Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elcsattanhat néha egy-egy pofon egy partneri viszonyban?
Szóval, ma már a nőknek akkora mellkasuk van, hogy egy-két pofonra összepakolnak és még a gyereket is ott hagyják(ha van gyerek) , vagy azért vannak még konzervatív lányok/nők is? Nem mintha ilyet szeretnék tenni, félreértés ne essék, csak hát néha elszabadulhatnak az indulatok, főleg, ha mind a kettő talpraesett és intelligens. Vagy ilyenkor megy a feljelentés? Mi alapján ítélnek el? Az alapján, hogy bőrpír van az arcán?
Mi erről a témáról a véleményetek?
Nagyon érdekesnek találom a felfogásod kérdező, de sok ponton nem értek egyet.
Arra szeretnék reagálni ahol írtad, hogy férfi és nő nem egyenlő, csak biológiai értelemben írtad vagy társadalmilag is így gondolod? Őszintén szólva nekem ezzel van főleg problémám, bár mint írtam egy korábbi válaszomban a pofon egy problémát se fog megoldani, a családi kapcsolatokban szerintem nincs helye megfélemlítésnek és alá-fölé rendelt viszonynak (a szülő-gyerek megint csak kicsit más jellegű de a megfelelő nevelés szerintem messze nem a hátrányos szankciók kilátásba helyezéséből áll).
Visszatérve az egyenlőséghez, nem értem miért érnék emberileg kevesebbet attól hogy nőnek születtem, és miért ne hozhatnék ugyanolyan súlyú döntéseket mint egy férfi? Egyetemen ugyanazt a képzést kaptam nem hiszem hogy a diplomám kevesebbet ér mint a férfi évfolyamtársaimé. Ha egy kapcsolatba a "férfi" fizikai erőszakkal tudja érvényesíteni az akaratát ott szerintem nagy baj van (mind a személyiségével mind a problémakezeléssel). És nem hiszem hogy "akkora mellkas" lenne kilépni egy ilyen kapcsolatból. Fordított helyzetben te mit tennél? Szabadon dönthetek, akkor miért maradjak egy olyan kapcsolatban ahol megaláznak, bántanak? Itt lehet lélektani hatásokra hivatkozni (elképesztően romboló hatással van az emberre, és akkor még az egészségéről nem is mondtam semmit). És persze minden kapcsolatban vannak viták és gyakran megbántjuk a másikat de nem véletlenül alakult ki a társadalomban az hogy a fizikai erőszak már túlmegy az elfogadhatóság határán. És igen tudom, nem a rendszeres bántalmazást kérdezted, de én látom munkám miatt találkozom az ilyen esetekkel, és azt kell mondjam egyszeri alkalom nem nagyon van, aki egyszer megteszi többször is, és ez egy önmagát gerjesztő folyamat, hisz ha a nő nem csinál semmit az a férfiban úgy tudatosul, hogy megteheti és jogosan teszi.
Nem tudom téged ütöttek-e már meg, vagy hogyan kaptál ha kaptál. Én sok éve küzdő-sportolok (versenyeztem is pár évig) és bizony nem kell nagy erő ahhoz hogy kék-zöld legyen az ember arca (az amúgy is érzékenyebb mint mondjuk a kar) egy kb 80 kg férfi ha csak lendületből üt nem erővel ott bizony nem bőrpír lesz, és komoly sérüléseket lehet okozni kis erővel is ha rosszul talál. És pont mivel a nagyobb erősebb ütésekhez is hozzászoktam nem a fizikai fájdalom lenne az ami a legjobban fájna. Lélektani dolgok, egy családban szeretetben tiszteletben ennek nincs helye. Egyébként szerintem pont, hogy nem a talpraesett és intelligens emberekre jellemző ez a fajta veszekedés. És azért vagyunk emberek mert nem csak az indulatok, ösztönök diktálnak, van józan eszünk hogy felmérjük cselekedeteink következményeit. És én egyébként megértelek, tudom milyen ész nélkül szeretni és tudom mennyire tud fájni a másik cselekedete, ismerem a dühöt ami nem akar mást csak fájdalmat okozni de akkor sem szabad ilyesmit csinálni szerintem magadat alacsonyítanád le vele.
Huh most látom micsoda regényt sikerült ide kanyarítani pedig a sokszor ennyit tudnék még mondani.
Én három évig küzdősprotoltam,boxoltam, versenyszerűen, szóval tudom miről beszélsz. Figyelj, én nem fogok itt veled az egyenlőségről vitatkozni, olvass utána Freudnak, Adlernak. Üsd be a goggle-ba , hogy "fiktív-finalizmus". Ez kezdetnek nem rossz, hogy megértsd, a természetben nincsenek egyenlő felek.! Derék szűfrázsett hölgy lenne belőled kedves regényíró.
Tudtad azt például, hogy ugyanolyan végzettséggel egy férfi többet keres mint egy nő? Ismered ezt a statisztikai törvényt? Ön, kérem, tájékozatlan.
Tudtad azt, hogy amióta ember az ember, nem volt választójoga a nőknek, csak 1945-től, a kommunisták hozták magukkal ezt a nagy badarságot? Persze ha a németek nyerik meg a háborút, egész másfelé megy a világ, és jelenleg nem itt tartanánk...
Te belőled a különböző pszichológiai önvédelmi mechanizmusok beszélnek, ezért nem látsz tisztán, elhomályosít a dac, és az ellenkezés, az ösztönös védekezés, emiatt a logikát sem veszed figyelembe, és az alapvető törvényeket/princípiumokat/axiomákat. Egy nő nem egyenlő egy férfival! Ha ez igaz volna, akkor a világtörténelem nagy alakjai között is legalább annyi nő lenne, mint férfi, avagy a nők is olyan fizikai erővel bírnának, mint a férfiak, de ez nem így van. Miért hívják gyengébbik nemnek, vajon, a nőket?
Vagy olvass Darwin, olvass társadalomfilozófiát, Nietschét, stb-t. PErsze azért nem hallasz sűrűn a magamfajta véleményekről, noha minden nagy agytröszt ezeket vallja, hisz ez a valóság, mert a mai feminista-kapitalista-multikulti-globalista-ultraliberális média megszűri ezeket a véleményeket. A Biblia, a Korán és a Tóra miért beszél a nőkről úgy, mint holmi kutyákról? Olvass bele, mondjuk a Tórába, ott egyenesen kimondja, hogy a nő a férfi tulajdona.
Amiket összehordtál itt, az mind illogikus,fiktív-finalista(ahogy a néhai Adler mondaná)illuzórikus és önigazoló szöveg, de valóság alapja vajmi kevés.
El vagy tévedve kedves diplomás kisasszony!
Ami az én hitem, az 1945 előtt a férfiak 98%nak hite volt. Bejött a rákosi-rendszer, ment az agymosás, és ez lett az eredménye, ami te is vagy, de én , a konzervatív nevelésnek köszönhetően nem vallom azt, amit a többség. És rajtam kívül még 1 millió ember ezt vallja. És ez egy megint csak statisztikai adat, remélem tudod mire utaltam az 1 milliós számadattal, kiknek van 1 milliós támogatottságuk. Na de ez lényegtelen.
Én az a fajta ember vagyok,(erdélyi), aki nem tűri a hülyeséget és az igazságtalanságot. Roppantul ideges tudok lenni a baromságra, még ha olyan normálisan, sőt, már-már kedvesen írják meg a véleményüket az emberek, mint te tetted az imént. Ha pedig szerinted a nő és a férfi tényleg egyenlő, akkor vonulj ki mondjuk valamelyik arab országba, és beszélgess ottani nőkkel. Nehogy azt hidd, hogy amit az iszlám csinál, az az iszlám specialitása. Régebben ugyan ez volt Európában. Egészen 1945-ig, amikor is ideológiák harca folyt, és mi , magyarok, elvesztettük a harcot. Még mindig ennek a bukásnak a következményeit isszuk.
Kérdező továbbra sem férfi, csak egy gerinctelen féreg.
Egy férfi nem ütne meg egy nőt, lényegtelen, hogy hisz e a nemek közti egyenlőségben avagy nem.
Nálam itt vágtad el magad. Remélem egyedül rohadsz meg.
Te is csak azért vagy ilyen nagyra magaddal, mert az oldal anonim. Névvel és arccal már nem vállalnád a véleményed, te a nagy boxos, aki lever mindenkit, még a nőket is. Gyáva vagy.
:D Ahogy ez mondaná, ahogy az mondaná, olvass ezt olvass azt...
Kérdező, neked nincs saját véleményed? Csak híres emberek okoskodását olvasgatod, vagy épp valami más marhaságot, amiben az van hogy a nő a férfi tulajdona, és te ezt elhiszed.
Nincs egy önálló gondolatod sem... A véleményed az alapján alakult ki, amiket mások írtak/mondtak.
A gyengébb nem kifejezés arra való, hogy a nemek közötti fizikai erőt különbözteti meg. Ettől még egy nő nem kevesebb mint egy férfi.
Az pedig hogy egy férfi többet keres mint egy nő, puszta diszkrimináció. Ezt tartod követendő példának?
Na ez szánalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!