Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Én 28 éves férfi vagyok, barátnőm 26 éves, 1 éve lakunk együtt. Mindketten dolgozunk, vannak hetek mikor keveset látjuk egymást, viszont vannak időszakok mikor egész sokat. Velünk lakik Édesapám is aki már idős 75 éves és mozgássérült. Egy külön szobában van, jó a kapcsolatunk vele. De az utóbbi időben a Barátnőm egyre többször hozza fel az albérlet témát, ha nem is mondja ki, láthatólag zavarja hogy Apám is ott lakik velünk. Mivel tolószékkel közlekedik néha megkér engem kisebb, nagyobb munkákra otthon hogy könyebb legyen a lakáson belüli közlekedése. Például küszöbök eltüntese, különböző eszközök megrendelése és beüzemelése. Sok mindenhez értek szóval nem tartom ezeket nagy dolognak, pár óra alatt megvagyok velük. De a barátnőm sokszor fejemhez vágja hogy embereljem meg magam, ne teljesítsek minden kívánságot, mert ő feltudja magát találni, szerinte Apám csak ugráltat engem. Én nem tartom annak, mivel szerintem nem nagy dolgokról van szó. Egyébként a házimunkában mindketten kivesszük a részünket, ő is mos, főz takarít, meg én is. Attól függ ki nem dolgozik, ki a pihentebb. Szerintetek jogos kérés ez? Nagyon apró dolgokon megtud sértődni, én nem iszom, nem csinálok semmit káros dolgot. Néha elmegyek ismerőssel találkozni de akkor is csak beszélgetünk, azt is bejelentem mikor jövök haza, hol leszek es csak pár órára szoktam elmenni. Ő mindig húzza a száját hogy ahelyett hogy vele lennék elmegyek máshova. Teszem hozzá hogy a nap további részét valamint az egesz hétvégét együtt töltjük. Ti mit tanácsoltok?

2024. jún. 14. 13:44
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
69%
#27 26 vagyok, alairom. Igazabol mast nem tehet csak annyit hogy amikor együtt vannak akkor az legyen minoségi, valahogy ereztesse a szerelmével hogy fontos neki. Lehet hogy a szeretetnyelvuk nem pont ugyanaz es ahogy o erezteti az nem ugy jon le. És a lány ugy érzi o nem fontos. Még azt lehet hogy a székvasarlast meg hasonlokat teljesen kulon kezelni,hogy a minoségi idejuket ne kelljem felaldozni barmiert is. Kedves kérdező igazabol probalj meg 1 hetet többet figyelni a szerelmedre, többet simogasd, olelgesd, vidd el 1 fagyira, puszilgasd, dicserd meg hogy szép, vegyel neki 1 csokit, probalj ki mindent es ha valtozik,akkor tényleg ez volt a baj,hogy ő vágyik a szeretetedre jobban Mint amit nyujtasz. Igazabol ahogy apukadra figyelsz az neki nagyon jol esne.
2024. jún. 15. 22:23
 32/62 anonim ***** válasza:
73%

Nem baj, hogy ennyien lepontoztak. Én naív még azt gondoltam, hogy legalább házról beszélünk, tietek a felső, apukáé az alsó szint esetleg. Ehelyett egy kis lakásban vagytok hárman, ergó nem költöztetek külön. Ergó nincs magánszféra. Ez zavarja a lányt, ahogy azt ezelőtt a kritikus információ előtt is megmondtam. Kérdező pedig állítja, hogy van magánszféra. Na itt a gond. Teljesen értem, miért zavarja ez a lányt. És miért boldogtalan. Tényleg nem érted és nem hallod őt meg, fel se fogod mi az, hogy magánszféra. Gyakorlatilag mindent aköré kell szervezni, hogy ott van édesapád. Nem kívánhatjátok meg egymást random, eshettek egymásnak a szoba minden pontján, de még az esti szeretkezést is csendben, az ágy reccsenése nélkül kell intézni. Értem, hogy ez a legtöbb férfit nem zavarja, mert ti kb. semmitől nem jöttök zavarba, de egy nő (aki egyébként is nehezen lazul el) működése nagyon más. Nem tudtok csak úgy meztelenül lenni, romantikázni, főzőcskézni; és még lehetne sorolni.

De ő is hibás, mert ahelyett hogy felismerné, hogy neki ez nem felel meg (amihez minden joga megvan) és kilépne, tovább szívja a véredet.

Nem vagyok szívtelen, őszintén sajnálom apukádat. És kívánok neki jó egészséget, kitartást és sok erőt! De ahogy feltetted ezt a kérdést, nekem egyedül csak az tűnik fel, hogy nem vagy hajlandó meglátni a barátnőd igazságát. Mert minden éremnek két oldala van, így pedig nem juttok sose egyről a kettőre.

2024. jún. 16. 17:08
 33/62 anonim ***** válasza:
76%

32-vel értek egyet.

Megkéred a kezét, majd a házas életet is ilyen körülmények között tervezted elkezdeni? Esetleg az első baba is odaszületik majd? Mik a tervek? Engedd el ezt a nőt. Neki is jobb lesz és neked is.

2024. jún. 16. 17:18
 34/62 anonim ***** válasza:
70%
Ez pici lakás ha családot akarsz alapitani, meg akarod kérni a kezét,gyerek, esetleg 2. 2 pici szoba, oké csak 1,mert apukade a masik. Hát nemtom miért gondolod azt, hogy ez jo lesz. Hisz a gyerekeidnek nem lesz gyerekszobája és nektek nem lesz kulon szoba. Ez teljesen rossz. 1 szobában lesztek hárman? Aztán négyen? Akkor valószinu hogy ezért kért meg a párod hogy kulon éljetek,mert ennek így nyomulva nem lesz jövője.
2024. jún. 16. 23:05
 35/62 anonim ***** válasza:
39%

32# és 33#

A lány erőltette a költözést, gondolom csábító volt a pesti élet a vidék után. Tudta mit vállal, tudta, hogy nem lesz spontán semmi. Itt csak ez a gáz, hogy ő akarta, most meg pampog, hogy nem mennek külön. És ahelyett, hogy akkor fogná magát és odébbállna, mert így mégse jó neki, inkább balhézik a kérdezővel.

Lehet, hogy egyedül albit fizetni nem kóser neki??

2024. jún. 19. 09:35
 36/62 anonim ***** válasza:
58%

32#, 33#

"A barátnőm sokáig kérlelt hogy költözzünk össze minél hamarabb, régebben azt mondta hogy ez a helyzet őt nem zavarja. 1 éve jártunk mikor ő ideköltözott vidékről, Pestre."

Na, pont ezért nem tartom korrektnek a lányt.

Amúgy teljesen igaz az, amit írtál. Csak akkor nem kellett volna erőltetni, se azt mondani, hogy nem zavarja a helyzet.

2024. jún. 19. 09:39
 37/62 anonim ***** válasza:
76%
Igen, az volt a lényeg, hogy KETTEN költözzenek össze. Gondolom az elején nem zavarta, hiszen szeretett volna a kapcsolatban szintet lépni. Aztán érte a hidegzuhany, hogy ez még évekig eltart majd. Ha nem költöznek össze, ugyanott vannak ahol a part szakad: nem halad semerre a kapcsolatuk, magánszféra továbbra sincs, de közös fészek se. Ha nem költöznek össze, a probléma megmarad. HOL kezdenek közös életet, HOL élik meg a házas évek legszebb időszakát, és (ha szeretnének) HOVA születik az első baba? Néhány hónapig lehet kompromisszumot kötni, de gondolom ennyi idő után leesett a lánynak, hogy években mérhető a megrekedés. És ezáltal nem csak a kapcsolatuk nem fejlődik, de az ő fiatal évei is eltelnek amíg VÁR a párjára. Persze, hogy frusztrált.
2024. jún. 19. 17:30
 38/62 anonim ***** válasza:
32%

37#

Akkor mondjuk kommunikál a kérdezővel, MIELŐTT beköltözik, hogy szerinte ez a 3as lét meddig tart és mit szándékozik tenni, hogy egyszer majd kettesben lehessenek. Csak egy alap dolog. Kommunikáció!

Amúgy meg a lány kereshet másik lakást, ki tartja vissza?

2024. jún. 19. 18:00
 39/62 anonim ***** válasza:
76%

Egyrészt nem tudod hogy kommunikált-e előtte, mert erre nem tért ki a kérdező. Másrészről ha kommunikált is, tudod hány olyan ember van, aki húzza a másik idejét és nem közli őszintén, hogy gyakorlatilag éveket várhat a közös életre? Nem hallottál még százezer olyan történetet, ahol elhangzik a “majd ha eljön az ideje”, “természetesen megkérem a kezed, ha majd úgy érzem”, “persze, hogy összeköltözünk, csak előtte anyagilag rendbe jövök” (és még sorolhatnám) kifogás? Éveket, fiatal éveket pazarolnak az emberek ilyen kapcsolatokban. Nyilván amikor szereted a másikat és mellé kicsit naív is vagy, akkor vakon hiszel ezeknek az ígéreteknek. Nem tudsz azonnal és helyben dönteni, reménykedsz a végletekig, hogy egyszer megtörténik, amit ígért a másik. Persze minél több idő telik el, a dolgok pedig nem változnak, annál frusztráltabbá válsz.

Nagyon egyoldalúan akarod ezt látni, pontosan úgy, ahogy ez itt be lett mutatva. Próbálom megvilágítani a másik oldalt is. Nem azt mondom, hogy nincs abban igazság amit írsz, de számomra mindig gyanús, ha a kérdező szimplán főgonosznak állítja be az elvileges szerelmét.

2024. jún. 19. 18:50
 40/62 anonim ***** válasza:

39#

Irtam, hogy tökre igazad van az ő szemszögéből nézve, csak ugye ha ő erőltette? Ahogy írja a kérdező? Ez nem olyan dolog sztem, amire pontos fix dátumot tudsz adni.

A másik, ha az én 22-26 éves énemet nézem, akkor 1 napra se költöztem volna ìgy be. Ma már másképp látom, de az akkori énem nem akart volna ilyen szitut.

2024. jún. 20. 09:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!