Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A legrosszabbat hozza ki belőlem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A legrosszabbat hozza ki belőlem?

Figyelt kérdés
A jelenlegi kacsolatom a legrosszabbat hozza ki belőlem. Egy eddigi kacslatomban sem éreztem így magam. A másik félhez már irreális módon kell alkalmazkodnom, és soha egy kapcsolatomban sem voltam labilis, de ebben igen. Random módon változó dolgokhoz kell alkalmazkodnom, az egész egy össze-visszaság, és az alapvető igényeim felhozatala miatt bűntudatom van. Amiatt van ez, hogy a másik fél az elfoglaltságra hivatkozik, és ha ezt kétségbe vonom, besértődik. Egyszerűen soha nem voltam labilis, mindig bíztam a másikban, de vele kapcsolatban sosem tapasztalt bizalmatlanság van bennem. Sokszor túlmegy a határaimon, amiket pedig megbeszéltünk. Egy kapcsolatomban sem éreztem azt, hogy félnem kellene felhozni olyan dolgokat, amik bántanak, vele kapcsolatbsn pedig úgy érzem, ha bármit is szóvá teszek, otthagy. Amit ketszer meg is tett vita után. Tiszteletteljesen közlöm a gondot, megoldást javaslok, és otthagy. Nem érzem érzelmileg biztonságban magam, és a legrosszabbat hozta ki belőlem emiatt? (A bizalmatlanságra gondolok.)
tegnap 18:49
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:

És ha megfogadsz egy tanácsot: ha meghozd azt a döntést, hogy szakítasz, akkor röviden közöld vele, és menj bele magyarázkodásba, önigazolásba, annak a részletezésébe, hogy miért döntöttél így, mit váltott ki belőled a viselkedése, mit nem tudtál tolerálni, stb.

Fogadd el, hogy amit eddig nem tudott, vagy nem akart megérteni mindabból, amit elmondál neki, azt ezután sem fogja, és ugyanúgy téged fog beállítani rossznak, szóval legyen benned annyi lelki önvédelem, hogy nem hagyod magad "élve boncolni" azzal, hogy nekiállsz megbeszélni vele, hogy miért akarsz szakítani

Én pl. annyit mondanék, hogy "Boldogtalan vagyok ebben a kapcsolatban, nem tudom veled elképzelni a jövőmet."

Aztán ha nekiállna engem kritizálni, hibáztatni, - mint ahogy az borítékolható egy olyan kapcsolatban, amit leírtál - akkor mindenre annyit reagálnék, lehetőség szerint nyugodtan, higgadtan, hogy "Én nem így látom, de elfogadom, hogy így gondolod.", vagy "Elfogadom, hogy így érzed."

Igyekeznék rövidre zárni, egyértelművé tenném, hogy a döntésem végleges, utána pedig megszűntetnék vele minden kapcsolatot.

tegnap 23:34
 42/42 anonim ***** válasza:
100%

"eddig is tudtam hogy a szerelem nem gyógyítja meg a beteg lelkűeket, de hogy az empátia, és a tolerancia sem, na az megint új volt nekem."

Egy ilyen embernek nem gyógyír a te empátiád és toleranciád, hanem olyan, mint ragadozónak a vér szaga.

tegnap 23:40
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!