Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Barátnőm hogyan tudna ebből ki mászni?
Én 28 vagyok ő 22.
Nekem ő lány barátnőm és neki a párja 22 éves.
De nem bírom nézni a kapcsolatát és segítséget kért tőlem de szeretném ha több szemszögből látni a dolgot ezért is kérem a ti véleményeteket is.
A párjával 2 éve vannak együtt. Barátnőm magyar a párja roma. Nem akarom bele keverni a faji dolgokat de lesz szerepe a sztoriban.
Szóval nem engedi el dolgozni se, akadályozza benne azt akarja hogy otthon legyen. A párja ha nem tud parancsolni a baratnőmnek azonnal a szüleinek szól mármint a pasi a saját szüleinek akik azonnal hivják barátnőmet hogy egy nőnek nem szabad így viselkednie ahogy neki (pl ha találkozunk 2 óránál tovább nem lehetünk mert azonnal irogatnak neki hogy egy nőnek otthon a helye...) ilyenkor barátnőm megrémült arccal nézi a telefont és nagyon fél.
Ugyan is a párja veri ha nem az van amit ő akar. A párja szülei folyamatosan maguknál akarják tartani a barátnőmet. És itt jön a származás. Tipikus roma ház, omladozó fal, szana szét minden, kosz és mocsok van. Barátnőm mnemntud úgy leülni enni hogy a párja tesoi ne vennék el előle az ételt már ha jut kaja mert mint a légy úgy szállnak rá. (Nyilván nem minden roma él így azért is írtam hogy tipikus...) Akar milyen beteg barátnőm ki takarítatják vele a házat. Azt tudni kell hogy barátnőmnek sajnos nincsenek szülei a nagy szülőkkel él akik öregek. Emiatt nem volt soha egy minta előtte milyen egy normális kapcsolat ezaz első kapcsolata. Lelkileg sincs rendbe ugyan is egyszer szülei miatt öngyilkos akart lenni emiatt pszichiátriára bevitték 2 hónapig bent volt.
Rengeteg traumája van amit ez a család fokoz neki. Múltkor nálam akart aludni hogy kicsit nyugton legyen. A párja rendőrséggel fenyegette hogy kihívja barátnőmre a rendőrt ha nem megy haza hozzájuk és azt fogja mondani hogy eltűnt. Hiába mondtam barátnőmnek aki ilyen téren még kicsit gyerek, hogy a rendőrök komolyabb dolog miatt nem jönnek ki és felnőtt embert csak pár nap után kereshetik és párját fogják elő venni mert félre vezette a rendőrséget mert folyamatosan elérhető volt barátnőm és a gyámok a nagyszülei tudták hogy nálam van. A párja az egész családot a szüleivel karöltve össze rántotta éjszaka közepén és elkezdték fejvesztve keresni barátnőmet közben a nagy szülők falaztak barátnőmnek és felhívták a párját hogy nyugodjanak már meg minden rendbe van barátnőmmel csak kicsit egyedül akar lenni. Erre a párja azt mondta hogy neki ilyet miért lehet? És hogy hogy képzeli ezt hogy egyedül akar lenni mindenki rajta idegeskedik. Erre a nagyszülők mondták hogy neki semmi joga ahhoz, hogy számon kérjék hogy hol tartózkodik barátnőm. Végül mondtam neki, hogy mivel én is dolgozok másnap inkább menjen haza nagyszülőkhöz és legyen otthon nem hiányzott hogy random cigány család verje az ajtómat.
Ezek után végül az lett hogy össze bújva aludtak. De barátnőm szakítani akar vele de kicsit Stockholm feelingje van. Segítséget kért tőlem hogy segítsek neki szakítani hogy kimásszon ebből. Szeretne dolgozni de akár mikor lehetősége volt erre a párjával mikor beültek kocsiba hogy elvigye sose vitte végül el oda hanem magukhoz vitte. Ezután a párja szülei veszekedtek vele és kiosztották szegény vissza szólni se mer annyira fél tőlük. Hiába mondtam el neki hogy ez nem egészséges egy kapcsolatban hogy meg mondják neki azt hogy mikor hová mehet és meddig lehet nekem párom ilyet merne mondani biztos hogy azonnal szakitanék mert kell néha a külön lét! Nem tulajdona vagyok a másiknak. Pláne nem vonom bele szüleimet hogy na akkor beszeljetek már párommal hogy viselkedjen. Ez abszurd a számomra. Az hogy veri meg azonnali indoknak kéne lennie sokszor kék zöld foltjai vannak. De nem tud szakítani és nem bírom ezt nezni.
Mi lehetne a megoldás?
Egyébként elég bajos a barátnőd, normális ember nem.kerül ilyen helyzetbe. Egyrészt az ilyen emberről messziről leír, hogy agresszív. Ez a barátnődet cseppet sem zavarta. Meglátta milyen a házuk, és önként, dalolva odaköltözött (ez is sok kérdést felvet a mentális állapotáról).
Szóval ő ezt nem elszenvedi, hanem ezt választja. Folyamatosan. Mert attól hogy panaszkodik, neki ez kell.
Jézusom... Itt az lenne a legelső és legfontosabb, hogy olyan helyre menjen ahol vagy megtudják védeni, vagy nem találja meg. Erre nagyszülei feltételezem a koruk miatt nem alkalmasak. Bár az en közel 70 éves anyám is leverte egyszer a szintén roma exem mikor balhézott, de nem ez a jellemző... Meg barátnőd esetében esélyes hogy az egész falka menne.
Szóval biztonság! Ez lehet akár munkásszálló is, es akkor mingyárt van munka is. Vagy az ország masik végében egy albérlet, ha ilyen putrisak, gondolom nehezen vesznek több ezer forintos jegyet. Vagy összedobják a 30 éves bmv-be a benzint?
Ha az elköltözest választja, ne legyen egyedül, és legyen kamera a házon! Albérletben mondjuk ez nem biztos hogy megoldható, de ha bármi van ajtonyitas előtt rendőrség, polgárőrség azonnali tárcsázása!
Mindenképpen el kell onnan menekülnie! Meg nem tudom mikyen a szexuális eletük de gyanitom ő nem vedekezhet, a srác meg nem hajlandó, vagyis bármikor terhes lehet, es akkor még sokkal nagyobb bajban lesz!
#1 lány vagyok.
#2 én se tudom.
#3 nem költözött oda, csak gyakran van náluk. Egyébként mindenben sajnos egyetértek, én is ettől félek. Én hasonló párkapcsolatban nőttem fel már mint anyám apám is ilyenek voltak mint ők. (Szerencsere már túl vagyok ezen.) Gyermekként rengetegszer volt olyan hogy éjszaka közepén szedte össze anyám minden bátorságát és kapott minket össze hogy most elmegyünk de apám megtalált minket, vagy volt olyan hogy anyám akart vissza menni. Gyermekként ezt szörnyű volt megélni, így felnőni. Apám minden családtagtól elvágta a kapcsolatot ki sajátította anyámat és anyám hagyta hogy a fejére nőjjön. Emiatt nagyszülőkkel sem találkozhattunk szinte soha, sajnos anélkül nőttünk fel. Apám kisajátítása miatt. És teljesen erre emlékeztet ez engem...
#4 nem tud kivel menni ilyen helyre.
Szerintem nem is akar.
Szexuális életük is egy fertő a pasi nem fürdik óvszert használnak állítólag. De pasi állandóan csak a szexet akarja tőle érzelmi együttlétet nem biztosít a számára. Csak azért legyen mellette hogy jól meg tudja csinálni aztán ki fordul és alszik.( Ez már egy normális kapcsolatban önmagában probléma lenne nem hogy így amiket fentebb írtam. )
Mellette viszont a pasi rendszeresen félre lép és barátnőm ezt is tudja...
Az az igazság, hogy barátnőd beteg. Nem tudsz rajta segíteni, ha ő nem akarja. És ez még bőven nem az a szint, hogy akarja.
Ez most lehet szívtelenül fog hangzani, de én megszakítanám vele a kalcsolatot. Mert nem akar változást, igazából csak jól esik neki panaszkodni. Felvette az áldozat szerepet és élvezi. Volt dolgom ilyen nővel, nagyon nincsenek rendben se fejben sem lelkileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!