Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennétek a helyemben?
10+ éve vagyunk együtt, ebből kb. 7 éve házasok. A családi helyzetünk bonyolult (hozott és közös gyerekek, pénzügyi gondok), és mindketten követtünk el hibákat, de a lényeg, hogy oda jutottunk, hogy a férfi-női kapcsolatunk teljesen kihűlt és már évek óta nincs szex. Mindketten 40-esek vagyunk. Szerintem a feleségem teljesen kiábrándult belőlem és már nem szeret. De ő azt állítja, hogy szeret, csak (évek óta) "fáradt", azért nincs szex. Próbálom javítani a helyzetet, de nem javul semmit... annyit esetleg, hogy nincs veszekedés, jó itthon a hangulat.
Igazság szerint én szeretem és emberileg is kedvelem őt, és eszem ágában se lenne egyébként lelécelni, de így élni se szeretnék. Szerető tartására emberileg nem vagyok képes, a qvázás meg nem egy jó megoldás (szerintem).
Ti mit csinálnátok a helyemben?
Kérdező, én fölvetném neki a párterápiát. Ha erre nyitott, akkor ott kiderül, hogy rendbe tudjátok-e hozni a kapcsolatotokat. Ha nem nyitott erre, akkor válnék.
Ui.: Jól érzed, a fáradtság csak kifogás arra, hogy nem akar (veled) szexelni.
Huh ez nagyon nehéz helyzet.
"Mit tennétek a helyemben?"
Hazudozáson, titkolózáson alapuló megcsalást én nem javasolnék. Így én ezt az opciót kizárnám. Én a tiszta, egyenes, őszinte beszéd és megbeszélés híve vagyok.
Ahogy #6-os írta, nagyjából én is ugyanezeket az opciókat javasolnám. Mi is ezt csináltuk, pont ezeket az opciókat vázoltuk fel, mint lehetőségeket, ám nálunk a #6-ossal ellentétben egy másik opció lett a választás, és úgy két év távlatából mondhatom, hogy a megfelelő megoldás volt.
De minden élethelyzet, minden kapcsolat és házasság más és más, így ezt nektek kell tudnotok, hogy mi a terv, hogy mit szeretnétek egymással és a közös jövőtökkel. Ha egyáltalán van vagy lehet közös jövőtök.
Mi mindent összevetve úgy gondoltuk, hogy van jövőnk, ezért választottunk SZÁMUNKRA megfelelő opciót a további közös élethez.
Terápiára nem hajlandó menni, segítéget nem akar kérni. Szerintem túlélni szeretne a jelenlegi formában.
Igen, én is arra gondoltam, amire a 6-os. Kivéve, hogy a nyitott kapcsolat számomra nem opció. Ebből mindig az lesz, hogy a nőket halomra dugják, a férfiak meg vagy találnak szeretőt vagy inkább nem -- mivel a nők többsége igényt tart a férfira, nem felel meg neki a szerető szerep. Nekem sem. Plusz, én nem dugom más feleségét, nem hiányzik a konfliktus, ha lebukik.
#8 Ha a feleséged azért nem szexel, mert leterhelt, akkor mással sem fog. Ha csak veled nem akar, akkor sem az első, sem a harmadik opció nem játszik. Az én feleségem alapból aszexuális és havonta 1 alkalmon kívül nem volt igénye a szexre. A kapcsolat elején a kedvemért rendszeren csináltuk, aztán évek után jött a "fáradt vagyok, most nem jó", stb. kifogás.
#6-os voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!