Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért hivatkozik a legtöbb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Girgoy kérdése:

Miért hivatkozik a legtöbb meleg arra, hogy melegsége öröklött rendellenesség, amin nem tud változtatni, hogy ha gyakorlatilag csak hetero kapcsolattal lehet átörökíteni géneket?

Figyelt kérdés

2013. aug. 26. 13:22
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
30%

Nagyon tartottam tőle, hogy fel fogod hozni, hogy a kuruc.info semmilyen értelemben nem hiteles számodra. A másik oldal (magyar kurír) egy katolikus hírportál. Gondolom ez sem hiteles neked.

Viszont engedd meg hogy erről még írjak pár sort. Igen, a kuruc.info-nak megvan a maga álláspontja, ahogy a katolikus egyháznak is.

De mi lenne, ha egy indexes, vagy nol-os, vagy hvg-s oldal lenne a linkben? Ezek az oldalak pedig arról híresek, hogy elfogultak, de nem a melegekkel szemben, hanem a melegek oldalán.

Ez pont rámutat arra, hogy a mainstream média miért nem közölte például az alábbi tanulmányokat. Azért, mert erősen melegpárti. A kuruc.info és a magyar kurír, bár eltérőek teljesen, pedig nem azok.

Ezek után elmondhatjuk, hogy nincsenek független hírforrások, mivel szinte minden TV, újság vagy netes híroldal letette a maga irányultságát a kialakulása óta. Pont azért szoktam MINDEN nézetű oldalt elolvasni (ugyanúgy olvasok kuruc.infót, mint indexet, vagy MNO-t és NOL-t, mert saját magukról hallgatnak, de a másikról nem. Például a radikálisok rossz dolgait az indexről meg lehet tudni, de a liberálisok rossz dolgait meg a kuruc.infóról. A Fidesz hibáit a NOL-ból, az MSZP-éit az MNO-ból. Ha vallod valamilyennek magad, pont hogy sokat kellene olvasnod az azzal teljesen ellentétes nézetet képviselő orgánumokat, hogy mindig teljes legyen a kép és sose legyél elfogult.

Érdekes a cikk, amit küldtél. Akkor ez valóban semmissé teszi a Regnerus-tanulmányt, vagyis a második linkem "nem jó".

De ott van a másik cikk, ami arról szól, hogy a genetikának semmi, vagy nagyon kis köze van a melegséghez. Az első cikk.

Szerinted miért olyan elképzelhetetlen, hogy így van? Szerinted, így kérdezem.

2013. aug. 28. 10:11
 12/25 anonim ***** válasza:
21%

A tudomány csak szeretne erre hivatkozni, de nem sikerült neki bizonyítania semmit.

Az ikerkutatások is azt mutatják, hogy ehhez nem a géneknek van köze. Meg akkor van hetero gén, biszex gén, homo gén? Azt mivel magyarázza a tudomány, hogy bár kis százalékban, de homoszexuális férfiak nőkbe szerettek bele? Meg fordítva? Leszbikus nők férfiakba?

Sokkal nagyobb szerepet kapnak a környezeti hatások, de ez meg nem olyan egyszerű, hogy biztos verték, vagy apa nyunyó volt.

2013. aug. 28. 10:50
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

én csak most csatlakozom a beszélgetésbe.. és ne haragudjatok de azon nagyon nevettem amikor azt írta Valaki, h abban a családban lesz meleg a gyerek ahol nincs apa vagy a családfő az anyaxDD ez szerintem nem igaz! :)

a legjobb barátomat egyedül nevelte fel az anyukája a két lánytesójával együtt, és mind az anyukája mind a tesói nagyon "nőies nők", és bár a barátomban is vannak feminim vonások, amit magyarázhatunk azzal, hogy nők között nőtt fel, ezt tanulta (akaratlanul is) el, de Ő mégis állandóan váltogatja a barátnőit:) és még tudnék mondani jó pár barátomat, akikkel hasonló a helyzet, ilyesmi módon nőttek fel, és Ők is csak az én ismerőseim között lennének, akkor még mennyi lehet rajtuk kívül?! :)

én meleg vagyok, és valóban anyum mellett nőttem fel, kb 10 éves koromban váltak el, hozzáteszem anyum tényleg engem vitt magával ha ment fodrász/kozmetikus/szoli stb, de csak mert én mindig elakartam Őt kísérni, és a két (fiú) tesóm azért nem jött mert nem akartak.. én önszántamból mentem anyukámmal, mert akartam!:) szóval a lényeg a lényeg, h én azért tartom magamat jó példának, mert anyum nem erőszakolt rám semmit, dönthettem, h tesóimmal otthon játszok, vagy elkísérem Őt.. és én mindig úgy döntöttem, h Vele megyek:)

a saját véleményem szerinte ez már (h genetika vagy sem azt nem tudom) az anyaméhben kialakul, és már mindenki így születik:) persze vannak esetek, h valaki a szülei miatt, apja miatt, anyja miatt lett "más" de attól még a nagy részre szerintem ez igaz!:)

a milliós fogadásba én is beszállnék:D de ha a gyerek meleg is lesz, akkor az nem biztos, h a nők miatt, hiszen a legjobb barátom is három nő között nőtt fel:)

bocsii, h hosszú voltam, ez az én gondolatom/véleményem de hogy még a kérdezőnek is válaszoljak, szerintem ez ellen nem lehet tenni, és ami a legfontosabb nem is kell! Előbb tudnék elítélni egy fanatikus vallási megszállottat, aki úgy gondolja, h majd a sok ima segít a szegény kis meleg gyerek lelkén.. had tegyem hozzá, h én nem mellesleg egy kemény katolikus suliba jártam általánosban:) 18f

2013. aug. 28. 23:31
 14/25 anonim ***** válasza:
53%

Jókat mondtál általában, ezért igazad van, pontosítanom kell pár dologban, amit korábban írtam. A vallás tényleg f@@szság ilyen értelemben, ahogy mondod is.

Nem azt mondom, hogy mindenki, akit az anyja nevel fel meleg lesz. Hiszen ez nem jelenti azt, hogy más ne lehetne hatással rá. Attól, hogy csak az anyja neveli fel, lehetnek még az embernek nagypapái, bátyja(i)/öccse(i), fiú barátai a suliból vagy az ismerősi körből, akik hatással vannak rá. Vagy akár ha van ilyen, akkor olyan férfi is a környezetéből, aki hatással van rá (a tanára, az edzője). Csak ja, ezeket a fentieket mind helyettesítheti egy jó apa, aki pont annyira segít a felnőtt férfivé válásban jó esetben, amennyire az anya segített gyermek korban a biztonságot nyújtásban.

Nem is azt mondom, hogy aki melegként éli most az életét, azt át kellene nevelni, vagy szembesíteni feltétlenül azzal, hogy nem olyannak született, hanem környezeti hatások okán lett az.

Csak azt mondom, hogy a család intézményének erősítésével (Régen az emberek 80-90%-a kétszülős családmodellben élt éppen aktuálisan mindig -vagy szülő volt benne, vagy gyerek. És ma? 30-40% lehet? Annyi sem?) és támogatásával, ami miatt két szülő nyújtotta neki a biztonságot, majd a felnőtté válás élményét, sokkal kevesebb ember lenne, aki "rájönne", hogy meleg.

2013. aug. 29. 07:50
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

ebben nem értek egyet!:) van itt egy kérdés gyakorin ( http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__szexualitas__45.. ami tökéletesen szemlélteti, h már gyerekkorban, akár már óvodában érzi a fiú/lány, h "Ő más". Tehát erre (h a magam példájával éljek) csak azt tudom mondani, h én is már kisgyerekként éreztem, pedig akkor még a szüleim egy párt alkottak, minden rendben volt, s én mégis felnőttem, igaz, h meleg lettem, de nem mondanám, h rossz ember vagyok.. sőt:$:):D de had tegyem hozzá, h akkor a testvéreimet, akik ugyan úgy nőttek fel mint én, akiket az osztályközösségen kívül szinte ugyan olyan hatások értek, akkor ők miért nem lettek melegek? szerintem azért, mert ez már korábban eldöntetett:) a szüleim nem neveltek másképp engem, mint őket.. és mégis "ez lett az eredménye":)

ezért gondolom azt, h ez nem azon múlik, h az embert egyedül neveli e az anyukája, vagy sem, mert szerintem pont ez a bizonyíték rá, h ez már az anyaméhben eldől:)

és lehet, h régen nem váltak el az emberek, de nem azért, mert akkor jobb világ volt, hanem azért, mert akkor a nőknek kevesebb joguk volt, így egy egyedülálló nő (aki nem özvegy volt, hanem önszántából nem ment férjhez vagy elvált) kevesebb joga volt, és nem tudott volna egy férfiak uralta világban érvényesülni.. tehát ezért volt kevesebb válás (véleményem szerint), és a melegek ugyan úgy megvoltak, ugyan ilyen arányban a társadalomban, csupán akkor nem vállalták fel ennyien magukat, mivel megverték volna ezért őket, és kirekesztette őket a társadalom többsége..

mára azzal, h egyre elfogadottabb, és a többséget már nem undorítja a "dolog" így egyre többen merik felvállalni, és mivel a társadalom hozzáállása egyre jobb a melegekhez, így ők is egyre jobban érzik magukat, a társadalom részének, és ezért szeretnék a teljes jogot maguknak.. a házassággal együtt (teszem hozzá nem a templomi esküvőről beszélünk, így senkisem sérti meg a "házasság szentségét") :)

2013. aug. 29. 12:58
 16/25 anonim válasza:

Nem tudom jelenleg hol áll a tudomány mert annyian foglalkoznak -főleg manapság - vele, hogy egyszerűen szerintem követhetetlen, de az tény, hogy a melegek többsége sokkal elfogadhatóbbnak találja, hogy ennek genetikai oka van. A magyarázata pedig végtelenül egyszerű. A génekről nem tehet senki. A legtöbb melegnek baromi nehéz feldolgozni a másságát és megnyugtatóbb, elfogadhatóbb, ha senki sem tehet róla. Sem a szülei, sem ők. Semmi és senki, csak a véletlen, hogy pont akkor és pont abban a méhen belüli pillanatban éppen úgy alakult, hogy X év múlva felnővén azt veszi csak észre, hogy nem a másik nemet figyeli, hanem a sajátját.

Ez az oka hogy a melegek erre hivatkoznak.

2013. okt. 4. 04:03
 17/25 anonim ***** válasza:
Remek válasz, köszönjük :)
2013. okt. 4. 09:23
 18/25 anonim ***** válasza:
nem arra hivatkoznak, hogy öröklött, hanem hogy a genetikának IS szerepe van.
2013. okt. 4. 09:32
 19/25 anonim ***** válasza:
Ez nem így tűnik, hogy a valóságban is így van, ahogy te állítod. Pont hogy lehurrogják azokat, akik azt mondják hogy a genetikán kívül másnak is szerepe lehet.
2013. okt. 4. 10:28
 20/25 anonim ***** válasza:
nem hurroghatják le, csak összekeverik a genetikai hatást az epigenetikus hatással, ami inkább hormonális, de ugyanúgy a születés előtti hatás.
2013. okt. 4. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!