Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az ételekkel válogatós barátnőt/barátot el kell küldeni a pi csába?
Én szó szerint mindent megeszek, ami étel és úgy általában Magyarországon az átlagemberek eszik. Szeretek minden zöldséget, gyümölcsöt, húst, köretet, levest, fogásokat és most hirtelen nem tudnék mondani olyat, amit nem eszek meg, bár biztos találnék egy kézen megszámolhatót ha nagyon elgondolkoznék.
Oké, vannak emberek akik ezt-azt nem esznek meg. Nem szeretik a paradicsomot, sertéshúst, valamilyen leveseket vagy főételt. Lehet hogy ilyenből van nekik jó néhány, de azért általában több dolgot szeretnek, mint amit nem.
A barátnőm az a fajta, aki kevés dolgot eszik meg (ha ott van előtte egy többfogásos hétvégi családi ebéd, akkor ott jó ha van egy dolog). Tegnap jött hozzám aludni és úgy vártam, hogy tele a hűtő és diákmunkából jött. Anyukám kajája is, amiket otthonról hoztam, azóta már én is csináltam magamnak, stb.
De neki egyik sem jó, mert zsömlét akar enni szalámival. Egyik sem volt, úgyhogy azt mondta menjek el a boltba. Meg hogy tudom hogy szereti a "zsömit", akkor miért nincs itthon. Akkor elküldtem az anyjába és inkább elment. Ennél mi jobb megoldás létezik?
nem az a baj, hogy valogatos, hanem hogy elvarja, hogy kiszolgald.
viszont ahogy megfogalmaztad a kerdest, abbol kiderul, hogy valoszinuleg mar dontottel.
semmi ertelme egyebkent atlagemberekhez viszonyitani. az a lenyeg, hogy teged zavar.
Most nem azért, ha tudod, hogy átjön, és tudod, hogy válogatós, akkor miért nem készültél előre? Most mondhatod, hogy jó, tele volt a hűtő, de ha egyszer onnan semmit nem szeret, akkor... na. Gondolom, tudtad, hogy átjön, ha meg ismered jól ezt a szokását, akkor azt is tudod, mit szeret. Annyira nehéz lett volna beszerezni vmi olyat? (kiv. ha az a szitu, hogy mindenkor mást kíván meg, és gondolatolvasónak gondol)
Ha hozzám jön vki vendégségbe, alap, hogy még ha melóból jövök is veszek olyat, amiről tudom, hogy szereti.
Amúgy ilyen piti dolog miatt bárkit elküldeni a vérbe, anyjába elég primitív dolog sztem. A leírás alapján kb. azt kifogásolom egyedül a lányban, hogy mondjuk felajánlhatta volna, hogy együtt menjetek.
10:
Intelligensnek tartom magunkat (ennek ellenére még őt is általában), fősulisok vagyunk és úgy általában nem tartom magam proli mentalitásúnak. A türelmem az, ami véges volt ebben az esetben, mert amit ő csinált, az én mindenre nyitott gyomrommal és az övénél általában sokkal kevésbé rinyálós személyiséggel nem tudtam tolerálni hirtelen
12:
Nem csak zsömlét eszik szalámival, hanem teljesen kiszámíthatatlan. Megeszi ugyanazt a max 10 dolgot (a több száz létezőből), de még azok között is válogat néha, hogy mondjuk egyszer megunta és már nem szereti egy ideig, aztán megint.
"mondhatod, hogy jó, tele volt a hűtő, de ha egyszer onnan semmit nem szeret, akkor..."
Tele a hűtő, fagyasztó tucatnyi és tucatnyi dologgal, amik közül lehet válogatni. Még a lakótársaimtól is kértem volna kölcsön a kajájukból, ha olyat lát, ami onnan tetszik neki. Most nem írom le hány dolog, hány összetevő, hány készétel van itthon, mert az túl hosszú lenne és senki nem olvasná végig.
Mintha vendégségbe mennék hozzád és előtte küldenék neked egy 10-es listát, hogy ezek közül mindenképp legyen otthon valami, különben nem eszek meg nálad semmit. De még ebből a 10-ből is lehet, hogy mire odaérek hozzád lesz amit már nem fogok szeretni, úgyhogy úgy vigyázz.
---
A többieknek is köszönöm az eddigi válaszokat!
Én, ha jön hozzám valaki, akkor úgy készülök, hogy legyen itthon olyan, amit szeret.
Nem tartom magam extrém válogatósnak, de én is simán össze tudnék szedni egy hűtőre való ételt, amit nem ennék meg.
Amúgy is, ki eszik már főtt kaját vacsorára? :D
Ugye tisztában vagy vele, hogy vannak emberek, akiknek komoly ételallergiái vannak? :D
Ha csak szimplán kötözködik, akkor vásároljon be magának. Aki anyám főztjét szalámis zsemlére cseréli, az mondjuk mehet is isten hírével :D
Oké, ez költői kérdés volt, arra utaltam, hogy vannak páran (pl az én családomban mindenki) aki meg nem enne semmilyen főtt ételt este... Nálunk teljesen alap a zsömle szalámival. VISZONT ha jön vendég, akiről tudjuk, hogy szívesen eszik "rendes" kaját vacsira, akkor teljesen evidens, hogy készülünk neki valamivel.
És ami a legfontosabb, ha valakinek mégse szereztünk olyan kaját, amit szeret, akkor NEM KÜLDJÜK EL AZ ANYJÁBA. Főleg nem tennék ilyet a párommal, akit elvileg szeretek.....
A múltkor volt ilyen a tv-ben... life networkon valamilyen műsor. Abban is volt egy vékonyka lány, akinek meg kellett volna ennie minden nap egy másik, kövér lány ételeit. Nem voltak durva dolgok, teljesen átlagos kaják, csak hát sokszor, de kb mindenre finnyázott, hogy ez fúj, ott van előtte a hús, az fúj... barátnőmmel néztem, de mind a ketten kiakadtunk, hogy nem lehet egyszerűen ennyire rohadtul válogatós valaki, és biztos kiakadnék, ha ilyen lenne bárki is a közelemben. Vagy legalább ne nyávogjon hanem intelligensen utasítsa el, amit felkínálnak neki.
Állítólag gyerekként én is válogattam valamennyire, de ma már szinte mindent megeszek, kb 2-3 kivétellel, azt is amit régen nem.
Mondjuk az anyjába nem küldeném el, de biztos kiakasztana.
16:
A barátnőmnek nincs allergiája és te is nagyon jól tudod, hogyha lenne akkor azt említettem volna a leírásban. És ne csináljunk már úgy, mintha 10-ből 9 embernek ételallergiája lenne. A valós szám inkább 10-ből 1, de még lehet annyi sem
Bizony kötözködött. Tényleg csak úgy éreztem, mintha be akarna csicskítani.
17:
Én meg csak főtt ételt eszek szinte, mert testépítek és még reggelire is képzeld csirkemellet eszem rizzsel sokszor.
DE HOGY ÉN HOGY ESZEK KI A RETKET ÉRDEKEL? Nem akartam felsorolni, de ugyanúgy volt itthon pulyka, szalonna, kenyér, margarin, zöldségek, tészta, mindenféle fűszerek, halkonzerv, babkonzerv, paradicsom, paprika, zöldpaprika, uborka, melegszendvicskrém, sajt, lencse és még sok-sok hasonló étel. Ezek egy része nem az enyém, hanem a lakótársaimé, de simán kölcsön tudom kérni tőlük, ha legközelebb amikor boltba megyek akkor veszek nekik egy hasonlót. Tehát volt "rendes kaja" otthon, vagyis hidegételnek való is.
A 13-asban meg már leírtam hogy sokszor ő maga is váltogatja hogy mit szeret. Van hogy néha azt mondja mostanában túl sokat evett valamiből, úgyhogy "azt már nem szereti".
Néhány embert úgy visszaküldenék az időben párszáz évet, hogy megnézze és megtapasztalja mit ettek az akkori emberek. De még nem is kellene időben küldeni őt. Elég lenne csak egy Magyarországnál kevésbé fejlett ázsiai vagy afrikai országba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!