Hogy létezik, hogy valaki értelmes es intelligens férfi és mikor szomorú vagy ideges akkor nekifog sirni mint egy gyerek szinte bömböl?
Nem értem, hogyan kapcsolod össze a kettőt???!!!
Tehát csak a síkbarmoknak van joguk sírni?
Mi ezzel a gondod? Vannak érzelmei, nem fél kimutatni őket. Ez önmagában egészséges. Attól, hogy sokan elfojtják az érzelmeiket, még nem lesz az a helyes. (A föld akkor is gömbölyű volt, amikor szinte mindenki azt hitte, lapos.)
Ha úgy érted, elveszíti az önkontrollját ilyenkor, lemegy gyerekbe, szólni sem lehet hozzá, csapkod és hisztizik, akkor lehet ez egy gyerekkori elakadás, pszichésen nem feldolgozott élmény következménye. Problémát nem biztos, hogy okoz ekkor sem, attól függ, milyen az illető környezete, miképp viseli ezt el, milyen lesz ettől az adott ember életminősége. Ha Ő maga problémaként értékeli ezt, akkor kezdhet vele valamit. Ha neki nem gond, akkor téged miért zavar? Ha valami fizikailag nem okoz nekem kárt, mégis zavar engem, akkor az belőlem fakadhat. Tehát azt is lehetne kérdezni, mi van benned, mire emlékeztet, mit mond neked ez a viselkedés? Lenézed, elutasítod, vagy éppen irigyled ezért? Bármelyik is, átgondolhatod, hogy miért pont azt váltja ki belőled, miért zavar ez Téged annyira, hogy kérdést tettél fel róla ide?
A nagy szomorúságot és az idegességet kétféle módon lehet feldolgozni:
1. Magán vezeti le a feszültséget, önmagát "bántja", befelé fordul
2. A környezetén vezeti le a feszültéget, tör, zúz, felpofoz, megver
Döntsd el melyik utal nagyobb intelligenciára.
Nem értem számodra mi lenne a példaértékű viselkedés.
Az érzelmek elfolytása orvosilag rendkívül egészségtelen, rámegy az érrendszerre, idegrendszerre. Ezért alacsonyabb a férfiak átlag életkora.
Ahogy valaki nagy mondta(bár nem szeretem a sablon szövegeket de ez igaz)nem az a legerősebb aki nem tud sírni hanem : "Azt mondják, az az igazán erős ember, aki tud sírni. Miután kisírja magát az ember, történjék bármi, utána sokkal jobban tudunk hozzáállni a problémákhoz.
- Igaz. De ugyanakkor az, hogy tudsz sírni, mikor sírnod kell, azt is mutatja, mennyire erős vagy."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!