Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Más is volt, hogy benne maradt akár évekig egy toxikus kapcsolatban? Mi volt ennek az oka?

Figyelt kérdés

Párommal kb 2 éve vagyunk együtt. Az elején minden rózsásan alakult, majd kiderült róla ez-az, kiderült hogy teljesen kifogyott a pénzből, kirúgták, majd kb egy éve talált megint munkát. Most egészségügyi okok miatt szintén nem tud annyit dolgozni. Emiatt sok mindenben én támogatom, de azt érzem nekem is végesek a forrásaim.

Szeretem őt, de érzem, hogy kihasznál. Persze többször rákérdeztem h esetleg nem akarsz most te meghívni (a kapcsolat elején ez volt, nem engedte hogy fizessek kb) de nem, neki erre nincs pénze. És tudom is hogy nincs, egyszerűen a tartozásai rengeteget elvisznek. Mondanám, hogy nem csak a pénz körül forog minden, de valamelyest mégis, mert ha tegyük fel, el akarnánk valahova utazni, meg vagyunk lőve, hiszen nekem kell mindent is állnom. Emellett azt érzem párom mindenben is kritizál, ha veszek valamit, azt természetesenek gondolja, de persze ha én elkezdek sírni azért, mert elégedetlen vagyok valamivel a kapcsolatunkban általában ennyi a válasz: te sem foglalkozol velem annyit.

Nagyon azt érzem, hogy nincs meg a nyitottság egyikőnkben sem, hogy mélyebb dolgokról kommunikáljunk. Hanem gyakrab mindketten egy 5 éves gyerek szintjén vagyunk.

Párom, ha beteg, mindig átmegy cukiba: "bújj ide, takargass be, simizz meg". Máskor meg szemétkedik: sokat telefonozok, s múltkor kitépte a kezemből a telefont, meg is lettem karmolva. Tegnap összebújtunk, de úgy hogy a kiskutyánk is közöttünk volt, majd mivel a kiskutyát nagyon is szorítottuk, szájba vert, hogy hogy gondolom én, hogy összenyomom, mikor szólt is.

Tudom, mindenki azt mondaná higy szakítsak, esetemben a pénz se lenne akadály, meg nem lakom nála, van saját (bérelt) lakásom, de mégse merem meglépni. Ilyenkor mindig beugrik az előző srác, akivel ismerkedtem, mennyire rosszul esett mikor közölte, hogy nem akarja velem tovább folytatni. Konkrétan depressziós lettem, pszichológushoz jártam. Most mintha ezt a helyzetet akarnám elkerülni.

febr. 19. 10:18
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
81%
Kérdező nem a szerencsén múlik! Szabad akaratod van. Te választottad őt ki a többi férfiak közül és te maradsz vele! Nincsen szerencse, pech és hasonló baromságok hanem saját döntési jogod. Neked megfelel, hogy kihasznál minden lehetséges téren, hogy szájba vert és az is meg fog ha zöldre-kékre ver. Semmi önbecsülésed nincs és marha rossz emberismerő vagy. Senki se tehet róla, még a párod se. Alig vagytok együtt és már kaptál, már úgy beszél veled ahogyan teszi. A kutyát többre tartja mint téged! De nem is csodálkozom hiszen te saját magad nem becsülöd meg! Hogyan, mire fel vársz el tiszteletet amikor nem tiszteled saját magad? Illetve szülőkre nem kell fogni. Felnőtt nő vagy, jártál pszichológushoz és mégis ott tartasz ahol vagy. Csakis önmagadon tudsz segíteni. Nyilvánvalóan nem akarsz. Arról még egyszer írom SENKI se tehet!
febr. 19. 10:59
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem maradnék olyan kapcsolatban, ahol rosszabb együtt, mint külön. Ahol már valaki fizikálisan bántalmaz, már az utolsó csepp a pohárban.

Nekem is úgy tűnik, hogy nincs önbecsülésed, számodra teljesen más a normális, amin ha változtatni szeretnél szerintem folytatnod kell a szakemberhez járást.

febr. 19. 11:05
 13/33 anonim ***** válasza:
75%
Pedig hiszed vagy sem, de az lesz a megoldás, ha kilépsz belőle. Ne aggódj, ha ő találni fog tőled egy szebbet, jobbat, azonnal lapátra fog tenni és pont telibe fogja qulàzni, hogy jajj a te lelkednek ez mégis, hogy esik. Nem fogja érdekelni. Csak azért van veled, mert kihasználhat. Eltartod, megveszel mindent, esetleg szexelsz vele, főzöl, mosok, takarítasz rá. Hülye lenne kilépni belőle! Mellette pedig kiélheti rajtad a beteg vágyait és úgy bánt ahogyan csak tud. Tudom milyen ilyen kapcsolatban lenni. Voltam benne és utólag visszagondolva nagyon buta voltam, hogy nem léptem ki előbb és vártam 7 évet. Akkor az exemmel kb az első 2-3 év volt jó és utána fokozatosan épített le. Mindig csak egy kicsit, hogy ne sokalljak be. Nagyon módszeresen tett tönkre. Aztán a többedik pofon után mondtam azt neki, hogy viszontlátásra. De igaz, hogy egy indulatos érzelem kellett hozzá, olyan szinten felhúztam magamat rajta. Nem bántam meg! El tervezni nem tudtam volna, hogy most átmegyek hozzà azért, hogy szakítsak. Ez nekem sem ment. Függtem tőle, féltem tőle. A végén annyira belém beszélte a hülyeséget, hogy elhittem neki tényleg egyedül fogok maradni. Ő ugyanis mindig azt hangoztatta, hogy ne gondoljam azt, hogy rajta kívül engem bárki is tudna szeretni. Amikor ezt hallgatod évekig, te magad is elhiszed, hogy egy rakár szr vagy. De aztán kiléptem belőle. Nagyon nehéz volt utána, de nem mentem vissza hozzá. És milyen jól tettem! Nem sokkal később szakítás után ismertem meg a férjemet. Akkor nyílt ki a világ számomra, és jöttem rá arra, hogy amit az exem csinált velem az nagyon nem szeretet volt. Ő nem szeretett engem, csak velem kompenzált valami hiányosságát. Toxikus ember, nagyon nagyon. A férjemmel szintén 7 éve vagyunk együtt, ebből lassan 3 éve házasok és nyomát se látom annak, mint amit az exem csinált velem. A férjem szeret, tisztel és egyenrangúként kezel. Ha az exemmel maradok, soha a büdös életben nem tapasztalom meg azt, hogy milyen az amikor tényleg tiszta szívéből szeret engem valaki. Életem legjobb döntése volt, amikor kiléptem abból a bántalmazó kapcsolatból. Ne maradj benne, mert ez csak rosszabb lesz! Saját tapasztalatból mondom neked sajnos.
febr. 19. 11:14
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

Mellettem nem húzná sokáig.

N 33

febr. 19. 11:33
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt nem volt rémálom az egész, voltak szép pillanatok is. Neki is volt egy szerető, törődő oldala, és én sem voltam tökéletes (üzenem magamnak utólag, hogy senki sem az, és én igyekeztem javítani)

Bíztam benne, hogy ez csak átmeneti állapot, csak a sok stresszhatás, külső körülmények, és amint túllendülünk rajta, minden mese lesz meg álom.

Aha. 3 éven keresztül próbáltam menteni a dolgot.

febr. 19. 11:38
 16/33 anonim ***** válasza:
32%
Őszintén szégyellem magam az ilyen nők helyett.Elképesztő, hogy mennyire képesek függeni egy fsztól, csak legyen.
febr. 19. 11:59
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

#15 vagyok. Most is kapom azért a savat (pedig tiltom mindig, nem reagálok, de sajnos könnyű új e-mail címet csinálni), hogy ő mennyi mindent megtett értem, én meg a könnyebb utat választva csak fogtam magam, és leléptem :D

Jött mindenfélével is. Kis Herceg "Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél" idézetétől kezdve a "Kintsugi" nevű technikáig, ami az eltört edények arannyal való összeillesztését jelenti.

Akkor még mart volna a bűntudat, hogy de mocsok vagyok amiért csak úgy cserben hagytam. Most már leszrom

febr. 19. 12:03
 18/33 anonim ***** válasza:
70%

A párodat azt se érdekli ha meghalsz úgyhogy egyáltalán nem hatná meg, hogy te szakítasz vele. Kifogást keressel csak azért, hogy vele légy. Sőt ő fog téged kitenni mert a t*kei tele vannak veled annak ellenére, hogy megveszel neki amit akar. Mondjuk őszintén szólva nem tudom mit akarsz tőle mármint anyagilag amikor nincs pénze és nem tud téged elvinni olyan helyekre ahová szeretnél menni. Nekem az is magas, hogy miért mindig a telefont lesed amikor saját magad leírtad, hogy beszélgetni kéne együtt. A megkarmolás véletlen volt amikor kivette a telefont a kezedből. A kutyát nem tudom minek szorongattad és azt sem tudom, hogy direkt megütött vagy véletlen pl. A könyökével történt.

Az is elgondolkodtató, hogy a pénzt hánytad fel pedig te adod neki és ő oda vágja neked, hogy te sem foglalkozol vele úgyhogy ő sem fog veled.

Eléggé toxikus a helyzet és én nem jelenteném ki bántalmazóinak hiszen te is bántod őt amikor olyasmit vársz el amit nem tud biztosítani neked. Azért te is rendesen nyomod lefelé az önbecsülését és nemcsak ő neked. Szerintem itt a legnagyobb probléma, hogy nem szeretitek egymást és nem is illettek össze.

Szerintem túlzás kijelenteni, hogy megverne téged. De mindenképp szakíts.

febr. 19. 12:14
 19/33 anonim ***** válasza:
64%
13-as vagyok. Nyugodtan szégyellheted magadat helyettem is 16-os! Ostoba és buta voltam, amellett egy másik ember nagyon csúnyán kihasználta azt, hogy koldultam a szeretetet. Tudod, amikor mindig is azt kaptad a családodtól, hogy egy rakás szr vagy és ezt egy másik ember is megerősíti, akkor az volt bennem, hogyha egész életemben mindenki azt mondja, akkor tényleg az vagyok és nem érdemlek többet. Örüljek annak, hogyha valaki bánt, ver, terrorizál, de ritkán vannak szép pillanatai, akkor nekem csak ennyi jár. Ennyit érdemlek, mert nagyon rossz ember vagyok. Nem kívánom neked, hogy éld át ugyanezt, de baromi sérült voltam akkor. Az exem visszaélt vele, de a férjem meggyógyította a lelkem sérült darabjait. Nem vagyok büszke arra a 7 évre amit az exem mellett töltöttem, de biztos okkal történt. És emiatt tudom most a férjemet mindennél jobban becsülni, és nem természetesnek venni azt a sok jót tőle, mert tudom, hogy volt ennél sokkal rosszabb életszakaszom is. De persze, nyugodtan leghordhatsz, szégyellheted helyettem is magadat, csak nehogy egyszer véletlenül ebbe a cipőbe kerülj. De tudom, te soha sem fogsz ilyen helyzetbe kerülni!
febr. 19. 12:30
 20/33 anonim ***** válasza:
47%

Szomorú tényleg amit átéltél, de bakker te magad leírtad, hogy buta voltál. Természetesen hat mindenkire a közege, de látod, hogy egy idő után te rád se tudtak hatni. Mindent nem lehet a családi környezetre fogni meg az exekre. Van bennük részük, de te vagy az aki hagyja magát manipulálni, vagy inkább tovább áll. Csak a gyenge embereket lehet irányítani, kontrollálni. Felnőttként már neked kell érte tenni, hogy jobb életed lehessen. Amúgy meg aki más embertől függ nehogy maga maradjon mert ugyan kinek kéne az tényleg nagyon gáz hiába beszéled ki magad.

Az inceleknek, sikertelen férfiaknak is mindig az van írva, hogy változtassanak magukon és milyen szánalmasak mert picsognak stb.

Akkor miért olyan baj, hogy #13 szégyelli, hogy léteznek olyan nők mint ti vagytok?

febr. 19. 12:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!