Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Párom megkérte a kezem és én...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párom megkérte a kezem és én nemet mondtam. Szerintetek jól tettem?

Figyelt kérdés

Egyrész azért mert nincs pénzünk lagzira és számomra lagzi nélkül nincs esküvő.

Másrészt azért mert ha lenne is lagzink a szülei nem tudnának eljönni mert Romániában élnek és nem tudnának Debrecenbe utazni.

2013. szept. 7. 11:18
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%

Nem is akarsz hozzámenni, csak kifogásokat keresel!

Mond meg az igazat! Foghatod a pénzre, távolságra, szülőkre, kismanókra! Ne hazudozz!

2013. szept. 7. 13:04
 32/41 anonim ***** válasza:
Szíved joga nemet mondani, de ha egyáltalán nem akarsz férjhez menni, mert szerinted az rossz, akkor ne hárítsd ezt az ő szüleire meg a pénzre, lagzira.
2013. szept. 7. 13:16
 33/41 anonim ***** válasza:
89%

Világos, mint a nap, hogy te nem akarsz hozzámenni a barátodhoz, az pedig csak kifogás, hogy a szüleire fogod a dolgokat!

Jobban tennétek ha külön utakon folytatjátok, a pasid akar házasságot, te pedig nem, nincs közös jövőtök!

Ahhoz pedig semmi köze, hogy "csak" 1 éve járnak, mi a párommal 1,5 évig jártunk amikor ő megkérte a kezem, igen mondtam, mert őszintén akartam, a kérdező pedig nem!

Az pedig miért nevetséges dolog, hogy egy pár több, mint 1-2 évig jár jegyben?? Nekem is annak kellett volna éreznem mert 3 évig jártunk jegyben a párommal? Nekünk ez így felelt meg! És semmi ciki nincs ebben, hogy 3 év után házasodtunk össze!!

2013. szept. 7. 14:04
 34/41 anonim ***** válasza:
100%
Az igazi kérdés az, hogy házasságot szeretnél, vagy csak lakodalmat. Ha nemet mondtál, akkor a vele való, sírig tartó közös életre mondtál nemet.
2013. szept. 7. 14:14
 35/41 A kérdező kommentje:
Együttélni lehet házasság nélkül is.
2013. szept. 7. 14:19
 36/41 anonim ***** válasza:
Persze, lehet. Csak akkor ne kamuzz h@heségeket neki, tiszteld meg azzal, hogy elmondod, nem akarsz hozzámenni. Ne a szüleire, távollétükre, stb. fogd!
2013. szept. 7. 15:36
 37/41 anonim ***** válasza:

Nem ismered a szüleit? :D na ne röhögtess. Ez egy vicc :DD

Tudod a házasságoknak egy része válással végződik. De a járásoknak a nagyobb része végződik szakítással ;)

2013. szept. 7. 15:49
 38/41 anonim ***** válasza:
Szerintem a válaszadók közül senki nem mondta, hogy kötelező egy nőnek egyből igent mondania :) Itt arról van szó, hogy ha szereti az illetőt, és elvileg hozzá akar menni feleségül, akkor miért mond nemet ilyen kifogásokkal? Ez olyan mintha azt mondaná (majdnem így is történt gondolom), hogy "szívem bocsi, de nemet mondok, kérj meg újból, majd ha lesz elég pénzünk a lagzira, akkor biztos igent mondok!" HOgy néz már ez ki?:D Az eljegyzés tényleg nem arról szól, hogy ha már minden készen áll az esküvőhöz, akkor történik meg!Az én nővérem is egyből igent mondott 1 év után a barátjának, de azóta se házasodtak össze, mert ők is jól tudták, hogy még nincs pénz rá, még korai lenne az esküvő, de gyűjtögettek, vettek egy házat, lassan rendeződik az életük, és jöhet végre az esküvő! Milyen lenne már most szólna neki a tesóm, hogy na most kérj már meg XDXDXD
2013. szept. 7. 18:20
 39/41 anonim ***** válasza:
0%
Az eljegyzés szerintem rettentő komolytalan, ha utána még évekig jegyben jár a pár. Annak mi értelme, de őszintén? Ha együtt vagyunk nyilván együtt akarjuk leélni az életünket, különben nem vele lennék. Az eljegyzés azt jelenti, hogy hamarosan összeházasodunk. Nem 5-10 év múlva, hanem mondjuk jövő nyáron. Én mindig megmosolygom azokat a párokat, akik fiatalon eljegyzik egymást, aztán sokszor el sem jutnak az esküvőig, de már volt 4-5 vőlegényük, mert számukra az eljegyzés nem egy komoly szándékot jelent a házasságra, hanem csak "emeljük egy szinttel feljebb a kapcsolatunkat" illetve "olyan jól hangzik, hogy vőlegény/menyasszony" elhatározásból csinálják. Emlékszem gimnáziumban volt ez divat, hogy három hónap járás után a fiú eljegyezte a lányt, a lány meg boldogan mutogatta a gyűrűjét, aztán két hétre rá szakítottak. Na nagyjából ilyen elhatározásnak látom azt, amikor egy pár évekig húzza-halasztja az esküvőt az eljegyzés után. Persze lehet ezt másképp gondolni, de hadd legyen már nekem is jogom a saját véleményemhez. :D
2013. szept. 7. 21:46
 40/41 anonim ***** válasza:

Csak hogy hozzak innen példát arra, amit mondok, hadd másoljak be egy választ egy másik kérdésre:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eljegyzes..

"Ennyire ismeritek egymást és te mégis nemet mondtál, többet nem kérnélek meg, mert ez nem jelenti azt, hogy házasodni kell, csak megmutatta neked, hogy komolyak a szándékai és szeret téged."

Na nekem ez a hozzáállás nem tetszik, és nagyon sok válaszból azt szűrtem le, hogy így gondolják, ennyire tartják az eljegyzést. Az eljegyzés számomra nem azt jelenti, hogy komolyak a szándékaim és szeretem a párom. Azt az az egyszerű tény jelenti, hogy egy pár vagyunk, közösen tervezgetünk, együtt élünk stb. Az eljegyzés azt jelenti, hogy házasodunk, méghozzá nem négy év múlva, hanem a közeljövőben. Nekem.

2013. szept. 7. 21:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!