Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Én 28 éves férfi vagyok, barátnőm 26 éves, 1 éve lakunk együtt. Mindketten dolgozunk, vannak hetek mikor keveset látjuk egymást, viszont vannak időszakok mikor egész sokat. Velünk lakik Édesapám is aki már idős 75 éves és mozgássérült. Egy külön szobában van, jó a kapcsolatunk vele. De az utóbbi időben a Barátnőm egyre többször hozza fel az albérlet témát, ha nem is mondja ki, láthatólag zavarja hogy Apám is ott lakik velünk. Mivel tolószékkel közlekedik néha megkér engem kisebb, nagyobb munkákra otthon hogy könyebb legyen a lakáson belüli közlekedése. Például küszöbök eltüntese, különböző eszközök megrendelése és beüzemelése. Sok mindenhez értek szóval nem tartom ezeket nagy dolognak, pár óra alatt megvagyok velük. De a barátnőm sokszor fejemhez vágja hogy embereljem meg magam, ne teljesítsek minden kívánságot, mert ő feltudja magát találni, szerinte Apám csak ugráltat engem. Én nem tartom annak, mivel szerintem nem nagy dolgokról van szó. Egyébként a házimunkában mindketten kivesszük a részünket, ő is mos, főz takarít, meg én is. Attól függ ki nem dolgozik, ki a pihentebb. Szerintetek jogos kérés ez? Nagyon apró dolgokon megtud sértődni, én nem iszom, nem csinálok semmit káros dolgot. Néha elmegyek ismerőssel találkozni de akkor is csak beszélgetünk, azt is bejelentem mikor jövök haza, hol leszek es csak pár órára szoktam elmenni. Ő mindig húzza a száját hogy ahelyett hogy vele lennék elmegyek máshova. Teszem hozzá hogy a nap további részét valamint az egesz hétvégét együtt töltjük. Ti mit tanácsoltok?

2024. jún. 14. 13:44
1 2 3 4 5 6 7
 1/62 anonim ***** válasza:
64%

Van közös program is? Eljártok ketten is ide-oda? Lehetséges, hogy az ilyesmit hiányolja. Mert ha otthon töltitek az időt, akkor tulajdonképpen nem kettesben vagytok, hanem hármasban.

Apukáddal kapcsolatban kevésbé van igaza, mert egy mozgássérült esetében alap, hogy eltávolítjuk a küszöböket és hasonlók... Talán nem tudta felmérni, mivel jár az, ha apukáddal laktok együtt, akinek segítsegre van szüksége.

Az igénye, hogy külön akar költözni, veled élni kettesben, az normális, hiszen átlagos körülmények között ez alap lenne, amennyiben van rá pénz. Viszont, ha apukád nem tudja egyedül intézni a dolgait, akkor nyílván nem akarod magára hagyni és nem is lenne szép tőled. Ülj le vele beszélni, mert nekem úgy tűnik, egyelőre csak lappang a feszültség a barátnődben, és ne akkor törjön ki belőle, amikor már késő.

2024. jún. 14. 13:56
 2/62 anonim ***** válasza:
73%
Idővel csak rosszabb lesz ez sajnos, szerintem lehetne megértőbb. Az ő szülei is kerülhetnek hasonló helyzetbe egyszer.
2024. jún. 14. 14:00
 3/62 A kérdező kommentje:
Persze, vannak közös programok, évente 2,3x megyünk wellnesezni, kirándulunk, mozik, étterem, cukrászda, sokat járunk az o családjához is, együtt járunk edzeni, ha úgy jön ki a lépés szóval szervezünk programokat ahogy lehetőségünk van.
2024. jún. 14. 14:04
 4/62 Noren1989 ***** válasza:
65%
Szerintem a csaj papucskészítő.
2024. jún. 14. 14:06
 5/62 A kérdező kommentje:
Édesapám nem szól bele a kapcsolatban, tiszteletben tartja a magánéletünket, sőt buzdít a házasságra és a gyerekvállalásra. Csak sok veszekedés után azon gondolkozom, lehet én ezt nem szeretném.
2024. jún. 14. 14:06
 6/62 anonim ***** válasza:
53%
Mennyi idős? Lehet hogy még nem érti meg, hogy az életnek vannak árnyoldalai is.
2024. jún. 14. 14:07
 7/62 anonim ***** válasza:
50%
Ja bocs írtad, 26.
2024. jún. 14. 14:08
 8/62 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem a barátnődbe nem szorult sok empátia, kissé önzőnek, akaratosnak tűnik. Azt megértem, hogy szeretne külön költözni, de azt meg neki kéne felmérnie, hogy jelen helyzetben ez nem egy reális elképzelés, mert gondolom nem tudtok ápolót fizetni apukádnak. Ráadásul mindenre húzza a száját, ami nem az ő kedvére való... hát szerintem ennél találhatnál simulékonyabb barátnőt is.
2024. jún. 14. 14:13
 9/62 A kérdező kommentje:
Ő úgy gondolja hogy ha valamit elkell intézni ami mondjuk egy pár órás elfoglaltság, akkor már az egész hétvégénk el van rontva, és más ossza be az időnket. Ilyenkor “behisztizik” és nem lehet vele normálisan megbeszélni a problémát, duzzog és pár napig nem szólunk egymáshoz.
2024. jún. 14. 14:13
 10/62 anonim ***** válasza:
75%
Jézus, gyere le! És neked miért is buli egy ilyen kapcsolatban élni?
2024. jún. 14. 14:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!