Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Én 28 éves férfi vagyok, barátnőm 26 éves, 1 éve lakunk együtt. Mindketten dolgozunk, vannak hetek mikor keveset látjuk egymást, viszont vannak időszakok mikor egész sokat. Velünk lakik Édesapám is aki már idős 75 éves és mozgássérült. Egy külön szobában van, jó a kapcsolatunk vele. De az utóbbi időben a Barátnőm egyre többször hozza fel az albérlet témát, ha nem is mondja ki, láthatólag zavarja hogy Apám is ott lakik velünk. Mivel tolószékkel közlekedik néha megkér engem kisebb, nagyobb munkákra otthon hogy könyebb legyen a lakáson belüli közlekedése. Például küszöbök eltüntese, különböző eszközök megrendelése és beüzemelése. Sok mindenhez értek szóval nem tartom ezeket nagy dolognak, pár óra alatt megvagyok velük. De a barátnőm sokszor fejemhez vágja hogy embereljem meg magam, ne teljesítsek minden kívánságot, mert ő feltudja magát találni, szerinte Apám csak ugráltat engem. Én nem tartom annak, mivel szerintem nem nagy dolgokról van szó. Egyébként a házimunkában mindketten kivesszük a részünket, ő is mos, főz takarít, meg én is. Attól függ ki nem dolgozik, ki a pihentebb. Szerintetek jogos kérés ez? Nagyon apró dolgokon megtud sértődni, én nem iszom, nem csinálok semmit káros dolgot. Néha elmegyek ismerőssel találkozni de akkor is csak beszélgetünk, azt is bejelentem mikor jövök haza, hol leszek es csak pár órára szoktam elmenni. Ő mindig húzza a száját hogy ahelyett hogy vele lennék elmegyek máshova. Teszem hozzá hogy a nap további részét valamint az egesz hétvégét együtt töltjük. Ti mit tanácsoltok?

2024. jún. 14. 13:44
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 A kérdező kommentje:
De, hozzátettem hogy annyira nem is fontos majd jovoheten ha egyedül leszek itthon majd én megveszem. De ezt későn mondtam, sértődés lett a vége, azóta nem beszélünk.
2024. jún. 14. 22:00
 22/62 anonim ***** válasza:
58%

Ez alapján a barátnődnek már pattanásig feszültek az idegei, te meg kettészakadsz apád és a csajod között.

Írtad korábban, hogy van privát szférátok, mert apukád nem szól bele a dolgaitokba, de ez nem számít, a puszta jelenléte miatt a barátnőd nem tudja teljesen elengedni magát, és az ideg csak gyűlik benne. Lehet apukád a világ legkedvesebb embere, de egy párkapcsolatban, akkor is csak két ember vesz részt, nem 2+1.

2024. jún. 14. 22:46
 23/62 anonim ***** válasza:
49%

19-es vagyok, jól le lettem pontozva 😅 nem tudom kinek szúrta a szemét, hogy vádaskodás nélkül szimplán csak szerettem volna a másik oldalt megmutatni. Ráadásul egy saját történetet osztottam meg, és nem azt mondtam, hogy a kettő 100%ban hasonlít, csak hogy van ilyen is. És azt is írtam, hogy talán csak nem illenek össze - ez olyan rossz tanács? Biztos jobb az, amikor egyetlen sztoriból, csak az egyik fél nézőpontja alapján már démonizáljuk a főszereplőt, nem? 😳

Barátnőd jelenleg nem viselkedik racionálisan, ettől függetlenül kérdezted már tőle, hogy őt mi is zavarja pontosan? Ültetek már le beszélgetni? Próbáltad őt is megérteni? Nagyon azt érzem, hogy megkérdőjelezhetetlenül azt gondolod, hogy te mindent jól csinálsz, de lehet hogy a barátnődben már annyi frusztráltság és feszültség van, hogy minden apróságra ugrik. Lehet, próbálta is kommunikálni, de úgy érzi, nem hallod őt. Ilyenkor van egy kapcsolatban hetente veszekedés. Ha csak idejöttél visszaigazolást kapni, hogy a párod egy hisztis liba, akkor ezt már megkaptad. De ha valóban szeretnéd megoldani a helyzetet, akkor leülsz vele mint férfi és őszintén beszéltek. Nem a felszínről, hanem érzésekről. És érezteted vele, hogy nem ítélkezni szeretnél, nem rákontrázni, hanem MEGÉRTENI őt. Ha ezzel érzelmi biztonságot tudsz teremteni, akkor meg fog nyílni, és ugyanilyen nyitottsággal látja majd a te oldaladat is. És ahogy a 22-es írta, a válaszod alapján a privátszférára, te valóban másképp gondolkodsz ezzel kapcsolatban. Nem a harmadik fél személyiségén múlik, hogy egy komoly kapcsolatban hány ember él egy helyen,és hogy ez egy idő után gondokat tud okozni. Ha ezt nem tudod megérteni, akkor barátnőd is egyre jobban elsárkányosodik. Nekem ez nem férne bele hosszútávon ... És ez nem önzőség. Én nem ilyen életet képzeltem magamnak (újra kiemelem a varázs szót: hosszútávon, mert persze az életben lehetnek váratlan helyzetek, amiket egy támogató kapcsolatban együtt kell megoldani). De köztem és a párod között az a különbség, hogy én nem szívnám a véred és az életenergiádat, hanem amikor érzékelném, hogy nem vagyok már boldog és ez nem fog változni, akkor szakítanék.

2024. jún. 15. 00:05
 24/62 anonim ***** válasza:
75%

Nem látunk bele a mindennapjaidba, ezért én abból tudok csak kiindulni amit Te leírsz. Én azt szűröm le, hogy az apukád nem a nyakatokon lóg egész nap, hogy ne lehetne magánéletetek. Lehet tévedek.

Viszont a baránődnek valamiért ezt nehéz elfogadni és emiatt már egy szék megvásárlásából is veszekedés lesz, holott le meglehetett volna beszelni nyugodtan azt is amit kesobb felvetettél, hogy nem akkor mikor mondjuk programot szervezne. Betervezi egyebkent akkorra hogy reggel 8-tól mentek valahová vagy csak dobálózik ezzel hogy ellesz rontva az egész nap? Már mindenben a szálkát keresi és ez nagyon nem jó. Nem mondom, hogy szakítani kéne, de szerintem mindkettőtök részéről működnie kellene a kompromisszumnak. Eleve azt sem értem, ha mondjuk reggek elmennél szeket vásárolni, addig mondjuk ő megfőzne-ez csak egy példa. Nyilvan engem is zavarna ha tenyleg ellenne rontva allandoan valamivel a szabadnapunk, de ha realisan nezem, az én párom is elmegy a nagyapjaekhoz segiteni valamit, mig en takaritok vagy az ebedet keszitem elo es semmi gond nincs. Addig jó míg a szeretteink velünk vannak, akár rólam akár róla van szó.

Nem vagyunk egyformák, részemről egyaltalan nem lenne gond, hogy egy idos mozgasserult bácsi velunk lakjon, aki a párom apukája. Megint más, ha már a nagymama is vagy a szülők. Lehet túl érzékeny vagyok, de a szivem megszakad hogy egyedul hagyná az idos apukádat. De valószínű ő mást szeretne, ezt a szemszogot nehéz látni annak aki nem ilyen.

Egyként mekkora a lakás? Elfertek kenyelmesen? A tiétek?

Mert azért az is meggondolandó, hogy amennyiben van lehetősegetek sajátban maradni, az albérlet viszi a pénzt és sosem lesz a tiétek. De ez megint az én gondolatmenetem, elfogadom ha valaki nem igy látja vagy ha például valaki nem akar a szulok nyakan lenni, elmegy alberletbe. En is ezt tenném ha nem lenne kulon saját lakásunk. Erről beszeljetek, hogy mit érdemes lépni. Feltéve ha ilyen kulonbozosegekkel biztosan egyutt akartok maradni.

2024. jún. 15. 09:19
 25/62 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem is a barátnődnek pattanasig feszultek az idegei. Ezért reagál mar mindenre igy. Nem jó neki ez a helyzet. Gondolom próbálta elfojtani,de már nem megy. Szerintem nagyon szeret téged,de egyszeruen arra vágyik hogy Te és ő legyetek 1 párkapcsolat. Nem te az apukad és ő. Ez lehet soha nem lesz igy. A megoldas nem tudom mi lehetne de neki ez így biztos nem jó. Sajnalom őt is meg téged is,mert nincs lehetosegetek Mint pár egyuttelni. Egy harmadik sosem jo. Kulonosen ha mindig van beleszolasa, tulajdonkeppen nem csak abba ami otthon zajlik de abba is amikor elmentek együtt valahova. Saját tapasztalatom az hogy csakis kulon,soha nem harman. Viszont nalatok ez nem kivitelezheto. En azt hiszem hogy el fogod ot vesziteni. Edesapad elkergeti. Ezt most nem rosszindulatbol mondom. Még egyszer sajnalom, mert itt nincs kiut igazabol.
2024. jún. 15. 17:05
 26/62 anonim ***** válasza:
44%
Ha a munka miatt néha keveset talalkoztok akkor apukaddal ő van otthon? Apukaddal van nem veled. Ha a barataiddal elmesz apukaddal van nem veled. Ha most főz akkor apukadra is mos főz. Ha apukad beszélgetni akar,vagy valami kis gondja adodik akkor őt keri meg. Apukaddal neki tobb időtölése van Mint veled. Hm... Ez a lány csak veled szeretned lenni,nem apukaval. viszont te nem érted amit ez a nő mond Neked. Leforditom: fontos vagy nekem,de nem vagy itt,keveset vagyunk egyedul itthon, keveset vagyunk együtt ugy hogy mi vagyunk egymasnak fontosak. Nem érzem hogy támogatsz,mivel nem tudsz rám időt szakitani ugy,hogy egy harmadik ne legyen ott folyton akar telefonon. A veszekedesemmel probalom elérni hogy végre rám is figyelj, legyek mar En egyszer olyan fontos Mint apuka volt mar 100x. Mert így az utolsonak érzem magam a sorban. Hercegnőd szeretnek lenni de sajnos nem az vagyok. Ha férfi vagy, akkor tudod helyesen terelni apukad, es minoségi időt teremteni nekunk.
2024. jún. 15. 17:21
 27/62 anonim ***** válasza:
86%

Én értem amit 26 is ír, de ugye aláírod, hogy egyszer ő is kerülhet ilyen helyzetbe? Vagy fogja és másnap berakja a segítségre szoruló szüleit egy otthonba? Ha gond van a gyerekükkel, beadja otthonba? Mert ez is sokat elárul az emberről...sajnos.

A lány tudta, mikor beköltözött, hogy 3an lesznek. Volt választási lehetősége. Persze én nem családalapítás előtt állok igy könnyen beszélek, de ezerszer inkább választanék egy ilyen törődő párt, mint egy seggfejet aki idővel leszar...

2024. jún. 15. 19:42
 28/62 anonim ***** válasza:
27-egyetértek
2024. jún. 15. 19:56
 29/62 A kérdező kommentje:

Én nem pontoztam le senkit! :D

A lakás az én nevemen van, saját tulajdon, 15 éves voltam mikor ide költöztem a szüleimmel. 5 évvel ezelőtt Édesanyám elhunyt, így ketten laktunk Apámmal. Mikor megismertem a Barátnőmet, akkor is voltak problémái az egészségével, már akkor is nehezen járt, bottal, de nem szorult különösebb segítségre, főzött, bevásárolt, stb. A kapcsolatunk 3.ik hónapjában volt egy gerincműtéte Apámnak (sokadik), ami nem sikerült, strokeot kapott és lebénult. A párom itt felvetette hogy talán be kéne adnom Idősek otthonába. Ezt talán jó tanácsként mondta. Utána jelentkezünk rehabilitációs kórházban, ahol több hónapot volt, logopédus, gyógytornász foglalkozik vele a mai napig. A beszédkészsége teljesen helyreállt. A barátnőm sokáig kérlelt hogy költözzünk össze minél hamarabb, régebben azt mondta hogy ez a helyzet őt nem zavarja. 1 éve jártunk mikor ő ideköltözott vidékről, Pestre. Itt talált egy jobb munkát és be is iskolázták mellette.

2024. jún. 15. 21:12
 30/62 A kérdező kommentje:

Ez a lakás 64m2, 1 nagyszoba, 2 kisebb szoba, fürdő, wc külön. Építőiparban dolgozom, ezért magamnak újítottam fel az egesz lakást, elég sok pénzt is költöttem rá hogy egy szép otthont teremtsek.

Próbálunk kényelmesen meglenni, nyilván van amikor nem sikerül, de apám törekszik arra hogy akkor intézze a dolgát a fürdőben, vagy a konyhában amikor nem vagyunk otthon, vagy megbizonyosodik hogy nem zavar.

2024. jún. 15. 21:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!