Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Más is volt, hogy benne maradt akár évekig egy toxikus kapcsolatban? Mi volt ennek az oka?

Figyelt kérdés

Párommal kb 2 éve vagyunk együtt. Az elején minden rózsásan alakult, majd kiderült róla ez-az, kiderült hogy teljesen kifogyott a pénzből, kirúgták, majd kb egy éve talált megint munkát. Most egészségügyi okok miatt szintén nem tud annyit dolgozni. Emiatt sok mindenben én támogatom, de azt érzem nekem is végesek a forrásaim.

Szeretem őt, de érzem, hogy kihasznál. Persze többször rákérdeztem h esetleg nem akarsz most te meghívni (a kapcsolat elején ez volt, nem engedte hogy fizessek kb) de nem, neki erre nincs pénze. És tudom is hogy nincs, egyszerűen a tartozásai rengeteget elvisznek. Mondanám, hogy nem csak a pénz körül forog minden, de valamelyest mégis, mert ha tegyük fel, el akarnánk valahova utazni, meg vagyunk lőve, hiszen nekem kell mindent is állnom. Emellett azt érzem párom mindenben is kritizál, ha veszek valamit, azt természetesenek gondolja, de persze ha én elkezdek sírni azért, mert elégedetlen vagyok valamivel a kapcsolatunkban általában ennyi a válasz: te sem foglalkozol velem annyit.

Nagyon azt érzem, hogy nincs meg a nyitottság egyikőnkben sem, hogy mélyebb dolgokról kommunikáljunk. Hanem gyakrab mindketten egy 5 éves gyerek szintjén vagyunk.

Párom, ha beteg, mindig átmegy cukiba: "bújj ide, takargass be, simizz meg". Máskor meg szemétkedik: sokat telefonozok, s múltkor kitépte a kezemből a telefont, meg is lettem karmolva. Tegnap összebújtunk, de úgy hogy a kiskutyánk is közöttünk volt, majd mivel a kiskutyát nagyon is szorítottuk, szájba vert, hogy hogy gondolom én, hogy összenyomom, mikor szólt is.

Tudom, mindenki azt mondaná higy szakítsak, esetemben a pénz se lenne akadály, meg nem lakom nála, van saját (bérelt) lakásom, de mégse merem meglépni. Ilyenkor mindig beugrik az előző srác, akivel ismerkedtem, mennyire rosszul esett mikor közölte, hogy nem akarja velem tovább folytatni. Konkrétan depressziós lettem, pszichológushoz jártam. Most mintha ezt a helyzetet akarnám elkerülni.

tegnapelőtt 10:18
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
75%
Nem vagy felelős senkiért sem. Az ilyen manipuláló emberek ki is fognak használni, és tesztelni fogják a tűrőképességedet. Egy idő után erre rá fogsz ébredni, mikor már a nagyon komoly határokat fogja feszegetni. Ha valaki beteg és cukiskodik és azt mondja, hogy "búj ide" az sem a te érdekeidet szolgálja, csak elmondom, hanem a saját maga jólétét. A kapcsolatodban sehol sem említetted, meg és nem is érzékelem, hogy te itt valahogy egyáltalán érvényesülnél ebben a kapcsolatban. Az igen problémás, ha mind a ketten egy 5 éves szintjén kezelitek és kommunikáljatok le az egészet, mert ebből nem lesz előrelépés, csak hátra. A helyedben nem próbálnám megmenteni ezt a kapcsolatot, mert ennél egy párkapcsolat sokkal többet ér és ez ebben a formában nem nevezhető annak, legfeljebb csak amiatt, mert betöltöd a feleég/barátnő szerepét, viszont az eddigiekből megitélve a párod ugyan ezt nem teszi.
tegnapelőtt 12:43
 22/33 anonim ***** válasza:
16%

A kérdező se különb tőle. Ne csináljunk már belőle szentet! Képes elvárni tőle, hogy vigye ide-oda, de tudja, hogy nincs rá pénze! Képes a telefont lesni ahelyett, hogy kimozdulnának sétálni, vagy szabadtéri programokon vennének részt, beszelgetnének. Egyáltalán nem jobb mint a párja. Nem élnek együtt, nem főz rá. A pénzt amit ad, vagy vesz neki valamit azt is felhányja. Téged nem bántana ha a párod a pénzzel meg a telóval foglalkozna helyetted, vagy mi? Szakítson vele és keressen magának olyan pasit aki elviszi ahová csak akarja, ne a mostanit sértegesse fölöslegesen.

tegnapelőtt 12:51
 23/33 anonim ***** válasza:
29%
Látszik, hogy neked sem volt még dolgod 20-as olyan emberrel, aki mesterien tud manipulálni. És amikor depressziós vagy, mentális problémáid vannak, akkor nem tudsz racionálisan gondolkodni. Csak keresed a dopamin forrást. És ha a bántalmazó csak 2 szép szót mond, akkor már odavagy. És a legszebb az egészben, hogy ezek a kapcsolatok nem így kezdődnek! Nagyon nem! Az exem is játszotta az odaadó Don Juan szerepet. Teljesen levett a lábamról. Aztán 2 év után megunta a színjátékot és annyira az ujja köré csavart, hogy nem tudtam egyből kilépni. Nyilván, ha az első hónapokban így viselkedett volna velem, akkor azonnal szakítok. De nem ez volt! Nagyon szerelmesnek mutatta magát (love bombing) és utána fokozatosan kezdett bántalmazni. Az 3-4 évben csak mentálisan. És az 5 évben kezdődtek a fizikai bántalmazások is. Aztán mindig úgy forgatta a dolgokat, hogy végül is megérdemeltem. Aki találkozott ilyen emberrel az tudja. Te valószínűleg nem talalkoztál olyannal, aki folyamatosan gázlángol. És ha adott egy összeomlott lelkiállapot, ahol az ember csak is kizárólag a pozitív megerősítést keresi akár mindenáron, akár akkor is, ha ehhez csak abúzálas útján kapja meg. Nekem első párkapcsolatom volt. Annyira magamba voltam zarkózva, hogy örültem annak, hogy valaki végre szóba állt velem. Cseberből beférne estem. Nem volt egészséges a lelkem. És nem magamat akarom védeni, de az áldozat hibáztatás az már szerintem sok. Hát minek maradt benne, hogyha bántják? De hülye! Ez kb ugyanolyan, mint amikor megerőszakolnak egy nőt és azt mondják az ő hibája, mert minek öltözött kihívóan. Komolyan nekem kell xarul éreznem magamat, mert valaki engem bántott, vert és megalázott?! Komolyan itt tartunk?!! Véletlenül sem az a hibás,aki abúzál, hanem az áldozat. Ez krvára hányinger!!!!
tegnapelőtt 13:00
 24/33 anonim ***** válasza:
38%

"És amikor depressziós vagy, mentális problémáid vannak, akkor nem tudsz racionálisan gondolkodni...Annyira magamba voltam zarkózva, hogy örültem annak, hogy valaki végre szóba állt velem."

Saját magad megint leírtad, hogy te voltál gyenge, buta, naiv és azért tudott manipulálni. Ki tehet róla, hogy tudott, ő? Nem! A szüleid! Ki tehet róla, hogy nárcisztikus/bántalmazó az exed? A szülei!

Egyébként sehol, de tényleg sehol sem írtam, hogy te vagy a hibás teljes egészében hanem azt írtam, hogy ugyanúgy van benne részed mert hagytad, hogy 7 évig tönkretegyen. Szerencsére észbe kaptál. De el kéne ismerni hogyha nem jöttél volna rá akkor még lehet mindig vele lennél. Vagyis lehet bármilyen háttered a legjobban rajtad múlik mit hozol belőle ki.

tegnapelőtt 13:07
 25/33 A kérdező kommentje:
20) de, főzök rá, de, szoktunk kimozdulni. Bár újabban elég ritkán. Párom mostanság nagyon beteges.
tegnapelőtt 13:12
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Jó, de te többet akarsz tőle. Nem illik hozzád. Mást kell keresned ha neked kevés amit nyújt. Ennyi. Toxikus kapcsolatban fölösleges maradni.
tegnapelőtt 13:14
 27/33 anonim ***** válasza:
46%
Én az első kommentemben leírtam, hogy nagyon buta voltam akkoriban! Akkor még mit kötekedsz velem? Hmmm???? De az tény, hogy akkoriban mentálisan nagyon rottyon voltam és emiatt estem áldozatául egy ilyen embernek. De ez nem szégyen!! Minden Nő, aki ilyen kapcsolatból ki tudott lépni az egy erős túlélő!!! Főleg, ha ezek után képes új életet kezdeni és felépíteni saját magát, a traumát pedig feldolgozni. Ez pedig nem szégyen egyáltalán!!!! Az exemnek elbaxott családi háttere volt. Ezt is utólag tudtam meg. Az apuka bántalmazta őket, anyuka elvált, aki a kádban Xanaxozta be magát. De basszus, tök mindegy milyen xar volt az életem, nem fogok mást bàntani erre hivatkozva!!! Egyébként meg azt kérdezted, hogy miért ne szégyellhetné helyettem magát a 13-as? Ebből nekem az jött le, hogy teljes mértékben egyetértesz az áldozat hibáztatással! Mert ő ezzel az igen degradáló megnyilvánulásával kijelentette azt burkoltan, hogy szégyellni való az, aki ilyen kapcsolatban volt/van. És engem ez háborított fel rettenetesen! Nagyon sajnálom, ha vehemensen reagáltam, de engem rettenetes triggerel ez a téma.
tegnapelőtt 13:16
 28/33 anonim ***** válasza:
43%

Ha neked megvan a jogod a saját véleményedhez akkor másnak is van. Neki nem muszáj tetszeni, hogy olyan voltál, neked meg nem muszáj elfogadni amit ő gondol. Arra írtam, hogy miért ne szégyellhetné magát. Úgy érzi magát. Téged az miért bánt amikor ismeretlen a GYK-n ?

tegnapelőtt 13:20
 29/33 anonim ***** válasza:
81%
Engem a megítélése bánt. És teljesen mindegy, hogy a szomszéd Gyuri bácsi vagy Marika néni mondja, vagy egy ismeretlen az interneten. Az ilyen jellegű kommentek megerősítik az áldozat hibáztatást és ez az én részemről senkitől sem toleràlható! Tudod, ne ítélj, hogy ne ítéltess! Nem tudhatja senki sem, hogy valaki mi okból marad benne évekig egy abúzáló kapcsolatban, házasságban! Nem tudja senki, mert senki sem lát bele! 2017-ben hagytam ott az exemet és ma már azt mondom, hogy tudok rossz érzés nélkül beszélni arról az időszakról. Neki lehet egy véleménye, persze, azaz Ő saját dolga, de nekem azzal nem kötelező egyetérteni. És én ennek az egyet nem értésnek adtam hangot!
tegnapelőtt 13:29
 30/33 anonim ***** válasza:
75%
Ja és látom, mindegyik kommentem le van pontozva. Hát elég szomorú, hogy manapság ennyire elfogadott az áldozat hibáztatàs. Nem csoda, hogy a mai társadalom ott tart ahol tart. Az biztos, hogy a gyerekemet nem erre fogom nevelni!
tegnapelőtt 13:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!