Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért nem beszélnek többet a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem beszélnek többet a kapcsolatokat tönkretevő toxikus feminitásról?

Figyelt kérdés

A toxikus maszkulinitás ki lett vesézve milliószor, ez oké. De mi van a toxikus feminitással? Amikor egyes nők szenvednek meg vágják haza a kapcsolatot is, hogy megfeleljenek a rosszul értelmezett "igazi nő" fogalmának?

Pl. "az igazi nő naponta kétszer elindítja a mosógépet, akkor is, ha negyedig van csak a szennyeskosár" - utána meg b.szogatja a férfit, hogy ő megint milyen sok házimunkát végzett.

"Az igazi nő emlékszik mindenki szüli- és névnapjára." Igen, a pasi harmadunokatestvérének a születésnapját is megjegyzi, akivel a pasas egyébként két éve nem beszélt. A nő facebookon küldi a köszöntő üzeneteket, amik amúgy senkit nem érdekelnek. Aztán panaszkodik, hogy mennyi "érzelmi házimunkát" kell elvégeznie.

"Programozás" meg "aktív szabadidő" - hétvégén, mikor egyébként az ember örül, hogy lyuk van a sejhaján, akkor is be kell szervezni egy kis "programozást". Mondjuk el kell menni bruncholni valami drága helyre, hogy lehessen fotókat lőni az instára a kajáról. Bizony, mert egy "igazi nő" aktívan tölti a szabadidejét. Aztán mehet a panaszkodás, hogy "a pasim nem értékeli a szervezőmunkámat" meg "jaaaj, hétvégén sem tudtam kipihenni magam!"

nov. 21. 14:23
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
64%
Te szegény. 😢
nov. 21. 14:41
 2/22 anonim ***** válasza:
77%
Vannak másmilyen nők is. Ott a lehetőség, keress.
nov. 21. 14:44
 3/22 anonim ***** válasza:
76%
Egyik fogalom mögött sem áll semmi, egyik sem létezik. Arról van szó, hogy vannak toxikus emberek. Ezt is az internet elterjedésének köszönhetjük, azon belül is az USA-nak, hogy most olyasmiről beszélünk, ami mindkét nemnél megtalálható, de mégis úgy van előadva, mintha nem erről van szó.
nov. 21. 14:44
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, annyiban igazad van, hogy a nők IS (!!) tehetnek sokat egy kapcsolat megromlásáért...de ez nem általános.

Két fél van egy kapcsolatban, én is csináltam már " mérgező" dolgokat, hibáztam nagyokat, meg viszont is .

A párkapcsolat olyan, mint a bicikli, ha nem tekerik, eldől, ...de a legfontosabb, hogy mindkét fél a maga módján, de tekerje!

nov. 21. 14:49
 5/22 anonim ***** válasza:
69%

Azt hittem valami komoly témát fogsz felhozni, erre...

Tipikus instaphicsa viselkedésű nőegyedekből alkottál egy "statisztikát".

Talán nem csak a külsőt kellene figyelni, heló, és akkor értelmes nőket is kifognál. Ezzel nem azt mondom, mielőtt kiforgatnátok, hogx egy szép nő nem lehet értelmes, de én a tipikus cicababákról beszélek. Azt meg felismerni.

nov. 21. 15:48
 6/22 anonim ***** válasza:
79%
én is azt hittem, hogy valami értelmes társadalmi jelenséget fog felhozni. szerintem elég sokunk tapasztalt már olyasmit, amit akár lehetne "toxikus feminitásnak" nevezni, például a passzív-agresszív kibeszélő szarkavaró munkahelyi légkör, sokkal inkább előfordul erős nőtöbbségű helyeken.
nov. 21. 16:16
 7/22 anonim ***** válasza:
0%
Ez tök olyan, hogy alap kommunikációval el lehet intézni, mint “mucikám, nem kell a Belát felköszönteni, evek óta nem beszéltünk, meg amugyis hagyd az én családomat, arra majd én intézem a köszöntést”. Vagy “cica, rám nem kell mosni, majd én kimosom kéthetente a rongyaimat, köszi” Problem solved. De nyilván könnyebb hisztizni.
nov. 21. 16:19
 8/22 A kérdező kommentje:

"Tipikus instaphicsa viselkedésű nőegyedekből"

A tipikus instap.csák szoktak naponta kétszer mosni kényszeresen, mert különben "nem igazi nők"?

Amúgy szerintem igenis tetten érhető a minta: valamilyen tevékenység, amely egyébként mindkét félnek hótt felesleges, de el van végezve, mert "muszáj", utána meg jöhet a férfi b.sztatása, hogy "nem értékeli" az egyébként felesleges erőfeszítéseket.

nov. 21. 16:20
 9/22 A kérdező kommentje:

#7 Van bármi az univerzumban, amiben nem a csúnyagonosz férfiak a hibásak?

Lehet szólni nektek, hogy felesleges dolgokon pörögtök, csak akkor megy a "ne akarj megváltoztatni, brühühü".

nov. 21. 17:50
 10/22 anonim ***** válasza:
40%
#9 szerintem az nem megváltoztatás, hogy a másik feladatait ne csinálja meg. Vagy elvárás, hogy kimossa a te ruháidat, csak ne minden nap? Megoldás erre hogy soha nem kell rád mosnia, és akkor a hisztit sem kell hallgatni. Szóval tényleg nem értem a problémát. Mi ezzel a baj?
nov. 21. 17:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!