Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Az ételekkel válogatós barátnő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az ételekkel válogatós barátnőt/barátot el kell küldeni a pi csába?

Figyelt kérdés

Én szó szerint mindent megeszek, ami étel és úgy általában Magyarországon az átlagemberek eszik. Szeretek minden zöldséget, gyümölcsöt, húst, köretet, levest, fogásokat és most hirtelen nem tudnék mondani olyat, amit nem eszek meg, bár biztos találnék egy kézen megszámolhatót ha nagyon elgondolkoznék.

Oké, vannak emberek akik ezt-azt nem esznek meg. Nem szeretik a paradicsomot, sertéshúst, valamilyen leveseket vagy főételt. Lehet hogy ilyenből van nekik jó néhány, de azért általában több dolgot szeretnek, mint amit nem.

A barátnőm az a fajta, aki kevés dolgot eszik meg (ha ott van előtte egy többfogásos hétvégi családi ebéd, akkor ott jó ha van egy dolog). Tegnap jött hozzám aludni és úgy vártam, hogy tele a hűtő és diákmunkából jött. Anyukám kajája is, amiket otthonról hoztam, azóta már én is csináltam magamnak, stb.

De neki egyik sem jó, mert zsömlét akar enni szalámival. Egyik sem volt, úgyhogy azt mondta menjek el a boltba. Meg hogy tudom hogy szereti a "zsömit", akkor miért nincs itthon. Akkor elküldtem az anyjába és inkább elment. Ennél mi jobb megoldás létezik?

2016. szept. 2. 08:31
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
67%

"Mondjuk én a válogatós embereket sose értettem... ételre rángatni a szájukat wazzeg"

Na, hadd magyarázzam el: vannak ételek, amiket imádok, szeretek, bármikor szívesen megeszek. Vannak ételek, amikkel úgy elvagyok, megeszem egy rossz szó nélkül, nem különösebben finomak, de bajom sincs velük. Vannak ételek, amiknek picit rossz íze van, picit szomorú vagyok, mikor látom, hogy az a menü, de nagy levegő, és lecsúszik. Meg vannak azok, amiket nem jókedvemben nem eszek meg, hanem konkrétan öklendezek tőle, ha megpróbálom. Pl néha-néha pár évente adok egy újabb esélyt a kelbimbófőzeléknek, mindig a wc-n kötök ki, mert egyszerűen visszajön.. És nem, nem volt semmi baja a hozzávalóknak. Ez nem annyi, hogy kényes vagyok, egyszerűen olyan szinten undorodok pár ételtől, hogy nem TUDOM megenni, nem csak unalmamban fintorgok rá, nem tudok vele mit csinálni....

Anyám is ilyen, képtelen ezt megérteni, nem szeretem az ilyen embereket. Attól, hogy te nem vagy válogatós, el kell fogadni, hogy más az. Nyilván más az, amit írtál az exedről, az tényleg hiszti, de leszólni az összes "válogatós" embert elég meredek...

2016. szept. 2. 10:38
 22/37 anonim ***** válasza:
95%
18-as, bocs, hogy van olyan étel, ami annyira nem kellemes nekem, hogy vagy kihányom, vagy kiköpöm, ha belémtukmálják, nyilván csak a szám rángatom meg játszom az agyam -.- ilyen hülyéket. Vagy ha nem is köpöm ki, minek egyek olyat, ami nem ízlik... nem háború után vagyok és nem mélyszegéby családban.
2016. szept. 2. 10:40
 23/37 A kérdező kommentje:

22:

Igazad van. Nem kell úgy élnünk és étkeznünk mintha kétszáz éve élnénk itt, vagy manapság egy harmadik világbeli szegény családban. Csak azt mondom, hogy a finnyásokat oda küldeném, ha isteni hatalmam lenne. De nyilván törvényekkel nem kell kényszeríteni őket, vagy ilyesmi. Ezzel kapcsolatban:

1. Egyél amit akarsz. De ha nagyon-nagyon kevés fajta kaját eszel meg, akkor fogadd a többség megvetését. Ahogy írtam nem baj az, ha néhány dolgot nem szeretsz. NÉHÁNYAT. Pl 200 kajából 20-at nem ennél meg, no problem. De ha 200 kajából 150-et, akkor problem. Vagy legalábbis fogadd el ha mások piszkálnak ez utóbbi miatt és ne keress kifogásokat.

2. Én gyerekkoromban nem szerettem a céklát, a paradicsomlevest, paradicsomfőzeléket. Egyszer adtak az óvodában répafőzeléket és konkrétan hánytam tőle nem csak én, de még két csoporttársam is.

Mondok egy trükköt: Mióta elkezdtem egészségesebben enni (általában nem eszek chips-eket, csokikat, édességeket, gyorskajákat, maximum havi szinten), azóta pár év alatt teljesen megváltozott az "ízlelő-világom". Az egy bekezdéssel fentebbiek közül ma már mindet megeszem jó étvággyal.

Tudunk magunkon változtatni, ha lemondunk az egészségtelen kaják napi szintű evészetéről (csoki, chips, édességek, gyorskaják).

Ez nem olyan, hogy születünk valaminek, aztán 100%-ig olyanok leszünk a halálunkig. Az ízlelés-érzékelésünkön tudunk változtatni akarattal az életünk folyamán, az által hogy tudatosan milyen ételeket fogadunk be magunkba.

2016. szept. 2. 10:49
 24/37 anonim ***** válasza:
71%

Félreértenek itt páran (18-as vagyok). Én nem azt mondom, hogy mindenkinek mindig mindent meg kell enni - akkor is, ha valami seegfej beletukmálja, mert pl. ha engem kínálnak tejbegrízzel, annak én is azt mondom, hogy adja olyannak, aki szereti. Én az alapvető viselkedéskultúráról beszélek: sok-sok válogatós emberre jellemző, hogy ha eléteszel egy számára ehetetlen ételt (ami egyébként egy totálisan átlagos kaja, mittomén, krumplis tészta), elkezdi látványosan forgatni a szemeit, fintorog, beleszagol, eljátssza, hogy ettől hányingere támad, mintha legalábbis gőzölgő tehénlepénnyel állna szemben. Na, az ilyenektől felmegy az agyvizem. Ahelyett, hogy valaki azt mondaná: köszönöm, nem szeretem, van valami más? Mennyire kell nyomoréknak lenni ahhoz, hogy valaki egy ehető ételt úgy lefinnyázzon, mintha nyers csirkebéllel kínálnám?

És hány ilyen hisztis majmot ismerek... Na, az ilyeneket tényleg elküldöm a piitsába, a kérdező nője ilyesmi lehet.

2016. szept. 2. 11:36
 25/37 anonim ***** válasza:

Én meg nyilván nem arról beszélek, aki zsigeri szinten képtelen megenni egy ételt. Nem vagyok hülye. Miért veszel magadra olyasmit, ami nem neked szól?

2016. szept. 2. 11:43
 26/37 anonim ***** válasza:

Még mindig nem érted, van, akinek TÉNYLEG rendesen hányingere lesz adott kajától, marhára nem tehet róla.

Kérdező, én se eszek rendszeresen ilyesmiket, amiket írtál, Max nagyon ritkán, mégis sok kaja van, amit nem eszek meg :D lehet rám akárhogy tukmálni a kovászos uborkát például, lehet győzködni, hogy tudok változtatni az ízlésemen, de attól még gusztustalannak fogom látni, ennek semmi köze a csokihoz.

Mit csinálnál, ha a csaj esetleg hisztamin intoleráns lenne, és kb 20 féle kaját ehetne meg, azokat is csak odafigyeléssel elkészítve?

2016. szept. 2. 11:47
 27/37 anonim ***** válasza:
Én meg azt tartom tahónak, aki azért MEGVET vkit, mert x kaját nem eszik meg. Az ízléséről senki nem tehet. Mondom, a csaj sem viselkedett teljesen normálisan (a minimum, hogy felajánlja, hogy együtt mennek el), de ha nem esik jól neki egyik felajánlott dolog sem, arról nem ő tehet. Tudom, itt vannak, akik szt ha vki éhes, a gőzölgő kutyakakit is meg kéne ennie meg finnyás hisztikirálynő. Szerintem még mindig a kérdező itt a tahóbbik, aki ilyenért a p.csába küldi a kérdezőt... a stílus maga az ember. Én azért durvább dolgokat is átéltem ismerősöktől, de azért ekkora bunkó nem voltam.
2016. szept. 2. 12:02
 28/37 anonim ***** válasza:

Én teljesen megértelek, kérdező. Én is testépítő kaján vagyok egyébként. 25 éves nő vagyok és volt egy párom, aki hasonlóan finnyás volt. "De én nem eszem meg ezt, én nem eszem meg azt, nem eszem paradicsomot, meg ilyen húst, olyan húst, ha túl vastagra van vágva a sajt az fúj..." stb. Egyenesen kiábrándítónak találom.

És nem az a gáz, ha van pár étel, amit nem szeret. De ez a szint már túlzás. Ha meg ennyire kib*szott finnyás vagyok, akkor gondoskodom magamról, nem a másikat ugráltatom még a boltba, amikor rengetegféle étellel várt. Ez egyenesen bunkóság!

A testépítő kajámat meg azért említettem, mert én is járok másokhoz, de legtöbbször viszek magammal valami ételt, hogy biztosan tudjak enni. Még anyámhoz is sokszor. Soha nem ugráltatnék senkit a speciális igényeim miatt.

És ha már ilyen sokan jöttek az ételallergiával. Barátnőmnek olyan durva ételallergiája van, hogy az orvosok csak néztek, hogy ilyen létezik. Kb. 5 féle ételt ehet. Ne tudja meg senki, mennyit szenvedett, mire kitapasztalta. És megoldja, visz magával ételt.

2016. szept. 2. 12:05
 29/37 anonim ***** válasza:

26-27

Nálatok még az ötödikes diszfunkciós tanítványaim is jobban tudnak szöveget értelmezni. Ennyire funkcionálisan analfabénták nem lehettek, hogy nem értitek, nem arról beszélek, aki TÉNYLEG hányingert kap egy ételtől, hanem aki játssza az agyát ahelyett, hogy szépen elutasítaná, mint egy normális, jól nevelt ember, hanem még inkább vergődik meg csicskáztat, hogy hozzon neki a másik kaját.

2016. szept. 2. 12:16
 30/37 anonim ***** válasza:
Nem tudom, honnan vagy olyan biztos benne, hogy nem undorodik tőle tényleg....
2016. szept. 2. 12:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!