Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Úgy érzem, hogy társaságban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Úgy érzem, hogy társaságban néha szégyenkeznem kell a párom miatt, mi lenne a megoldás?

Figyelt kérdés
Nagyon szerelmes vagyok, külsőre és belsőre egyaránt tökéletes, pont olyan, amiről mindig is álmodtam. Van azonban 1 dolog, ami zavar benne, és nem is igazán tudom, hogy mit tehetnék, elvégre nem tehet róla. Pár hete sikeresen védtem meg az értekezésem, utána megünnepeltük a barátaimmal, családtagjaimmal, munkatársaimmal. Felmerült egy kérdés, amiről többen kifejtették a véleményüket, majd a páromat is megkérdezte az egyik barátnőm, hogy ő mit gondol a témáról. Komoly kérdés volt, de teljesen elpoénkodta a választ. Utána beszéltünk róla itthon, kiderült, hogy nem ismerte a kérdésben szereplő egyik szót és nem akart hülyeséget mondani. Korábban is előfordult már, hogy egy teljesen hétköznapi kifejezés jelentését nem ismerte, nekem kellett elmagyaráznom.
márc. 10. 15:13
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
76%
Én ápolónő vagyok, jelenleg tovább tanulok, hogy magas klinikummal rendelkező egészségügyi szakember lehessek. Ha nem szakmabeli kollégákkal társalgok, akkor igen is kerülöm az orvosi latint és a szakmai zsargont. Szerintem bunkóság úgy beszélni egy társaságban, hogy van olyan aki nem érti. Ez nem azt jelenti, hogy az a valaki nem a te szinteden lenne. Mekkora baromság már! Egy jogász nem egy nyócadik kerületi tróger, de ha azt mondom neki, hogy anémiás vagyok, fogalma sincsen, hogy az mit jelent, mivel ő tanult orvosi szaknyelvet. Fogalmam sincs, hogy mi lehetett az a teljesen hétköznapi kifejezés, de gyanítom, hogy nem volt annyira hétköznapi, ha ő azt nem ismerte.💁
márc. 10. 16:30
 22/44 anonim ***** válasza:
100%

Ha valóban a mindennapi életben használt szavakat nem ismer, abból előbb-utóbb nagyobb gondok is lesznek. Nálunk ebből szakítás lett, én szakítottam - eleinte úgy voltam vele, nem baj, hogy én diplomás, ő szakmunkás, hiszen egyáltalán nem buta ember. Csakhogy: egy idő után feltűnt, hogy társaságban sokszor szándékosan mutatja magát hülyének, és azt hangoztatta, hogy a diplomásokkal ellentétben ő bezzeg "rendes" munkát végez. Aztán amikor eljutott odáig, hogy a "milyen kanapét vegyünk"-ből is azt vezette le, hogy az a baj, hogy diplomás vagyok, akkor rájöttem, hogy ennek semmi értelme.

Ha a te párod is ilyen, nem sok jövőt jósolok a kapcsolatnak.

márc. 10. 16:30
 23/44 anonim ***** válasza:
50%
* mivel ő nem tanult orvosi szaknyelvet.
márc. 10. 16:31
 24/44 anonim ***** válasza:
26%
Elképesztő, hogy mindenki hozzátoldja a maga verzióját, hogy vajon micsoda szakkifejezések repkedhettek. Latin, jogi, pénzügyi, ójaj
márc. 10. 16:32
 25/44 anonim ***** válasza:
86%
Az anémiás vérszegénység nem?
márc. 10. 16:32
 26/44 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem amúgy ez trollkodás.
márc. 10. 16:34
 27/44 anonim ***** válasza:
94%
#22, azért ez nem egészen ugyanaz. De mivel a kérdező eltűnt, szerintem is troll. Vagy most próbálja kitalálni, mi lehet az a szó, amiből rögtön kiderül, a párja milyen buta, ő meg milyen kis okos.
márc. 10. 16:40
 28/44 anonim ***** válasza:
80%
Igen, azt jelenti, hogy vérszegény. Van aki ismeri, van aki nem. De ha a könyvelő barátnőmmel beszélgetek, akkor azt mondom neki, hogy vérszegény vagyok, vasat kell szednem, nem pedig azt, hogy anémiás vagyok és az orvos felírt Maltofert. Egyszerűsítem a mondanivalómat, ha nem kollégák között vagyok. Vagy pl azt mondom, hogy hú, de szédülök, mert hypotenziós vagyok. Ezt se így mondom, hanem úgy, hogy adj légy szíves egy csésze kávét, mert leesett a vérnyomásom. Én is reptethetném otthon meg baráti társaságban a szakmai nyelvet, amitől fú, de magasan képzettnek érezhetném magamat, de full bunkóság.😅 Ez kb ugyanaz, mintha a társaságban lenne egy ember, aki csak angolul beszél, de ti elkezdtek magyarul beszélni úgy, hogy ő nem érti. Ez is bunkóság.
márc. 10. 16:41
 29/44 anonim ***** válasza:
47%

#28:

Én értem, én is írtam, hogy gáz effajta viselkedés nagyon amit leműveltek.

márc. 10. 16:42
 30/44 anonim ***** válasza:
100%

Mi lenne, ha olyan légkör lenne a barátaitokkal, ahol biztonságban érzi magát annyira, hogy megkérdezi mit jelent az a szó?

Tök normális, hogy valaki nem ismer olyan szavakat amivel addig nem találkozott.

márc. 10. 17:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!