Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Úgy érzem, hogy társaságban néha szégyenkeznem kell a
párom miatt, mi lenne a megoldás?
Figyelt kérdés
Nagyon szerelmes vagyok, külsőre és belsőre egyaránt tökéletes, pont olyan, amiről mindig is álmodtam. Van azonban 1 dolog, ami zavar benne, és nem is igazán tudom, hogy mit tehetnék, elvégre nem tehet róla. Pár hete sikeresen védtem meg az értekezésem, utána megünnepeltük a barátaimmal, családtagjaimmal, munkatársaimmal. Felmerült egy kérdés, amiről többen kifejtették a véleményüket, majd a páromat is megkérdezte az egyik barátnőm, hogy ő mit gondol a témáról. Komoly kérdés volt, de teljesen elpoénkodta a választ. Utána beszéltünk róla itthon, kiderült, hogy nem ismerte a kérdésben szereplő egyik szót és nem akart hülyeséget mondani. Korábban is előfordult már, hogy egy teljesen hétköznapi kifejezés jelentését nem ismerte, nekem kellett elmagyaráznom.
Én ápolónő vagyok, jelenleg tovább tanulok, hogy magas klinikummal rendelkező egészségügyi szakember lehessek. Ha nem szakmabeli kollégákkal társalgok, akkor igen is kerülöm az orvosi latint és a szakmai zsargont. Szerintem bunkóság úgy beszélni egy társaságban, hogy van olyan aki nem érti. Ez nem azt jelenti, hogy az a valaki nem a te szinteden lenne. Mekkora baromság már! Egy jogász nem egy nyócadik kerületi tróger, de ha azt mondom neki, hogy anémiás vagyok, fogalma sincsen, hogy az mit jelent, mivel ő tanult orvosi szaknyelvet. Fogalmam sincs, hogy mi lehetett az a teljesen hétköznapi kifejezés, de gyanítom, hogy nem volt annyira hétköznapi, ha ő azt nem ismerte.💁
márc. 10. 16:30
22/44 anonim válasza:
Ha valóban a mindennapi életben használt szavakat nem ismer, abból előbb-utóbb nagyobb gondok is lesznek. Nálunk ebből szakítás lett, én szakítottam - eleinte úgy voltam vele, nem baj, hogy én diplomás, ő szakmunkás, hiszen egyáltalán nem buta ember. Csakhogy: egy idő után feltűnt, hogy társaságban sokszor szándékosan mutatja magát hülyének, és azt hangoztatta, hogy a diplomásokkal ellentétben ő bezzeg "rendes" munkát végez. Aztán amikor eljutott odáig, hogy a "milyen kanapét vegyünk"-ből is azt vezette le, hogy az a baj, hogy diplomás vagyok, akkor rájöttem, hogy ennek semmi értelme.
Ha a te párod is ilyen, nem sok jövőt jósolok a kapcsolatnak.
márc. 10. 16:30
23/44 anonim válasza:
* mivel ő nem tanult orvosi szaknyelvet.
márc. 10. 16:31
24/44 anonim válasza:
Elképesztő, hogy mindenki hozzátoldja a maga verzióját, hogy vajon micsoda szakkifejezések repkedhettek. Latin, jogi, pénzügyi, ójaj
márc. 10. 16:32
25/44 anonim válasza:
Az anémiás vérszegénység nem?
márc. 10. 16:32
26/44 anonim válasza:
Szerintem amúgy ez trollkodás.
márc. 10. 16:34
27/44 anonim válasza:
#22, azért ez nem egészen ugyanaz. De mivel a kérdező eltűnt, szerintem is troll. Vagy most próbálja kitalálni, mi lehet az a szó, amiből rögtön kiderül, a párja milyen buta, ő meg milyen kis okos.
márc. 10. 16:40
28/44 anonim válasza:
Igen, azt jelenti, hogy vérszegény. Van aki ismeri, van aki nem. De ha a könyvelő barátnőmmel beszélgetek, akkor azt mondom neki, hogy vérszegény vagyok, vasat kell szednem, nem pedig azt, hogy anémiás vagyok és az orvos felírt Maltofert. Egyszerűsítem a mondanivalómat, ha nem kollégák között vagyok. Vagy pl azt mondom, hogy hú, de szédülök, mert hypotenziós vagyok. Ezt se így mondom, hanem úgy, hogy adj légy szíves egy csésze kávét, mert leesett a vérnyomásom. Én is reptethetném otthon meg baráti társaságban a szakmai nyelvet, amitől fú, de magasan képzettnek érezhetném magamat, de full bunkóság.😅 Ez kb ugyanaz, mintha a társaságban lenne egy ember, aki csak angolul beszél, de ti elkezdtek magyarul beszélni úgy, hogy ő nem érti. Ez is bunkóság.
márc. 10. 16:41
29/44 anonim válasza:
#28:
Én értem, én is írtam, hogy gáz effajta viselkedés nagyon amit leműveltek.
márc. 10. 16:42
30/44 anonim válasza:
Mi lenne, ha olyan légkör lenne a barátaitokkal, ahol biztonságban érzi magát annyira, hogy megkérdezi mit jelent az a szó?
Tök normális, hogy valaki nem ismer olyan szavakat amivel addig nem találkozott.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!