Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért csodálkoznak sokan hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért csodálkoznak sokan hogy ennyien bent maradnak a toxikus kapcsolatokban amikor ilyen brutálisan nehéz párt és igaz barátokat találni?

Figyelt kérdés

Aki ezen csodálkozik meg azt hangoztatja hogy inkább egyedül mint rossz kapcsolatban az még életében nem volt évekig magányos, nem voltak soha problémái a társkereséssel, nem élte át tömegesen egymás után az elutasítgatást.

Az ilyen emberek nem tudják milyen magányosnak lenni és ordítani a fajdalomtól ha előjönnek az emlékek.

febr. 17. 17:35
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
42%

Vesembe látsz

.... képtelen vagyok megfelelni a férjem elvarasainak. Valhatnék, de nem merek, mert öreg vagyok....

Biztos van olyan nő, aki szereti ha folyton kritizáljak, de nekem nagyon nehéz elviselnem, hogy minden igyekezetem ellenere, nem megy a megfeleles.

febr. 17. 17:39
 2/35 anonim ***** válasza:
78%
"Aki ezen csodálkozik meg azt hangoztatja hogy inkább egyedül mint rossz kapcsolatban az még életében nem volt évekig magányos, nem voltak soha problémái a társkereséssel, nem élte át tömegesen egymás után az elutasítgatást."- de bizony, ezeken mind túlestem, és őszintén mondom, hogy százszor inkább egyedül, mint egy toxikus kapcsolatban.
febr. 17. 17:41
 3/35 anonim ***** válasza:
100%
12 évig éltem toxikus kapcsolatban és hidd el, sokkal jobb volt utána egyedül, mint állandó kontroll, lelki és testi és megfélemlítés alatt. Nekem az a véleményem (magamat is beleértve) hogy inkább kényelmes volt sokáig nyavalyogni, mint lépni egy nagyot és hátra hagyni a régi életemet.
febr. 17. 17:43
 4/35 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nagyon sokan azért kénytelenek maradni toxikus emberrel, kapcsolatban, mert szó szerint nincs hová menniük, miből talpraállni egyedül !

Persze sokan vannak,akik társfüggők és hasonló rögzülések miatt vannak együtt.

Nem könnyű a probléma és rengeteg embert érint,sajnos.

febr. 17. 17:47
 5/35 anonim ***** válasza:
67%

Gyakorlatilag leírtad: nem tudják. Nincsenek képben, nincs tapasztalatuk, főleg a MAI ismerkedési lehetőségekről. A gyk amúgy is egy alternatív univerzum, én élőben azért többektől hallottam már, hogy lehet, nem tökéletes ugyan "otthon", de örülnek, hogy nem kell az ismerkedéssel foglalkozniuk...

És igen, az hangoztatja, hogy inkább egyedül, aki alig volt életében egyedül, azt is inkább önszántából (mert pl. regenerálódott szakítás után vagy a tanulmányaira/karrierjére/bármi egyébre koncentrált), és sosem tűnt számára kilátástalannak a helyzet. Én lassan 11 éve vagyok egyedül, és 34 leszek (nő), bele lehet gondolni... És totál reménytelen; nincs hol, nincs kivel, nem is felelek meg a mai irgalmatlanul magas elvárásoknak, le sem köpnek, levegő vagyok, láthatatlan.

febr. 17. 17:48
 6/35 anonim ***** válasza:
72%

Pedig jobb egyedül, mint másokkal. Lehet, hogy beleőrülsz, de legalább aról már nem lesz tudomásod :)

Míg másokkal összejönni vagy barátkozni, az STRESSZ. Megfelelni a másik félnek, más emberek kedvének kiszolgáltatva lenni, félni, hogy mikor árulnak vagy hagynak el...

Az ember úgyis csak saját magát értheti meg igazán. A többi csak sallang. Aki állandóan másokkal van, sosincs egyedül, az csak menekül önmaga elől.

febr. 17. 17:48
 7/35 anonim ***** válasza:
100%
Az is rossz amikor bántalmazói, toxikus kapcsolatban vagy meg az is amikor egyedül vagy. Bár ha azért nem lép ki valaki mert társfüggő az valamivel nagyobb gond hiszen inkább marad a rossz kapcsolatban mint egyedül lenne. Természetesen az is nagyon rossz érzés lehet, hogy nincs kit szeress és nincs ki téged szeressen, de sokkal rosszabb amikor tényleg benne vagy, hogy nem szeret, sőt utáljátok egymást.
febr. 17. 17:53
 8/35 anonim ***** válasza:
87%
El nem tudom képzelni, hogy miért lehet jobb egy bármilyen módon bantalmazo kapcsolat, mint az egyedüllét.
febr. 17. 18:10
 9/35 anonim ***** válasza:
82%

Baromság. Évek óta élek egyedül, évekig voltam szarul, meg depressziós voltam, de ma már nem, nem muszáj mentálisan betegnek lenni... azért mert valaki az, attól még azt kellene meggyógyítania, nem mártírkodnia ezerrel.

És nem csodálkozni szoktak az emberek, hanem idegesítő, hogy az emberek hisztiznek és mártírkodnak a kapcsolataikon belülről! Senkit nem érdekelne, ha nem kifele siránkoznának, vagy nem a gyerekeiket nyomorítanák meg vele, mert magával mindenki azt csinál, amit akar, csak na környezetüket húzzák le azért, mert nem képesek irányítani az életüket!

febr. 17. 18:12
 10/35 anonim ***** válasza:
84%

Tudod léteznek olyan szavak mint ÖNszeretet, ÖNbecsülés, vagy ÖNbizalom. Az összes belülről fakad és SENKI NEM TUD neked adni csak te saját magadnak. Lehet millió és millió kifogást keresni, hogy valaki miért marad langyos, vagy szar kapcsolatban, de kifogások hiszen felnőtt ember maga dönt és maga tesz azért, hogy jobb élete legyen, vagy inkább szenved. Nem ide való példa, de bár nem volt a kedvenc előadóm soha becsülöm, felnézek 50 Centre. Ha valaki nincs képben az anyja drogos volt, az apja lelépett és a nagynénje nevelte. Szegények voltak, óriási rossz körülmények között élt, meglőtték többször, majdnem meghalt, le is zárták ugye és mit csinált? Rap szövegeket írt, érdekelte a zene. A világ egyik leggazdagabb előadója lett. Úgyhogy nekem senki se mondja, hogy a pénz, vagy szar körülmények között nem tud előbbre jutni. Nem is kell bevallani, de minden ember engem beleértve a saját sorsának a kovácsa. Nincs szerencse, nincs véletlen, nincs sors csak szabad akarat van. Tehát ha valaki marad fos kapcsolatban arról ő tehet. Akinek pedig nincs párja arról is ő maga tehet! Más emberek normális kapcsolatban vannak s nem csalják egymást, nem kiabálnak egymásra kígyó békát naponta, egyszerűen szeretik egymást és szeretik saját magukat is.

Mint mondják ha nem szereted saját magad addig nem tudsz mást se szeretni.

Még a keresztény vallás mottója is, hogy szeresd felebarátod mint önmagad.

Először minden az adott emberen múlik és csak aztán a másikon.

febr. 17. 18:17
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!