Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire etikus együttmaradni valakivel, aki nem szereti a párja felnőtt gyerekét és ezt érezteti is vele?
Nekem azonnali hatállyal a végét jelentené, ha nem szeretne valakit, aki fontos az életemben, legyen az család vagy barát. Ha a gyerekemet nem szereti valaki és érezteti vele - legyen az a gyerek 5, 25 vagy 45 éves - akkor az különösen azonnali szakítást vonna maga után.
Ha valakivel együtt vagyok, akkor annak az a feltétele, hogy szeret engem. Az én részemet képezik azok az emberek is akiket szeretek. Ha őket nem szereti, akkor engem sem.
Etikus?
Nem ez itt a fő szempont.
Én úgy látom, hogy nem akarsz vele maradni. Akkor miért vagy még vele.
Etikus vagy sem, én anyaként biztos nem maradnék együtt valakivel, aki nem fogadja el a gyerekeimet. Akárhány évesek is (mondjuk amúgy szerintem ez rosszabb, ha a felnőtt gyerekeket nem képes elfogadni, mert a kicsiknél még valahol megértem, hogy nem akar velük "bajlódni", de 20-25 éves gyerekeknél, akik kb havonta 2x töltenének velünk 1-1 hétvégét, vagy még annyit sem, mert megvan a maguk élete, és amikor együtt vagyunk sem hiszem, hogy olyan rettentően megerőltető velük az időtöltés, úgy azért külön elképesztő számomra, hogy direkt elutasítja őket).
Tény, hogy a közös otthonba megmondhatja, hogy ki jöjjön és ki nem, mert elfogadom, hogy pl egy másfél szobás panelban nem szívesen kerülgeti karácsonykor a fa mellett még az ott csövező tágabb rokonságot is, de amellett, hogy egyébként szerintem 1-1 napot még ki lehet bírni így is, nyilván tudta, amikor összeállt a párjával, hogy vannak gyerekei. Ez benne van a pakliban, hogy néha találkoznak. Ha arra számított, hogy egy utolsó emberi hulladékkal jön össze, aki megtagadja a gyerekeit, mert jött egy új szerelem az életébe, akkor azért az róla is elmond egy-két dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!