Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Más is él toxikus párkapcsolat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Más is él toxikus párkapcsolatban?

Figyelt kérdés
Hogyan telnek így a mindennapok? Mikrők szoktatok lemondani, hogy megfeleljetek a párotoknak?

tegnap 11:17
 1/10 anonim ***** válasza:
67%
Ha már felismerted, hogy toxikus kapcsolatban vagy és nem azon dolgozol, hogy hogyan tudj belőle kiszakadni, hanem hogyan tudj megfelelni, akkor veled is komoly gondok vannak. Mielőbb fordulj szakorvoshoz!
tegnap 11:25
 2/10 anonim ***** válasza:
29%

Én is a jobb kezemmel toxikus párkapcsolatban élek,gyakran rám akár rántani.

De most már néha hűtlen vagyok hozzá és csalom a ballal.

tegnap 11:32
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Voltam. Tűrtem, főleg mivel valahol ő is áldozat, amiatt ilyen.

Aztán beláttam, hogy egy életem van. Neki meg megmagyarázza a problémáit a múltja, de nem teszi elfogadhatóvá.

Léptem.

tegnap 12:32
 4/10 A kérdező kommentje:
3) ő miért volt áldozat?
tegnap 12:40
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Akar a fszom megfelelni.🤦
tegnap 12:56
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Komoly gyerekkori trauma: elrabolták, lepukkant menekülőszállón rejtőztek vele, visszakerült az egész hercehurca után az apjához akit nyilván nem érintett túl jól ez az egész mizéria... talán neki is van valamilyen mentális problémája, amit exem egyrészt örökölt, másrészt ez volt a szülői minta.

Az esetlegesen örökölt mentális dolog mellett nyilván ki is alakult pár, szegény gyerek így próbálta stabilizálni magát.

Később meg nem is vitték pszichológushoz, "majd kiheveri" alapon (???)

Emellett egészségügyi problémája is volt.

Amúgy a kedves oldala tényleg egy fantasztikus embert mutatott. Önzetlen, az utolsó morzsát is inkább másnak adja. Barátságos, közvetlen, tudásvágyó.

Csak hát ugye a sok probléma következményekkel jár. Hirtelen hangulatváltozások, robbanékony indulat... engem sose bántott, de legutóbbi veszekedésünk (ő kiabált velem, én próbáltam nyugodtan kezelni a helyzetet) során székek is repkedtek. Állítólag mártír vagyok, meg retardált, meg fogyatékos, meg önző picsa. Meg tiszteletlen, valamiért ez volt a berögződése (kezem a szívemen, nem vagyok tiszteletlen) hogy neki az JÁR, és igazából nem is értettem sosem hogy mi volt pontosan a baja, mit vett tőlem tiszteletlenségnek, de néha már az asztalt verte, hogy én "Annyiba se veszem, hogy..."

Olyan voltam, mint a béka a fazékban. A víz melegedett, melegedett. Egyre kevésbé volt kellemes, lassan már csak a felelősségtudat (vagy minek is nevezzem) tartott: ő is szenved, nem tehet róla, nem az ő hibája, szüksége van rám. Szeretem.

Aztán a víz elért egy pontot (egy amúgy teljesen banális dolog miatt, nem is értettem), én meg úgy döntöttem: "Basszus, nem az a bajom, hogy ez most megbolondult, hanem hogy már megint ilyen. Így nem lehet élni. Ha egy kicsit is szeretem magam, akkor nem hagyom hogy a sárba tiporjanak. Én az ellenségeimmel sem bánok így, nemhogy azzal, aki állítólag a párom"

És a béka kiugrott a vízből, mielőtt megfőtt volna. Aznap éjjel megszületett az elhatározás, pár nap múlva (úgy igyekeztem intézni, hogy ne csak nekem legyen segítségem, hanem neki is, lelki oldalon) szakítottam, és gyorsan el is hordtam a cuccaimat.

tegnap 12:59
 7/10 A kérdező kommentje:

Utolso: talan nem ilyen drasztikusan, de a paromnal latok hasonlo mintakat. Nagyon sok rosszat hozott otthonrol, de oersze en is. Anyam 30 eves letemre is macikámnak meg babumnak nevez. Miota outoltam felemas a viszkny vele. Nehezen viseli h parom van es o az elsődleges, nem anyam.

Ja a páromat jarattak pszichologushoz is, hogy kigyogyitsak a melegségből. Szóval kemény

tegnap 14:30
 8/10 anonim ***** válasza:

Voltam. Saját magamról mondtam le, az egész életemről, mindenről. Nagyon nehéz volt kimászni.

Ha ilyen helyzetben vagy, kérj segítséget (anonim is lehet):

[link]

[link]

tegnap 14:31
 9/10 anonim ***** válasza:

"Kigyógyítani a melegségből"... brr.

A gyerekkori minták elég szépen be tudják árnyékolni a felnőttkort, és bizony nehéz utólag korrigálni.

Ismételni tudom csak magam: A trauma megmagyaráz bizonyos viselkedéseket, de nem teszi elfogadhatóvá. Az egyénnek a saját felelőssége (kiskorában a gondviselőié, de ugye az felett nem nagyon tud rendelkezni) hogy helyretegye fejben a dolgokat, és dolgozzon rajtuk.

Én a végletekig türelmes és megértő vagyok, de nálam is elszakadt a cérna. Most már hirtelen tud dolgozni a hibáin az exem, elkezdett odafigyelni a beszédjére is, jár pszichológushoz, minden.

Én ilyen szempontból szigorú típus vagyok. Párkapcsolatban voltam vele, megtettem amit tudtam, nem vált be. Túl sokat tűrtem, nem szeretném újrapróbálni - ott már eljátszotta az esélyét, hogy a szerettével szemben megengedett ilyen viselkedést (valószínűleg amúgy borderline-os. Megértem, sajnálom, de 'normál' esetben azért náluk jelentkezik a megbánás egy-egy jelenet után, itt még az se volt). Az ő érdekében remélem, hogy sikerül enyhíteni a problémáin, de nekem már nincs dolgom vele.

tegnap 14:53
 10/10 anonim ***** válasza:
Voltam párommal. Igazából nem hagytam magamat, viszont óriási szerelem mégsem engedett el minket és egyszerre jöttünk rá valamire. Amikor már valójában nagyon csúnyán vágtam vissza és más körülmények között egyikünk sem bocsáthatott volna meg a másiknak... Egyszerre jött rá ő is, hogy nem volt önmaga és helyre akarja hozni. Elment orvoshoz, kiderült a szitu, megszűnt a szitu, és új embert kaptam. :-)
ma 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!