Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogos a felháborodásom?

Figyelt kérdés
Több éve házasok vagyunk a férjemmel. Gyerekünk is van. Az előző házasságából nincs gyereke, de tartja a kapcsolatot a volt nejével. Én nem találkoztam soha a nővel, nem is vagyok rá kíváncsi. A férjem nem keresi őt, csak állandóan a nő keresi meg. Hol levélben, hol telefonon mindenféle piti dologgal. Néha tudok róla, hogy beszéltek, néha nem. A férjem bevallása szerint ritkán beszélnek, de néhányszor észrevettem, hogy többször, mint azt ő bevallaná. A férjemben megbízok, tudom, hogy nincs köztük semmi. A nőt viszont ki nem állhatom, nem értem, miért nem veszi észre magát, hogy békén kellene hagynia a férjem, a férjem, meg kijelentette, hogy nem fogja elküldeni, hiába kérem erre. Nem vagyok féltékeny típus, de ez nagyon zavar. Ráadásul, ami kiütötte nálam a biztosítékot, hogy a házassági évfordulós ajándékomat a nője vette meg nekem.... A férjem nem érti miért akadtam ki és szerinte hisztis vagyok. Még nekem kellett bocsánatot kérnem. Vélemény?
2013. márc. 27. 11:38
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Elképzelhető, hogy tényleg viszonya volt. Elképzelhető, hogy ezért van bűntudata. De amit nem akar elmondani, azt akkor sem fogja elmondani, ha pisztolyt szegezel a fejéhez. Ezért nem is érdemes az ilyesmit ennyire tudni akarni. Ha nem tudsz azzal együtt élni, hogy titkol valamit előled (akár hűtlenség, akár korábbi fájdalom, akár szégyenérzet, bármi is legyen az), akkor meg van a lehetőséged, hogy elhagyd. Nélküle is teljes ember vagy, nem arról szól egy jó házastársi kapcsolat, hogy két fél ember kitesz egy egészet. Hanem pont, hogy arról, hogy gyümölcsöt fakasszon. Tudod, két egész ember kitesz egy-egy ágat, és két ág az már egy fél fa. A többit közösen kell növeszteni. Együtt kell öntözni ezt a növényt, hogy kellőképp szárba szökkenjen. És ennek a záloga az, hogy nem a másik dolgát ellenőrzöd - hiszen azt te sehogyan sem teheted jobban, mint Ő, sőt, meg sem tudod tenni. Tehát hiába is kéred számon más dolgát, ha az nem a tiéd, nem tudod megjavítani. Ha a magad dolgát megteszed, akkor meg van az esélyed arra, hogy Ő is megteszi azt, ami neki kell. Ha úgy érzed, hogy meg van bennetek az erő, akkor folytasd bizalommal. Erre szokták azt mondani: inkább csinálja valaki a maga dolgát rosszul, mint másét jól! Ugyanis más helyett nem dolgozhatsz. Azt csak Ő tudja, amit magának mond. Megértem, amit érzel, mert én is átéltem már ezt az érzést. Pedig sosem voltam házas. :) Amúgy ha megfigyeled, ezek a dolgok nem csak a házastársi kapcsolat velejárói, hanem a baráti, szülő-gyermek, és munkatársi kapcsolatoknak is.
2013. márc. 28. 13:00
 22/25 A kérdező kommentje:
El sem tudod képzelni, mennyit segítettél a hozzászólásaiddal. Nyilvánvaló, hogy én sem vagyok tökéletes, belátom, hogy nem tudom/tudtam ezt a dolgot megfelelőbb módon kezelni (talán lehetett volna), de hát az embernek ott a lelke és az udok egója. Nyilván én is sérülök és ő is. Talán egyszer normálisabban belátja ő is. Én a magam részéről megpróbálok jobban odafigyelni. Ami eddig a felfokozott érzelmi állapot miatt ugye nem ment. De Te kicsit lehűtötted a fejem:) (Bárcsak az övét is lehűtené valaki...) Én ezt nem tudom megtenni, mert egyszerűen tőlem nem fogadja el, mert elönti az agyát a köd és csőlátása lesz, hogy nem bízok benne... ennél tovább nem lát. Mindenesetre én a kapcsolat megtartására törekszem és mindent meg fogok tenni érte. Tényleg nagyon köszönöm Neked! :) Kevés az olyan hozzállás sajnos, mint a Tiéd. Remélem Neked is szép és harmónikus életed van/lesz valaki különleges mellett:)
2013. márc. 28. 17:37
 23/25 anonim ***** válasza:
Köszönöm. :) Örülök, ha segíthettem. Megtisztelő, hogy elfogadtad ezeket a tanácsokat. Tekintve, hogy valószínűleg sokkal fiatalabb vagyok nálad. :)
2013. márc. 28. 18:08
 24/25 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem a korod? Én 35 vagyok. Mondjuk a lányom még csak 8, de ő is tud olyan bölcseket mondani, hogy meghatódom:))
2013. márc. 28. 18:24
 25/25 anonim ***** válasza:
Én 19 vagyok. :)
2013. márc. 28. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!