Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy tudnám helyre hozni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tudnám helyre hozni a kapcsolatom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Másfél éves kapcsolat egy este alatt széthullott. 28 éves vagyok.

Nagyon kikészültem június óta, közeli hozzátartozó hirtelen halála (folyamatos lelkiismeret furdalás gyötör, hogy nem volt időm rá, hogy többet legyek vele), két munkahelyen dolgozok, egyetemre járok, mérlegképes tanfolyamot végzek, hobbicukrászkodom, és természetesen mellette háztartást vezetek, kertet gondozok stb. Eléggé kimerültem, sajnos nem vettem észre. Hónapok óta pár pár órát alszok (mindig kipihentnek éreztem magam), az egyik munkahelyemen állandóan idegben vagyok, de ez sem tűnt fel.

Az utóbbi időben páromba mindenért belekötöttem, a legapróbb hülyeség miatt is. És sajnos augusztus végén egy este neki mentem, ütöttem, vertem. (hülyeség miatt).

Nem mondom, hogy tökéletes, de tényleg nagyon boldog voltam vele, és szeretem nagyon. Ő mindent megtett értem, istennőként kezelt konkrétan.

Több, mint egy évig együtt éltünk, mindent együtt csináltunk.

Egy baja van neki, hogy nem lehet vele leülni beszelni. Valószínű ez akkora mély nyomot hagyott benne, hogy meg sem akar bocsátani. Két hete nem élek ott, vele, mert elküldött.

Hogy tudnám ezt az egészet helyre hozni? Sajnos nagyon makacs. De mindennél jobban szeretem, és sajnálom, hogy ilyen mélyre süllyedtem, és hogy nem ismertem fel időben a problémát.

Pszichológushoz elkezdtem járni, az alváshoz a leggyengébb nyugtatót beveszem, hogy legalább kipihent legyek. És felmondtam az egyik munkahelyemen, ami folyamatosan ette az idegeimet.

De én nem csak magamat szeretném helyre hozni, hanem a kapcsolatunkat is. Mit tegyek?

Valamelyik nap felhívtam, beszéltünk két és fél órát, továbbra is elutasító. De mégis megosztott minden pillanatát, hogy mikor mit csinált. Tudom, hogy szenved, mert azt mondta, inkább szenved most, mint később derült volna ki, hogy ilyen vagyok.

szept. 21. 00:18
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van.

Te meg változtass életformát. Kezeltesd magad.

Ez már helyrehozhatatlan.

Tanulj belőle. Az élet megy tovább.

szept. 21. 03:40
 2/8 anonim ***** válasza:
52%
Légy türelmes. Mozogj sétálj. Talán észre veszi hogy vissza változtál. De ne sok eséjt láss benne. 41f
szept. 21. 05:31
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem egy este alatt hullott szét, hanem az volt az utolsó csepp. Te már előtte is tettél érte, hogy tönkremenjen.

Az, hogy a feszültséget a párodon vezetés le, a legrosszabb dolgok egyike, amit tehetsz. Azt hiszed, hogy szeret annyira, hogy boxzsáknak használd, úgyse hagy el. Közben meg kiélvezed, hogy a tenyerén hordoz. Mivel viszonozták ezt? Pofonokkal!

Ráadásul a te életmódod mellett nincs időd párkapcsolatra. Ahogy a rokonodra se volt.

Nem utólag kell sírni, mikor elment. Addig kell vele lenni, amíg ott van és szeret.

Ez a pasi nem fog neked megbocsájtani, ha egy kis esze van. Keres egy olyan nőt, aki megbecsüli. Te meg pórgesd le a tanfolyamokat, az egyetemet, keress egy normális munkahelyed, és akkor kezdj újra kapcsolatba, ha lesz időd és energiád.

szept. 21. 06:57
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Utolsó:

Hidd el, megbecsültem. Nagyon szerettem, és szeretem a mai napig. És én is a tenyeremen hordoztam őt. Csak sajnos jött egy este, amikor teljesen kifordultam magamból, az orvos szerint idegösszeomlást kaptam, ami kijöhetett volna máshogy is, de belőlem sajnos így jött ki. Arról nem tehetek.

szept. 21. 09:00
 5/8 anonim ***** válasza:
84%

"Az utóbbi időben páromba mindenért belekötöttem, a legapróbb hülyeség miatt is. És sajnos augusztus végén egy este neki mentem, ütöttem, vertem. (hülyeség miatt)."

Te írtad, hogy nem egy este volt ilyen, hanem az "utóbbi időben " rendszeresen. Miközben ez egy friss kapcsolat, kicsit több, mint egy év. De ezek szerint hosszú távon, rendszeresen rajta töltötted ki a mérged. Azon, aki a legközelebb áll hozzád, akit elvileg szeretsz.

Utána hozzáteszed, hogy nem tehetsz róla. Akkor mégis ki a fax tehet róla???

Ne áltasd magad, ezt a kapcsolatot elcseszted. Amit az exed érez, az nem szeretet, hanem traumás kötődés. Igazi hisztérikus házi sárkány vagy.

Most bánod, hogy a boxzsákod lelépett, fogadkozol meg ígérgetsz. De a következő alkalommal, ha fáradt vagy vagy feszült, ugyanúgy rajta fog csattanni. Mivel nem tudod ezt levezetni másképp, és nem is érzed magad hibásnak. Ergo szerinted nincs is baj ezzel a viselkedéssel.

Járj szorgalmasan tovább a pszichológushoz, de egyelőre nem vagy alkalmas kapcsolatra. Ha szereted az exed, akkor elengeded, mert te rosszat teszel neki.

szept. 21. 09:16
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Minek vállalsz ennyit, ha nem bírod???? Igazi mártír viselkedés. Normális ember hosszútávon képtelen kezelni ezt a terhelést is. A nyugtatókkal való alvás pedig nem megoldás, hanem egyenes út a gyógyszerfüggőség felé. Minek kell egyszerre könyvelőnek tanulni és egyetemre járni?! Mert az még ok, hogy kell a pénz, így két munkahelyed van és pluszba sütsz is pénzért. De a két iskolát végezni szinkronban sem rohadtul egészséges dolog. Szerintem keress fel egy másik szakembert! Mert beteg amit csinálsz magaddal.
szept. 21. 12:02
 7/8 anonim ***** válasza:
Mi lett veletek, kérdező?
jan. 27. 17:34
 8/8 A kérdező kommentje:

Sikerült átgondolni, megbeszélni mindent. Tulajdonképpen a legnagyobb probléma nem az volt, hogy elfáradtam. Hanem az, hogy volt egy kedves házaspár barát, ahol a nő állandóan uszított ellene. Sok veszekedés, vagyis ahogy írtam, hogy minden szarért belekötöttem, ezért volt. Holott tényleg panaszkodásra sosem volt okom. Ja, és miért nyaltam be? Manipulátor. Valamint éjjel nappal itt ültek a férjével a nyakunkon. Nyilván mikor elmentem, akkor őt uszította ellenem. Hogy miért csinálta? Talán unatkozott.

Októberben visszaköltöztem, és a barátságnak vége lett. Ha egyáltalán ezt lehetett annak nevezni.

Azóta is ugyanolyan boldogok vagyunk, mint mielőtt bárki is bele akart volna szólni a dolgokba. Tanulság: nem szabad túl közel engedni senkit magunkhoz.

tegnapelőtt 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!