Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Én 28 éves férfi vagyok, barátnőm 26 éves, 1 éve lakunk együtt. Mindketten dolgozunk, vannak hetek mikor keveset látjuk egymást, viszont vannak időszakok mikor egész sokat. Velünk lakik Édesapám is aki már idős 75 éves és mozgássérült. Egy külön szobában van, jó a kapcsolatunk vele. De az utóbbi időben a Barátnőm egyre többször hozza fel az albérlet témát, ha nem is mondja ki, láthatólag zavarja hogy Apám is ott lakik velünk. Mivel tolószékkel közlekedik néha megkér engem kisebb, nagyobb munkákra otthon hogy könyebb legyen a lakáson belüli közlekedése. Például küszöbök eltüntese, különböző eszközök megrendelése és beüzemelése. Sok mindenhez értek szóval nem tartom ezeket nagy dolognak, pár óra alatt megvagyok velük. De a barátnőm sokszor fejemhez vágja hogy embereljem meg magam, ne teljesítsek minden kívánságot, mert ő feltudja magát találni, szerinte Apám csak ugráltat engem. Én nem tartom annak, mivel szerintem nem nagy dolgokról van szó. Egyébként a házimunkában mindketten kivesszük a részünket, ő is mos, főz takarít, meg én is. Attól függ ki nem dolgozik, ki a pihentebb. Szerintetek jogos kérés ez? Nagyon apró dolgokon megtud sértődni, én nem iszom, nem csinálok semmit káros dolgot. Néha elmegyek ismerőssel találkozni de akkor is csak beszélgetünk, azt is bejelentem mikor jövök haza, hol leszek es csak pár órára szoktam elmenni. Ő mindig húzza a száját hogy ahelyett hogy vele lennék elmegyek máshova. Teszem hozzá hogy a nap további részét valamint az egesz hétvégét együtt töltjük. Ti mit tanácsoltok?

2024. jún. 14. 13:44
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 A kérdező kommentje:
Egyre inkább nem buli, 2 és fél éve vagyunk együtt, és azt talaltam ki hogy nyáron megkérem a kezét, de nagyon hezitálok, mert úgy érzem ez már jobb nem lesz.
2024. jún. 14. 14:23
 12/62 anonim ***** válasza:
51%
Ha már ennyire komoly a kapcsolat lehet, hogy még megér egy hosszabb lélegzetvételű, mélyebb beszélgetést, hogy neked rosszul esik a viselkedése és jó lenne, ha állítana magán. De azért egyúttal meg is köszönném neki a helyedben, hogy még ilyen körülmények között is kitartott melletted, mert azért valljuk be, nem sokan mennének bele, hogy hármasban éljenek egy mozgássérült emberrel. Lehet ez a problémája valójában, hogy úgy érzi, nem haladtok semerre és itt a valamerre az leginkább egy kettesben töltött életet jelent, nem feltétlenül eljegyzést.
2024. jún. 14. 14:32
 13/62 anonim ***** válasza:
59%

"De a barátnőm sokszor fejemhez vágja hogy embereljem meg magam, ne teljesítsek minden kívánságot, mert ő feltudja magát találni, szerinte Apám csak ugráltat engem."

És hogyan találja fel magát ha mozgássérült? Mi van?

Kidobnám a csajt, apám választanám. Normális nő elfogadna apámmal együtt.

2024. jún. 14. 14:44
 14/62 anonim ***** válasza:
65%

Teljes mertekben egyetértek az első kérdezővel.

Én még hozzátenném, hogy elgondolkodnék azon, hogy mennyi empátia szorul belé, ha ennyit sajnál egy mozgássérült embertől. Én inkább értékelném hogy gondoskodsz apukádról, ami a mai fiatalok körében igen ritka. A leírtak alapján nem folosleges dolgokkal piszkál és egyébként is az apukád, a szeretted, aki valamelyst rád van szorulva, miért akar ennyire kisajátítani a barátnőd? Nincs semmi hobbija vagy bármi amivel elütné az időt míg Te megcsinalod pl a küszöböket? Jó dolgába...

Ráadásul még azt is sajnálja ha elmész beszélgetni valakivel és nem is szlapálni mész...úgy hogy egyutt laktok. Mi a baj ebben? Szerintem sokan összetennék a kezüket, ha ilyen rendes palija lenne.

Bár lehet van abban valami, hogy kevés minőségi egyutt toltott idotok van, a programozás igen fontos hogy ne hűljon ki a kapcsolat, legyen csak szó egy piknikezésről valahol vagy baráti sütögetés.

Én nem a haragot akarom benned táplálni, de tényleg gondolkozz el, hogy a barátnőd nem önző-e egy kicsit. Mindenképp beszélj vele, hiszen lehet egy életre keresel társat és vannak dolgok amikben számítanod kell a másikra.

2024. jún. 14. 14:53
 15/62 anonim ***** válasza:
74%

nem egy felnőtt kapcsolat és nem is viselkedik úgy mint egy nő, inkább mint egy gyerek,ki akar sajátitani és irányitani.

a kontroll a fegyvere, irányitás és kontroll ez a két szó öli meg a legtöbb kapcsolatot, nyilván hozott minta, szóval nem tehet róla otthon is ezt látta, a kérdés, hogy neked ez igy megy-e?

nem a másikat kell megváltoztatni, neked kell a kérdést magadnak feltenni, hogy nekem ez igy boldogság-e, de valoszinü már tudod a választ, csak nem mersz lépni..

2024. jún. 14. 15:01
 16/62 A kérdező kommentje:
Kedves 12-es, nyilván van igazság abba amit írsz, de nem tudom hogy érezhetné hogy előre megy a kapcsolat. Közös programokat szervezünk, ő is sejti hogy lesz eljegyzés, gyerekprojekt, és tudja idővel 3-4 év múlva szeretnénk elköltözni egy nagyobb tágasabb családi házba. Próbálok minél többet törődni vele, ahogy csak tudok.
2024. jún. 14. 15:12
 17/62 anonim ***** válasza:
58%
Még halasztanám a lánykérést, hogy gondolkodhassak.
2024. jún. 14. 16:47
 18/62 Noren1989 ***** válasza:
44%
#17, max elhalasztanàd egy életre.
2024. jún. 14. 17:00
 19/62 anonim ***** válasza:
56%

Nehéz ügy, hadd világítsak meg egy másik nézőpontot saját tapasztalat alapján.

Egyrészt a leírásod alapján nagyon jó, dolgos, talpraesett férfinek tűnsz. Másrészt az exem is az. Nekünk is voltak hasonló harcaink, és ennyi idő elteltével arra jöttem rá, hogy nem illettünk össze. Ő is mindent megtett a maga módján, az elérhető forrásokból; és én is. Amikor nem a komoly élet volt a téma, akkor csodásan összeillettünk. Mélyen és bármiről tudtunk beszélgetni, szinte állandóan nevettünk együtt, tiszteltük és szerettük egymást, passzolt az ízlésünk, a nyitottságunk, az elképzeléseink, és a vonzalom is rendben volt.

Ő viszont a mérgező anyjának volt kiszolgáltatva, aki meglopta, megszabta hogy mikor használhatjuk a párom autóját, belém rakta a gyomorgörcsöt ha náluk voltam (épp mi lesz a baja aznap). Szerettem volna elköltözni, a saját életünket élni. A kapcsolatunk végén már borzasztó frusztrált voltam a privátszféra hiánya miatt. Ezenkívül ő is telerakta munkával azokat a napokat amiket együtt tölthettünk volna. Minden ígéretét megszegte valamilyen formában vagy mértékben. A bizalmam benne kezdett megtörni… Ő is azzal jött, hogy attól hogy dolgozik (MINDIG dolgozott) mi még lehetünk együtt. Egy fél órás munka nem dúlja fel a napunkat. Így körítve hihetnénk, hogy valóban nem nagy dolog; de ha hozzátesszük, hogy hányszor szegte meg a szavát és hagyott cserben, akkor azért lehet ezt más fényben is látni.

Nyilván nálatok egy segítségre szoruló édesapáról van szó, aki elmondásod alapján egy egészséges pszichével rendelkezik. Ezért írtam, hogy nehéz ügy… de azért vegyük figyelembe, hogy valóban nincs igazi magánéletetek / privátszférátok. Ha a 2,5 évhez hozzászámolom a 3-4 évet, akkor 6 évnél járunk, amíg valóban közös életet tudtok élni, az új családotokban.

Egyoldalúan festetted le a történetet, gondoltam megmutatom a másik oldalt is. Biztos nagyszerű ember vagy, de a barátnőd se gonosz boszorkány. Talán csak nem látjátok egymás nézőpontját és nem illetek össze.

2024. jún. 14. 18:06
 20/62 A kérdező kommentje:
Van benne igazság amit mondasz kedves 19es, nálunk szerencsére nem mérgező a légkör. Én úgy gondolom van így is privát szféránk, Apám nem szól bele semmibe, kedvesen bánik a párommal. Én egyébként jóban vagyok a barátnőm Anyukájával és családjával, szeretnek engem. A mostani vita egyébként abból indult hogy Apám kinézett magának egy széket egy közeli butoráruhazba, és megkért ha arra járok csak nézzem ki hogy van e egyáltalán. Természetesen kifizeti. Én mondtam neki hogy lehet a hétvégén körbenézünk a boltba, ha van olyan meg is veszem, mire a barátnőm kiakadt hogy ez a hétvége is el van rontva, megint be vagyunk táblázva. Nem értem, ez tényleg akkor gond?
2024. jún. 14. 21:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!