Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elcsattanhat néha egy-egy pofon egy partneri viszonyban?
Szóval, ma már a nőknek akkora mellkasuk van, hogy egy-két pofonra összepakolnak és még a gyereket is ott hagyják(ha van gyerek) , vagy azért vannak még konzervatív lányok/nők is? Nem mintha ilyet szeretnék tenni, félreértés ne essék, csak hát néha elszabadulhatnak az indulatok, főleg, ha mind a kettő talpraesett és intelligens. Vagy ilyenkor megy a feljelentés? Mi alapján ítélnek el? Az alapján, hogy bőrpír van az arcán?
Mi erről a témáról a véleményetek?
Én a vallásról beszéltem nem a követőiről, akik félreértelmezik akár direkt a saját javukra az egészet. Ugyanez van a keresztény vallásban is, és ismét a cikkből idéznék:
"Számos történész és vallástudós arra vezeti vissza a nők másodrendűvé válását, hogy Ádám és Éva esetében utóbbi volt a felbujtó, így a nőnek, Évának tulajdonítják az emberiség első bűnét. A Korán ugyanakkor sem erről, sem a megkövezésről egy szót sem szól; mindketten vétkeztek, és végül megbánták tettüket."
Csak a mindketten vétkeztek és megbánták tettüket a muszlimok elfelejtik és úgy vannak vele annak a szemét nőnek bűnhődnie kell, amiért miatta nem vagyunk még mindig a paradicsomban.
Attól, hogy valami létezik (esetleg hosszú ideje) még nem azt jelenti, hogy jó és helyes is.
'Az, hogy a nők nem dolgoz(hat)nak, komoly gazdasági következményekkel is jár, hiszen így tulajdonképpen a lakosság fele kiesik a munkaerőpiacról. A szegénység, a fanatizmus, az elvakult hit, az analfabetizmus mind olyan tényezők, amik fenntartják ezt az állapotot.'
Most komolyan, szerinted milyen életük van azoknak ott? Beleértve a férfiakat is. Nézd már a képeket, putriban, nyomorban, mocsokban élnek, az "értelem" süt a képükről. Érdekes módon azok az országok a legfejlettebbek, ahol a nőket normálisan kezelik. Szerintem ezeknek a szerencsétleneknek (igen a férfiakat is sajnálom, hogy így élnek - saját maguknak okoznak kárt ezzel) az élete tökéletes példa arra, hogy ez miért nem jó.
46-os válaszoló vagyok (bár mikor megírtam az a kisregényt még 50-es voltam, úgy tűnik gyorsan változnak a sorszámok a moderált válaszokkal).
Szóval, elolvastam a válaszod kérdező, és pár észrevételt tennék. Írod, hogy én nálam ez csak önvédelmi reakció, persze, hogy az valaki olyan dolgot állít be hamisnak amire kb. a világnézetem, társadalmi státuszom épül és olyan dologért támad amiről nem tehetek (történetesen, hogy minek születtem)ha erre nem indul be egy emberben a védekező mechanizmus akkor nem tudom mire...Ugyanakkor én pont, hogy nálad is látok ilyeneket, a nevelésed nem a jelenlegi társadalom által elfogadott értékeket tartotta értéknek (vagy legalábbis nem mindet), és én úgy látom mindig azok reagálnak hevesebben akiknek az úgymond "felsőbbrendűsége" kérdőjeleződik meg. Pint mint most a tied.
Másik, hogy átlagos statisztikákra hivatkozol. Én pl. többet keresek mint jó pár férfi kollégám, van akitől nem ha nagy szakmát nézzük, de ha az irodát vagy csak a volt évfolyamtársaimat 1 kivétellel mindtől jobban boldogulok. Egyenlőség ide vagy oda a szakmámban bizony nem egy férfitól jobb vagyok. Az egyetemen és a sportéletben is bebizonyítottam nem egyszer, hogy a tehetség a szorgalom a kitartás nem nemhez kötődik.
Nem szándékozom szüfrazsettnek beállni, számomra a túlzott feminizmus épp annyira taszító mint a férfiak általi elnyomás.(Bár értem hogy ezt lesajnálásnak szántad, de ha engem annak nevezel akkor nem vagy tisztában a fogalom jelentésével). Szerintem egyenlőek vagyunk, de nem mindenki gondolja így és én úgy gondolom az iszlám torzítja ezt az egyenlőséget.
A diplomámmal nem felvágni akartam, bár úgy látom kérdező te így értelmezted (az én szakmámnak feltétele a diploma és később szakvizsga is, minden kollégám rendelkezik vele és önmagában semmit nem jelent mivel úgyis a gyakorlati alkalmazás számít) példának hoztam fel.
Szerintem te kevered a jogegyenlőséggel a nemi szerepeket, egy nő sosem lesz olyan mint egy férfi, máshoz van tehetségünk máshogy fogjuk fel a dolgokat de ez jó. Senki nem ugyanolyan akar lenni. Viszont miért ne indulhatnánk egyenlő esélyekkel? Nem értem, ha tényleg úgy van ahogy mondod és alsóbbrendűek lennének a nők nem tudnának megfelelni azoknk akadályokon amiken a férfiak. Csak pl én tehetséges vagyok a képzőművészetekben akkor én nem tarthatok kiállítást vagy nem lehet elismerni mert nő vagyok? Objektív mércével mit ad vagy vesz el egy képzőművészeti alkotásból az alkotó neme vagy szexuális irányultsága (Frida Khalo képei többet érnének ha férfi alkotta volna őket)? Remélem érted mire akarok rávilágítani. Amit te nagyvonalúan baromságnak hívsz az másoknak az életminőségét határozhatja meg. Ha ambiciózusnak születtem, tehetségesnek és tudok is akarok is tenni azért hogy alkossak valamit, hogy eltartsam magam ne függjek másoktól akkor meg kellene húznom magam mert nő vagyok? Nem értem miért lennék kevesebb? Fizikálisan gyengébb azért? (Nem minden nő gyengébb nagy a diverzitás fajon belül, néhány férfit gond nélkül le tudnék győzni én is akár versenyben akár verekedésben). Különben is mit jelent fizikálisabban erősebbnek lenni egy olyan korban, amiben modern lőfegyverek és önvédelmi fegyverek vannak? nem számít mennyire erős vagy gyors valaki, egy lőfegyvert nem előz meg. Ahogy a halál előtt nem számít a rang és a vagyon ugyanúgy a fegyver előtt sem számít, hogy akire fogják az a támadó "alatt" vagy "fölött" áll. Ha meg az életem múlik rajta nem hiszem, hogy sportszerű leszek. Mentálisan lennék kevesebb? Szintén nem igaz, ez szerintem nem szorul bizonyításra.
Én igyekszem mindig normális és logikus lenni (ez van hogy sikerül van hogy nem) és bár nem értek egyet a nézeteiddel, mint ahogy pl. az iszlámmal sem, megadom az alapvető tisztelet az embereknek nem szeretem a személyeskedést. mindenkivel ilyen vagyok, Kettőnk véleménye közül azonban az enyémet osztják többen (a hazánkban és a kultúrkörünkben) vagyis a tied szorul bizonyításra.
Nem olvastam végig és nem is szeretném végig olvasni a kisregényedet. Benned az etnocentrizmus dolgozik. Engem te nem tudsz meggyőzni.
Az én véleményem tükrözi egy múlt kor véleményét. Beismerem, hogy ebben a feminista pöcegödörben megváltozott az emberek értékítélete/rendje. Engem konzervatív módon neveltek, téged pedig liberális szellemben. Ez köztünk a különbség. Te egy megmondóembernek kívánod magadat feltüntetni, míg én az észérvekkel próbálok mutogatni. Te nem vagy hajlandó figyelembe venni az én érveimet és álláspontomat. Tudod milyen a makacs ember? És mi történik ha egy makacs embert próbálunk felvilágosítani? Benjamin Franklin mondta meg ezt jól: "Olyan, mint amikor a pupillába belevilágítunk-beszűkül. Te veled is ez történik, egészen pontosan. Mivel a világ változóban van, és mindig is abban volt, így a jelenlegi értékek is fognak változni. Az emberek rá jönnek, hogy ez a liberális förtelem csak önpusztítás, és visszatérnek a konzervatív értékekhez.
A többség nem osztja a véleményedet, csak azok, akik nem gondolkodnak. NEm az ésszel és az intellektussal járnak el, hanem az érzelmekkel. NAgy megmondó embernek hiszed magad, de egy fillérrel sem érsz többet, mint az otthon takarító és gyermeket nevelő anya. Sőt, az, aki otthon neveli a gyermekét, mondhatni nagyobb értéket teremt, mint a karrierista nők, mert egy gyermek, egy plussz ember a társadalomnak, ami pótolhatatlan. Kedves szűfrázsett.
Csak azt mondd meg még, hogy az állítólagos kedvesed mit szól a "véleményedhez"?
És minek teszel fel egy kérdést, ha nem vagy hajlandó elolvasni mások válaszát?
Ne haragudj, de te látod, hogy mit írsz le?
Úgy kezded a válaszod, hogy nem is olvastad el a másik válaszoló írását, de a következő mondatodban már felhábodorsz, hogy "Te nem vagy hajlandó figyelembe venni az én érveimet és álláspontomat." Itt te vagy az aki nem vagy hajlandó mások észérveit meghallgatni. Vagy a szabályok csak másokra kötelezőek amikor veled szemben járnak el? Rád nem?
Amúgy meg ha ennyire nem tetszik "el lehet menni". Menjél el valami olyan országba ahol ezeket a csodás értékeket képviselik és érezd jól magad. Most ott kaptál kb 60 választ, de azt hiszed ha lemennek erről az oldalról érdekleni fogja őket amit mondasz? Senkit sem érdekel, és ugyanúgy fogja élni az életét ahogy akarja, hiába vergődsz. Menjél aztán éljél úgy, mint a cikkedben azok a szép kis, okosfejű, fogatlan, tanulatlan, boldodságtól sugárzó "férfiak" akik a nőiket kövezik meg. És várjad ott a szép régi kor visszatérését. Mi tart vissza?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!