Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit gondolsz erről? Szerinted...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondolsz erről? Szerinted kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

17 éves lány vagyok és a barátnőmmel épp arról beszélgettünk, hogy milyen szempontok alapján választunk párt. Őszintén megmondom nektek is, hogy nekem az számít, hogy okos, művelt srác legyen, gondoljon a jövőjére is és ne csak úgy a mában éljen.

Barátnőm nagyon nem értett velem egyet, sőt még a szüleim is kinevettek, hogy ilyen korban nem ez a fontos..

Nálatok számít a műveltség?

Előre is köszönöm a normális válaszokat :)

2012. júl. 25. 15:02
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Vannak olyan diplomások akik minibálbérért dolgoznak 5 év tanulás után, és vannak olyanok (személyesen is ismerek ilyeneket) akik diploma nélkül sokkal magasabb életszínvonalon élnek, akár 3szor annyit keresnek, kreatívnak kell lenni. Nem az egyetem ellen beszélek, én is elvégeztem, de gondolj pl arra a tényre, hogy amíg jársz egyetemre addig nem keresel annyit mintha dolgoznál és 5 év alatt nagyon sokat meg lehet ám keresni, de ez csak egy példa volt,( főleg külföldön ahol egy csomó helyen a minibálbér 1000 euró, de Magyarországon is el lehet ezt érni)
2012. júl. 25. 15:15
 12/28 A kérdező kommentje:
11. Ezek a ritkább esetek.
2012. júl. 25. 15:18
 13/28 anonim ***** válasza:
Csak arra vigyázz, hogy ilyen szempontok miatt ne egy fásult emberré válj aki csak azért van valakivel mert gondol a jövőjére (miközben képtelen a ma örömeit kiélvezni). A haldokló betegek tudod mit bánnak első helyen mikor megkérdezik őket: hogy sokat dolgoztak, keveset éltek, idomultak az elvárásokhoz.Nekem úgy tűnik te is feladnád a boldogságodat a megfelelni vágyásért...te dolgod.
2012. júl. 25. 15:22
 14/28 A kérdező kommentje:
Megfelelve nem lehet boldognak lenni?
2012. júl. 25. 15:23
 15/28 anonim ***** válasza:
Erre a kérdésre nagyon is jól tudod a választ:)) Csak az önbecsapás olyan szintekig mehet, hogy elhiszed magadnak, hogy ezt akarod, de van egy tippem: nézz a tükörbe a szemedbe és ott kiderül, hogy csillog-e a boldogságtól vagy átcseszed magad.
2012. júl. 25. 15:26
 16/28 A kérdező kommentje:
De a boldogság hajkurászása sem hozhatja el az igazi Kánaánt. Eleve olyan családom van, ahol mindig a bánat ér, hogyan másképp érhetném el a célom, ha nem úgy, hogy megfelelek az elvárásoknak, így valamilyen szinten büszkék lehetnek rám?!
2012. júl. 25. 15:29
 17/28 anonim ***** válasza:
Te mélyebben vagy mint gondoltam. Ne azért csinálj valamit, hogy akárki is büszke legyen rád. Magadért csináld. A boldogság a jelen megélése és nem valami jövőbeli ábránd hajkurászása, ha a jelent nem éled meg, hogy tudsz helyes döntéseket hozni? Elárulom:sehogy.
2012. júl. 25. 15:31
 18/28 A kérdező kommentje:
Ez az önmegvalósítás nem az én világom, elérhetetlen dolgokat nem kívánhatok. Boldogságot pedig következetességgel lehet elérni..
2012. júl. 25. 15:33
 19/28 anonim ***** válasza:
Ha azt hiszed, hogy ha eléred ezt és ezt boldog leszel, akkor nagyon nagy tévedésben élsz, és ez akkor lesz csak igazán durva, ha majd elérted és egy mérhetetlen ürességet fogsz érezni. A boldogság belülről fakad. Bár ennyi idősen én is ezt hittem amit most te:)
2012. júl. 25. 15:35
 20/28 A kérdező kommentje:
Az éveket tekintve nálad van az előny, van még mit tanulnom, na..elismerem ;) De számomra az a boldogság, ha a kitűzött célt elérem..
2012. júl. 25. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!