Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a baj a bölcsészekkel?
Engem nem a bolcsészek vonzanak, szóval nem kell a bolcsészlány sem... nem azért jottem vele ossze, mert bolcsész, hanem mert tetszett a személye.
Amúgy semmi bajom ezekkel a lányokkal, csak keruljenek el jó messzire, mert feláll a hátamon a szor a picsogásuktól.
Én elhiszem, hogy tetszik nekik, hogy olyan muvelt a párom, de azért mégse a szemem láttára kéne bepróbálkozni. Aáááá, mindegy... megyek aludni inkább.
Minden szakon vannak idióta emberek. És egy bölcsész is találhat munkát, ha tényleg ért ahhoz, amit csinál, és nem csak melegedni jár az egyetemre.
Van bölcsész barátom, és nem sokáig volt munkanélküli:) És nem a mkiben dolgozik, hanem tényleg olyan munkája van, ami a végzettségéhez kapcsolódik.
Nekem nincs bajom a bölcsészekkel. A hülye, szűk látókörű emberekkel van bajom. De olyanok akadnak mindenhol:)
Érdekes, hogy mindenki a "kamu diplomákkal", a diploma megszerzésének könnyűségével, és azzal jön, hogy a bölcsészek mindenki fölé helyezik magukat. El nem merem képzelni, hogy milyen szakokra gondolnak ezek a hozzászólók. (Hozzáteszem, hogy minden karon vannak kamuszakok... Talán a bölcsészkaron ez szembetűnőbb.)
De gondolj csak bele, egy pszichológus, egy tolmács is bölcsész. Ezeket nem lehet kamunak nevezni, csak úgy, ha nem látod, mekkora munka van mögötte.
A diploma megszerzésének könnyűségéről csak annyit, hogy én francia alapszakon végeztem, és néha még a jogász lakótársaimat is irigyeltem, hogy szorgalmi időszakban jóformán semmit nem csináltak, míg én beadandótól beadandóig a bőrt is lenyúztam magamról. Volt, hogy egy vizsgára én is, csakúgy, mint ők, egy-másfél hétig készültem, és nem azért, mert hülye vagyok.
És még a mások fölé helyezésről: én nem igazán szoktam rangsorokkal foglalkozni, de mindenesetre nézzen magába az is, aki azt gondolja, hogy milyen hülye az az ember, aki mások fölé helyezi magát. Miért, aki ezt gondolja, az mit tesz?
Megsajnállak....
De azt elfelejted, hogy nekem a diplomám mellé kell perfektül tudnom angolul, msc-n pedig még 1 nyelven.
És nekem ez csak kiegészítő tantárgy a többi fos mellé, te pedig csak ezt tanulod.
@10:39
"Megsajnállak"
Na, látod, erről beszéltem. Nézz csak magadba, ki néz le kit...
Abszolút nem tudod, miről beszélsz, mit fikázol. Kérlek, tartsuk tiszteletben egymást.
"Engem nem érdekel, ha bölcsész valaki, de, ha ettől ő más emberek fölé helyezi magát, illetve veri a mellét a kamu diplomájára, az zavar. Mivel unalmamban el tudnék végezni egy átlag bölcsész szakot."
Nem veszed észre, hogy te most pont azt csinálod, amivel a bölcsészeket vádolod?
Azt mondod azt utálod, hogy ha mindenki fölé helyezik magukat. De te vagy itt a legbeképzeltebb kb. Akkor?
Azért hidd el az én diplomám mögött több a munka, és a tudás, mint egy bölcsész diploma mögött.
Tudom, mert ismerek én is orosz szakosokat, kommunikáció szakosokat...
De basszus...nem tanulhatja mindenki ugyanazt. Nem érdekelhet mindenkit ugyanaz. Orvosira járok, talán azt nem sokan nevezik kamuszaknak. Mégsem fikázom egyfolytában a bölcsész barátaimat, mert tudom, hogy ők is néha igen csak megszenvednek a saját tárgyaikkal.
Arról nem is beszélve, hogy ha nekem kellene minden héten többoldalas beadandókat írni, tuti hülyét kapnék. Simán megtanulok pár száz oldal anatot vagy élettant, de ha össze kell hoznom egy pár oldalas beadandót, akkor iszonyatosan meg tudok vele szenvedni.
Szóval én azért tisztelem azokat, akik minden héten képesek több tíz oldalt írogatni...
Azért nem kellene minden olyan embert kollektíven lenézni, aki szerinted nem tanult annyit, meg nem szenvedett annyit, mint te.
Amúgy sem sok bölcsésztől hallottam még, hogy az ő szakja mennyire nehéz. Akik általában a mellüket verik, hogy mindenkinél okosabbak, azok inkább a műszakisok, jogászok, orvosisok, közgazdászok...
Persze tisztelet a kivételnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!