vagyok már kamasz. Írtam, hogy én is akartam már családot, már egy ideje téma volt ez, bár nem napi szinten. 30 vagyok, már el tudtam képzelni, hogy gyerekünk legyen. De ebben a pillanatban nem tudom elképzelni, hogy együtt toljuk azt a babakocsit...
Azt is tudom, hogy minden kapcsolat megfakul idővel és ugyanez lenne, de akkor is...így lemondok a szerelemről meg a szenvedélyről, ami már nincs meg.
Azt hiszem, kezdek szerelmes lenni. Nem mondom, hogy meghoztam a döntést, de őszintén szólva már ma sem volt túl sok kedvem hazajönni és tévézni. Eddig arra vágytam, hogy vége legyen a munkának és jöhessek haza. Mostanában arra vágyom, hogy vége legyen az éjszakának és mehessek dolgozni. És emiatt is bűntudatom van.
Eddig felelősséget vállaltam, de örökké nem akarok, úgy, hogy közben unatkozom.
Költünk a házra is, de ha minden pénzünket arra költjük, és közben nem megyek el a barátaimmal sehova, az a normális?
Aztán ha gyerekünk lesz, az főleg minden pénzt el fog vinni, és akkor még kevésbé lenne pénz a hobbikra vagy utazásokra vagy haverokkal való sörözésre, meg akkor már tényleg nem is megy úgy az ember. De ilyenkor sem mehet, amíg még nincs gyerek? Mert utána problémázik rajta, hogy én néha elmegyek. Azt a pár ezret is költhetnénk a házra, valóban, csak akkor aztán tényleg semmi szórakozás nem lenne, és nem akarok még nyugdíjas életet élni, vagy hogy csak annyiból álljon a szórakozás, hogy vele néha elmegyünk valahova kizárólag kettesben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!