Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan vegyem rá az exem hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan vegyem rá az exem hogy ne mondja el a páromnak övé a gyerek? Milyen észérvek segítenének?

Figyelt kérdés
Nem vagyok túl büszke rá de összejöttem egy kicsit az exemmel. Terhes vagyok lehet tőle. Már lezártam azt a kapcsolatot nem volt jó sokat veszekedtünk a mostani párom kedves rendes. Ezért is sajnálom hogy kiszúrtam vel. Bár az övé is lehet a baba de a lényeg hogy nagyon várja el is tudnánk vele tartani míg az exem nem dolgozik ez is volt az egyik oka hogy szakítottam. Hasonlítana is külsőleg ebből sem lehet baj. Csak félek hogy el kezd számolgatni és vissza akar majd szerezni ezért elmondja a páromnak. De nem jó apa vannak gyerekei egyikkel sem törődik. Azt sem mondta el hogy lefeküdtünk párszor hátha ezzel is meg tudnám győzni. De nem tudom pontosan mit mondjak neki.

2012. dec. 13. 12:28
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 A kérdező kommentje:
26 vagyok. A párom már idősebb 34 már csak ezért is jobb döntés lenne (exem 25)
2012. dec. 13. 13:47
 62/67 anonim ***** válasza:
64%

Uram atyám, ebből az írásból azt gondoltam hogy vagy max 20 éves.

Én csak egy évvel vagyok nálad idősebb és meg vagyok döbbenve hogy mennyire éretlen vagy érzelmileg és erkölcsileg

Nem hiába mondta a párom hogy a mai fiatal lányok (20-28) max 2%-a értelmes....

2012. dec. 13. 13:53
 63/67 anonim ***** válasza:
100%
Hm, anyám a hat-hét éves gyerekekből álló első osztályában már elvárja, hogy ha valaki rosszat csinált, az vállalja fel.
2012. dec. 13. 13:57
 64/67 anonim ***** válasza:
100%
Én csak a kisgyereket sajnálom
2012. dec. 13. 13:57
 65/67 gabriell88 ***** válasza:
100%

Tényleg mindenki csak segíteni akar.26 évesen gondold végig a helyzeted.Megértem, hogy azt szeretnéd ami a babának a legjobb, vagyis ami szerinted a legjobb.Személy szerint, ha én most rájönnék, hogy az édesapám nem az vér szerinti apám, sőt nem is tudott róla, hogy nem az vagyok, összepakolnék és otthagynám anyámat.Élhetsz hazugságban egy darabig, de van egy olyan mondás:"hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát" és ez igaz.Lehet, most azt hiszed, hogy nem fog kiderülni, de ez nem így van.Az exedet semmi módon nem tudnád eltántorítani attól, ogy n mondja el a párodnak, ha akarja.Max zsarolni fog, hogy feküdj le vele különben...vagy pénzért stb.Ne így legyen, de ha bekövetkezik nem csak magadat fogod utálni, de a gyermeket is , ne így legyen.24 éves nő vagyok emiatt sem értem, hogy te 26 éves miért nem látod a tetted következményeit.Te hogyan éreznél ha fordított helyzetbe esnél? Gondold csak át, milyen lenne a párod helyében.Egy gyerekkel aki ráadásul nem is biztos, hogy az övé egy életre magadhoz láncolni...

Azt hiszed ettől jobb élete lesz a babádnak, de nem, éppen hogy ezzel teszed tönkre.Édasányam egyedül nevelt fel,engem és a nővéremet, mert apám alkoholista.Ő a példaképem.Tudom mennyire nehéz volt neki, főleg velem.De megtette tisztességesen és becsületesen nevelt fel.Pedig választhatta volna a számára könyebb utat.Pl együtt maradhatot volna apámmal, hisz jó fizetése volt.Vagy dönthetett volna úgy is , hogy ő is el kezd inni.De nem tette!Nála bölcsebb és jobb embert soha nem ismertem.Tisztelem és becsülöm, hogy ilyen édesanyám van és összeteszem a két kezem érte.Sosem hazudott nekem vagy a nővéremnek, soha inkább leült és a szemünkbe mondta az igazat.Havi 50 ezerből nevelt fel, taníttatott, ruházott és etetett.Máig sem tudom, hogy.Hisz párommal 150-ből alig jövünk ki.Te is ilyen szeretnél lenni vagy olyan akit a gyermeke megvet.

2012. dec. 13. 14:15
 66/67 Lifeishard ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Jó anya akarsz lenni, mert Téged elhagyott az édesanyád… Fonák dolog, de nem így leszel jó édesanya, és viszonyítási alapod sincs. Nem csak attól jó anya egy anya, hogy a gyermeke mellett van.

Először is, érzelmileg baromira éretlen vagy, legalábbis az írásod ezt tükrözi – „jobban szerelmes voltam”, „megint olyan aranyos volt”, stb. Nagyon könnyen elcsábultál, majd sorra keresed a kifogásokat, nem vagy képes felelősséget vállalni a tetteidért. Kamaszok viselkednek így. Ahhoz, hogy jó anya legyél, először is fel kéne nőnöd.

A másik dolog, hogy önző is vagy. Boldog családot akarsz – magadnak. Te úgy értelmezed, hogy Neked legyen jó. Félsz, hogy elhagy, de nem elsősorban a gyerek miatt. Tudod, egy jó anya önzetlen…

Meglehet, nem az exedé a gyerek. Meglehet, az övé, de sosem derül ki. Az a baj, hogy túl sok a talán az egyenletben, és sajnos az a talán erősebb, hogy kiderül – elvégre hárman is tudtok róla… Itt és most csak lehetőségek vannak, és úgy látszik, Te nem számolsz az összessel…

Gondolj bele, mi fog akkor történni, ha kiderül! A gyereked rájön, hogy hazudtál neki éveken keresztül – tehát vagy meggyűlöl, vagy elfogadja, hogy ez természetes, hisz’ az anyja ezt tette. Hazudott és megcsalt. Tényleg ilyen példát mutat egy jó anya? Tényleg így leszel Te jó anya? Tényleg az lenne a jó Neked, ha a gyereked esetleg gyűlölne? A párod elhagy, de hogy állandó veszekedések lesznek azután, az biztos. Állandó veszekedések kereszttüzében nőjön fel a gyerek? Boldog család az ilyen? Tényleg ezt akarod neki? Ha nem is hagy el a párod, miből gondolod, hogy nem gyűlöli meg majd a gyereket? Azért, mert „rendes”? Az ember nagyon szeszélyes, a reakciói sokszor kiszámíthatatlanok. Más is írta már, hogy elhagyta az „apja”, mikor kiderült, hogy nem ő a vér szerinti apa. Akkor mit fog majd érezni a gyereked? Elveszíti az apját az anyja miatt… Ez is egy lehetőség, amivel szintén nem számoltál.

Azon felül, ott vagy még Te is. Azt mondod most, hogy hűséges maradnál, mert lelkiismeret-furdalásod van. Nem ismerünk Téged, de ahogy megszületik majd a baba, ahogy cseperedik, ahogy látod, mennyire szereti és törődik vele az apja, úgy lesz egyre nagyobb a bűntudat ott belül, legalábbis a legtöbb ember így lenne vele (nem vagyok biztos benne, hogy Te is...). A bűntudat pedig felőröl. Haragudni fogsz magadra, és ezt előbb-utóbb kivetíted a világra. A férjedre. A gyerekedre. Eltávolodsz majd tőlük emiatt, és könnyen lehet, hogy ismét más karjában kötsz ki. Nem állíthatom, hogy így lesz, de ez is marha valószínű. Így ismét bukta a rendes családi életnek.

Láthatod, hogy pengeélen táncolsz, mert ha egyszer is kiderül, minden felborul. Egy egyszerű megcsalásnál van arra esély, hogy ne derüljön ki, de itt túl sok a rizikófaktor. Gondolj csak bele (bár a válaszaid alapján az jön le, hogy nem akarsz, vagy nem tudsz belegondolni semmi másba az „így mindenki boldog”-on kívül), egy egyszerű véradás/vérvétel elég ehhez, ha a párod vércsoportja nem egyezik az exedével. (Ez ennél bonyolultabb persze, sok a kombináció, de nem szabad elfeledkezni róla.) Túl sok a talán, és talánra nem lehet boldogságot építeni. Az egyetlen biztos dolog, hogy ha kiderül, a gyermeked nagyon megszívja, és onnantól kezdve Te megszűnsz jó anya lenni.

26/F

2012. dec. 14. 10:52
 67/67 anonim ***** válasza:
100%

Úgy gondolod, jogodban áll egy ember életét tönkretenni egy ilyen hazugsággal? A párodnak joga van eldönteni, hogy így is kellesz-e neki. Mindenkinek egy élete van, és te nem dönthetsz helyette! A saját életeddel azt kezdesz amit akarsz, de máséval nem. Nem csak könnyűvérű vagy, hanem önző is. Elvennéd a párod legszebb éveit, csak hogy felneveltess vele egy gyereket, aki nem is az övé? Hogy nézel tükörbe? Nem a nő, még az ember kategóriába sem vagy sorolható, sajnálom.

Olvastam a válaszadók közt a 20-28 közöttiekről alkotott véleményt... Nem tudom szó nélkül hagyni, én is ebbe a tartományba tartozom, az első babámat várjuk a párommal, teljesen normális életet képzeltem el és KIKÉREM magamnak ezt a bunkó feltételezést. Aki ribanc és idióta az 40 évesen és 20 évesen is az. Kor alapján nem lehet meghatározni az emberek jellemét. Az állandó. Aki pedig pusztán kor alapján ítél akár időset, akár fiatalt, abba nem sok ész és tisztelet szorult.

2012. dec. 14. 18:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!