Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Intelligens férfi vs. Pofozógép izomagy. Melyik a kelendőbb a nőknél?
20-as:
Intelligens vagy. Ez csak úgy sugárzik belőled:)) (nem, viccelek sajna..)
Azt, amit intelligenciának hívunk a hétköznapi életben, nem csupán az IQ-tesztek eredményével mérjük. Van még sok tényező, ami befolyásolja: kultúra, műveltség, igényesség, leleményesség.
Lehet, hogy egy IQ-teszten viszonylag magas pontszámot tudnál elérni, mert meg tudsz különböztetni egy rombuszt és egy kiscicát egymástól (bár még ezt is kétlem): a jó helyesíráshoz (hacsak nem vagy diszleksziás) ész is kell, olvasottság, nem pedig odafigyelés, aminek hiányával épp takaródzol.
A helyesírás képessége egy intelligens embernél általában zsigerből jön, nem vét olyan nyelvtani, stilisztikai hibákat, amiket Te.
Fentiek miatt van az (remélem követhető számodra eddig), hogy a helyesen író emberek között nagyságrendekkel több az intelligens ember, mint a rossz helyesírással bírók között.
Remélem a szakdolgozatot csak viccből hoztad fel, esetleg azért, hogy elhintsd, te ilyen szavakat is ismersz. Felsőoktatásunk szégyene lenne, ha eljuthatnál addig.
Írnák? Írnák?
Ez komoly? Ez már nem csak helyesírás kérdése, barátom...
Rém slendrián módon csetelek, ezt már többen megjegezték: nem használok nagybetűket, nem mindig tudom eldönteni hogy végülis vagy végül is, de nem nákolok.
Az intelligencia egyik alapvető megnyilvánulása, hogy képes vagy az irodalmi nyelvet reprodukálni. Úgy látom, ez nem sikerült... Innentől akár egy L-lel is írhattad volna az intelligenst, az is elég kifejező lett volna.
BTW egyetlen embernek nem kellene az észt osztani: akinek amúgy sincs túl sok.
24/N
bár én nem a megtámadott intelligens(?) srác vagyok, de ebben bizony ki kell, hogy javítsalak, előttem válaszoló:
"Az intelligencia egyik alapvető megnyilvánulása, hogy képes vagy az irodalmi nyelvet reprodukálni." - ez nem igaz. aluliskolázott emberek közt is megannyi magas IQ-val rendelkező ember van, ez szokás- és kultúrafüggő. de gondolj az autistákra, például. rengeteg okos van közöttük, mégis, legtöbbjük képtelen arra, amit te elvársz/alapvetőnek tartasz egy intelligens embertől.
Márpedig a köznapi értelemben vett intelligenciát tesztekkel mérjük, olvasd el pl. a wikipédia cikket erről, ez egy külön mondatban is le van írva.
A lehető legegyszerűbb a másiknak a helyesírását kipécézni, és ízekre szedni, pedig az aztán tényleg csak az olvasottságot mutatja. Mindenesetre nekem ez a hirtelen nekitámadás azt mutatja, hogy akik a hozzászóló helyesírását támadták, azok azon háborodtak fel, hogy "intelligensnek" tartja magát, hiszen ők önmagukat tartják annak...és nem akarnak vele egy csoportba kerülni.
Az intelligens férfihoz(a kérdésben) hozzá szeretném még tenni, hogy ha semmi szerénység, tolerancia, kritikai tisztánlátás nincs benne, akkor köszi szépen, nem kell.
Kedves 21 és 22 válaszoló. Puszta kíváncsiságból bemásoltam A 20 válaszoló szövegét a World-ba És nem mutatott hibát a nyelvhelyesség ellenőrzése során, a tietekével ellentétben.
Egy IQ teszt meg nem abból áll hogy megkülönböztetsz egy Rombuszt egy cicától, Bár nálatok 21. válaszoló biztos ilyen az IQ teszt ezért érzed magad különbnek a 20.-nál.
22. te pedig milyen "írnákkal" példálózol? Meg hogy mi az intelligencia alapvető megnyilvánulása nem te döntöd el 24 éves fejjel. Akkor tégy ilyen kijelentést, ha nem a kút fejedből veszed, hanem linkelsz hozzá a 20. által kért tudományos munkát. Vagdalkoztok ész nélkül mind.
Ismeretlenül bíráltok embereket, mert uram bocsáss intelligensnek tartja magát? Miben vagytok különbek nála? Magatokat minősítitek ezzel. Szégyelljétek magatokat, és inkább a kérdésre válaszoljatok, ahogy a kérdező kérte.
Nekem mindig a vagányabb pasik jöttek be, ami nem azt jelenti, hogy üssön, verjen, azt nem tűröm el senkitől. De legyen férfias határozott, de viszont kedves is, és tudja mit akar. Ha csak helyesen tud írni és ennyi, azzal én nem tudok mit kezdeni.
25N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!