Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Arra készülök, h elhagyjam a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Arra készülök, h elhagyjam a barátnőmet, de szr embernek érzem magam, ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

30 éves vagyok, 9 éve vagyunk együtt a barátnőmmel.

Szeretem őt, de már nem úgy, ahogy az elején.

Ő idősebb nálam 4 évvel.

Több baj is van, ami miatt szr embernek érzem magam, és nem tudok dönteni. Ezt ő is érzékeli már egy ideje, azt nem tudja, mitől van, de tény, hogy mostanában máshogy reagálok le dolgokat és ezt látja.

Szóval a munkahelyemen megtetszett egy kollegina. Nem történt köztünk semmi, vagyis nem jöttünk össze, de a "szimpátia" kölcsönös, és bevallom, róla fantáziálok egy ideje.

A barátnőmmel sincs baj, csak már egy jó ideje a szürke hétköznapokat éljük, és elmúlt a varázsa.

Neki egyébként rajtam kívül nincs senkije, nincs családja. Mondjuk nekem sincs senkim, akire számíthatok, mindig is mindent ketten oldottunk meg, másra nem számíthattunk.

Csakhogy épp ez a baj, mert ő elég keveset keres. Ha magára maradna, emiatt is bűntudatom lenne, sőt lehet ezért sem tudom meghozni a döntést.

És vannak még komoly dolgok. Már több éve, hogy megkértem a kezét, és tavaly beszéltünk róla, hogy eljött az ideje egy kis esküvőnek és a családalapításnak, mivel már régóta együtt vagyunk. Ő most abban a hitben van, hogy hamarosan összeházasodunk, és gyerekünk lesz. Tudom, hogy szeret, ezért is érzem ilyen idiótán magam. Lelkiismeret-furdalásom van, mert kb. tavaly nyárig én is akartam ezt, amíg meg nem ismertem a munkahelyen ezt a lányt. Szeretem a barátnőmet, és nem akarom bántani, de már nem tudom elnyomni ezt az érzést sem, hogy valaki más egyre jobban a hatalmába kerít. Nem tudom, mit kellene lépnem, arról fantáziálok, hogy szeretkezünk, de nem a barátnőmmel, hanem a kolleganőmmel. Lehet, hogy beleszerettem. Próbálok itthon normális lenni és úgy élni, mint eddig, de érzem magamon, hogy sokszor furcsán viselkedem. Állandóan rá gondolok. Ti mit tennétek?

Szakítanátok, és ezzel fájdalmat okoznátok, vagy maradnátok a megszokott kapcsolatban, várva, hogy ez a fellángolás vagy akármi elmúljon? Senkinek sem akarok rosszat, de magamnak sem.

30/F

2017. febr. 12. 19:50
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 anonim ***** válasza:
56%
Nem megy el mellettem az élet, mert nem engedem :) az én döntésem. A mi döntésünk. Tudjuk, hogy vége lesz a hitelnek is. 7 év. Látjuk a végét. Nem kell örökké spórolgatni. A házon meg mindig valamit csinálunk. Igaz mi is kertes házban vagyunk és kiesik sok mindentől... de azért néha napján idejönnek a barátaink. Mégha egy évbe egyszer vagy kétszer is. Nem kell szégyellni a körülményeket. A lényeg, hogy tiszta legyen a ház. Nem az, hogy milyen berendezése van. A barátok is miattatok mennének. Ha házat akarnak nézni vegyenek magazint. Beáztunk a télen. Nyílászáró csere kéne. Padló csere kéne. Konyhabútor kéne. Szekrény kéne. Lavórba mosogatok, rezsón főzök, sokáig kézzel mostam. Most hajdúval. Mint a nagymamám. Ja és az első hónapban az udvaron slaggal fürödtünk és gyertyával világítottunk. De ez mellett rengeteg dolgot csináltunk és minden hónapban jobb lesz. Valamit mindig csinálunk hogy jobb legyen. A bulikra nem vágyom. Mit nézzek a részeg és bedrogozott 10-en 20-on éveseken? Annyira nem megterhelő ám anyagilag. 1 kiló lisztből meg 2 élesztőből olya lángos partyt lehet csinálni, hogy még. 10 főre. Mindig van megoldás. És 18 éves korunktól önellátóak vagyunk. Hát nem tudom. Én bele sem merek gondolni, hogy mit éreznék a párod helyében. Csalódást tán..
2017. febr. 13. 20:20
 42/68 anonim ***** válasza:
Úgy tűnik, hogy a kérdés előtt is megvolt már a válaszod, azt azért raktad csak fel, hogy mások azt írják neked, hogy persze, nyugodtan hagyd el a csajt, ne legyen lelkiismeretfurdalásod.
2017. febr. 13. 20:21
 43/68 A kérdező kommentje:

25 évesen még ugyanilyen lelkes voltam, és ugyanezt hittem, hogy nem megy el mellettem az élet, mert nem hagyom.

Te sem tudhatod, mit hoz a jövő, lehet azt érzed, örökké őt fogod szeretni, de majd szeretetté változik, és akkor hirtelen jön vki más. Nem tudhatod.

Én sem gondoltam soha, hogy ez lesz, azt hittem, ő lesz a feleségem, a gyerekeim anyja.

A bulikra nem vágysz... jó. Én meg igen. Mert fiatalon jöttünk össze és sok minden kimaradt, amit más huszonévesen átélt. Mert nem is telt rá meg dolgoztam meg tényleg inkább vele voltam, mint haverokkal.

2017. febr. 13. 20:25
 44/68 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, de nem gondoltátok ti ezt át kellő alapossággal. Most kibukik, hogy olyannal is gondod van hogy helyileg hol van a ház, milyen a közlekedés stb. Ez azért fura. Már csak azért is, mert mi is házvásárlásban gondolkodunk párommal, de 1. körben nézzük hogy adott településről milyen a közlekedés, hogy mi van ott, van e a közelben minden ami kellhet vagy minden szirszarért el kell menni a városba stb.

Amúgy miért nem próbálsz kreatívkodni? Nem tudom mennyire áll tőled a házi barkácsolás, de pl parkettát le lehet simán tenni szakember nélkül. Bíbelődős türelem kell hozzá, de ha már van férfi a háznál :) barátnőd meg segédkezik. Festés ugyanez, lehet nem lesz profi munka, sőt, de gondolom csak jobb mint a koszos falak. Helyedben a fölös energiámat abba fektetném, hogy juthatnánk előre nem más nőket hajtanék, mert ezzel megint csak oda lyukadunk ki, hogy cseszel felelősséget vállalni és meglépsz a bajból. Ha az új nővel is lennének akadályok amiket meg kéne ugrani, akkor is megpattannál? Mert ez a legegyszerűbb? Vagy hogy gondoltad?

Amúgy vannak olyan programok is amik nem kerülnek pénzbe. Merre laktok, főváros környéke? Tele van hegyekkel az egész, jön a tavasz kis hátizsákba beletesztek szendót meg némi vizet és mentek kirándulni, ingyen van. Biztos akadnak olyan kiállítások amik max forintos tételek nem ezres nagyságrendben mérhetőek a jegyek. Senki nem mondta hogy barátnőd hozzáállása így jó, de az sem az hogy te meg így lemondasz róla, miközben ő egyértelműen örlődik, és lehet fél. Fél hogy mi lesz a hitellel, a házzal, a jövővel. Ilyenkor mellé kellene állnod nem félrekacsingatáson agyalnod.

2017. febr. 13. 20:27
 45/68 A kérdező kommentje:

Dehogyis nincs lelkiismeret-furdalásom...

De mi van, ha nem ő az igazi, hanem a másik? 8vagy egy harmadik, de nem ő?)

Ahhoz, hogy valaki családdal éldegéljen vagy dolgozni járjon, megfelelő helyen van a ház és megfelelő a közlekedés. Akkor még ez volt a cél.

De az tény, hogy egy bulihoz nem jó, mert nem tudok hazajutni meg nincs is éjszakai közlekedés. Nem Pest környéke, hanem Alföld...

Kirándulni már voltunk mindenhol, ami errefelé látnivaló, azért eltelt már egy pár közös év...

Kiállítás is beesik nagyritkán, de én nem ilyen szórakozásra gondoltam. Nekem most hiányzik a társaság, a bulik, mindig hallom bent, merre voltak, én meg ezekből kimaradok, nem túl jó így. Sokszor szívesen lennék velük, de otthon ülök. Emellett még elmehetünk egy kiállításra, de az nem ugyanaz, nem egy buli.

Sok mindent olyat megcsináltam, amit házilag meg lehet. Volt, ami jól sikerült, volt, ami nem. Aztán azokért is én voltam a hibás mert hogy néz már ki. Hiába mondtam, hogy nem vagyok szakember, azért csináljam meg.

"Helyedben a fölös energiámat abba fektetném, hogy juthatnánk előre nem más nőket hajtanék mert ezzel megint csak oda lyukadunk ki, hogy cseszel felelősséget vállalni és meglépsz a bajból."

Hát hidd el, hogy nem hajtottam a nőket és nem direkt csináltam. Ezt a lehetőséget sem kerestem, csak a pofámba tolta az élet, hogy tessék, itt egy másik nő, aki izgalmasabb mint az előző.

"Ha az új nővel is lennének akadályok amiket meg kéne ugrani, akkor is megpattannál? "

Nem tudom, nem gondolkoztam ilyesmin, a barátnőmmel is megoldottunk más sok problémát, nem léptem le sem az első, sem a 100. probléma után.

De egyébként meg...ha valami nem működik és van olyan, ami jobbal kecsegtet, akkor maradjak a régiben? Örökre? Mert az már van és mert régen jó volt?

2017. febr. 13. 20:37
 46/68 anonim ***** válasza:
Nézd, ha te már nem vagy boldog, akkor hagyd el. Nem tudom, mit kell ezt öt oldalon keresztül tárgyalni. De akkor most szóljál neki, ne majd hat év múlva.
2017. febr. 13. 20:37
 47/68 anonim ***** válasza:
Kommunikáció!!! Csodákat művel!
2017. febr. 13. 20:39
 48/68 A kérdező kommentje:

"Nem tudom, mit kell ezt öt oldalon keresztül tárgyalni"

Ha nem érdekel, nem olvasod, ennyi. Nem ugyanaz van mind az 5 oldalon.

Miért 6 év múlva szólnék? Pár hete foglalkoztat ez a dolog így, nem több éve.

2017. febr. 13. 20:42
 49/68 A kérdező kommentje:

Igen, kommunikáció, és ha már 100x mondtam neki, hogy én mit szeretnék, de ő azt nem akarja, vagy ha én külön csinálom, akkor neki az baj.

Máshogy hogy kommunikáljak, ha elmondtam, hogy miket akarok?

Fenyegessem meg, hogy márpedig eljössz velem holnap étterembe és holnapután meg egész éjjel elmegyek a fiúkkal sörözni, és ha nem tetszik, akkor elhagylak???

Mert simán mondtam és úgy nem történt semmi változás.

Akkor hogy mondjam?

Nem egyszer akartam étterembe vinni az évek során.

2017. febr. 13. 20:44
 50/68 anonim ***** válasza:
100%

Megkérdezted valaha, hogy ő mit akar?

Nagyon önzőnek tűnsz.

2017. febr. 13. 20:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!