Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A nők el tudnák fogadni, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nők el tudnák fogadni, hogy egy jól működő párkapcsolatban/házasságban a férfi nem sokkal a szülés után biztonsági okokból apasági vizsgálatot akar csináltatni?

Figyelt kérdés

Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy egy nő számára ez döbbenetes kérés, hiszen arra utal, hogy nincs bizalmi kapcsolat. Azt várja el, hogy a férfi higgyen neki, mert ő sosem adott okot arra, hogy megcsalta. Hát igen, a hit. Nem tagadom, hogy a hitnek fontos jelentősége van a mindennapi életben. Hinni kell a céljainkban is. Mégis azt gondolom, hogy ha valamiről bizonyosságot szerezhetünk, akkor szerezzük azt meg.

Annak idején olvastam Louann Brizendine "A női agy" című könyvét. Már nem emlékszem pontosan a részletekre, ezért elnézést ha valamit rosszul mondok, de különös dolgok voltak benne.

A szerző - nőként! - egy külön alfejezetben ír a női hűtlenségről. Szerinte a nők olyanolyan arányban hűtlenek mint a férfiak. A megcsalások idejét a menstruációs ciklus környékére teszi. Idéz egy tudományos adatot is, amely szerint a kutatásban részt vevők közt egy érdekes eredmény jött ki: a férfiak 10%-ának genetikailag semmi köze ahhoz a gyerekhez, akit nevelnek. Etikai okokból a kutatók ha jól emlékszem nem közölték ezt az apákkal, szóval vannak férfiak, akik talán a mai napig nem tudják, hogy fel lettek szarvazva.

A fentiek alapján a nők el tudnák-e fogadni ha a párjuk/férjük előállna azzal az ötlettel, hogy apasági vizsgálatot akar csináltatni, mert biztosra akar menni? Akkor is, ha a nő nem adott okot a megcsalásra

jan. 11. 16:26
 151/163 anonim ***** válasza:
11%
#149 aha, szóval ahhoz bízol benne, hogy felcsináld, de ahhoz nem, hogy megszulje a gyereked? Ne szaporodj!
jan. 12. 19:10
 152/163 anonim ***** válasza:
45%

#150, #151 úgy tűnik, nem olvastátok azt a kérdést, amit belinkeltem a #30-ban... lehet, hogy érdemes lenne megtennetek...

Egyébként #151, a tanácsoddal késtél néhány évtizedet...:)

jan. 12. 19:27
 153/163 anonim ***** válasza:
0%
143: Tökéletes választ írtál, de az a baj, hogy itt olyan érzelmileg sivár emberek vannak, akiknek egyre megy, hogy vadidegenről van szó, vagy közeli, megbízható emberről. (Nekik valószínűleg nincs ilyen az életükben, így nem tudják a különbséget.) Én csak szánni tudom, akinek egyenértékű a kérdező által leírt szitu azzal, hogy egy ellenőr, aki nem mellesleg a munkáját végzi, elkéri a jegyet/bérletet, és nem úgy van vele, hogy ja, felszálltak, akkor biztos szabályosan utaznak.
jan. 12. 19:31
 154/163 anonim ***** válasza:
37%
#153 "Nekik valószínűleg nincs ilyen az életükben, így nem tudják a különbséget." - nekem spec van, a páromban maximálisan megbízom. Viszont az élettapasztalataim között ott van az alapevő különbség a terhes, és a nem terhes nő gondolkodása között is. Ennek folyományaként a feltétlen bizalom egyelőre a "nem terhes" állapotra vonatkozik.
jan. 12. 19:40
 155/163 anonim ***** válasza:
15%

148, ez kizárólag a gyereket mentsük, vagy anyát kérdésre igaz, illetve arra, ha a gyereket sürgősségi császárral kell kivenni. Arról pl dönthet, hogy ha kiderül, hogy rákos, de menthető lenne, ha a magzatot is elveszíti, akkor marad terhes és rákos, vagy előbbit elintézik, hogy az utóbbinak az esélyét csökkentsék.

Azért arra hivatkozva beszámithatatlannak titulálni valakit, hogy van 2 olyan helyzet, amiben nem őt kérdezik majd meg, kicsit erős.

Mindenesetre, érdemes tudni, ha a párja az embernek így vélekedik erről.

jan. 12. 19:55
 156/163 anonim ***** válasza:
60%

#155, hidd el, hogy legalább ennyire érdekes, hogy egy elvileg anyaszerepbe is csöppenhető nő abszolút nem ismeri a rá vonatkozó jogi szabályozást:)

Idézek neked: "A beteg nem utasíthatja vissza az életfenntartó vagy életmentő beavatkozást, amennyiben várandós, és előre láthatóan képes a gyermek kihordására."

"A beteg személyes szabadsága ellátása során kizárólag a beteg vagy mások élete, valamint egészsége védelmében korlátozható. Korlátozó módszerek vagy eljárások alkalmazását a beteg kezelőorvosa rendelheti el."

"A betegnek joga van a gyógyintézetet elhagyni, amennyiben azzal mások testi épségét, egészségét nem veszélyezteti."

NA, ezekben a történetekben a magzat "mások"... a gyakorlatban egy terhes nő abban sem dönthet, hogy adjanak neki egy oxytocin injekciót vagy se, mert bármit rá lehet fogni a "magzat érdeke" című gumikategóriára...

jan. 12. 20:07
 157/163 anonim ***** válasza:
22%

156 és a gyakorlatban láttad már ezt működni? Mert nekem elég sok ismerősöm volt terhes, szült mostanában. A végen, ha a baba élete a kérdés, nem kérdeznek meg az oxytocinról, vagy a metszésről. A legvégén. De, mint írtam, vígan dönthetsz úgy, hogy inkább belehalsz a rákba, de megszülöd a gyereket. Vagy, vállalsz gyereket, bár köztudottan szívbeteg vagy és így tovább.

De, ugyanígy dönthetsz a rákos esetben a gyerek elpusztítása mellett is. Hiszen, az anya életben maradása az elsődleges, ha a kettő közül kell választani.

A terhes nőket, bármilyen megdöbbentő, a valóságban nem kötözik le, hogy a kórházban tartsák, nem veszik el a jogaikat, csak, ha valaki belehalhat. Ő, vagy a születés megindulása után a baba, vagy, ha nem indul meg valamiért időben a szülés, esetleg más vészhelyzet miatt kell kiszedni a magzatot.

Mint írtam, a terhesség végén.

Te meg úgy beszélsz, mintha beszámíthatatlannak lennének bèlyegezve.

jan. 12. 20:18
 158/163 anonim ***** válasza:
45%

#156, igen, láttam. Tudod az sem véletlen, hogy az utóbbi időkben törvényben szabéályozták az otthon szülés lehetőségét, másként szólva a rohadt rendszer dönti el helyetted, hogy mely esetekben maradhatsz otthon megszülni, és mely esetekben vagy köteles kórházba menni.

"mintha beszámíthatatlannak lennének bèlyegezve." - mint említettem, idézgettem... állatani meg ezt állítottam: "#145 ...a terhes nő önrendelkezési joga (tehát tkp a beszámíthatósága) még a magyar jog szerint is részleges, korlátozott." - és bocsi, de ezt be is bizonyítottam. De ugye ez ennél a kérdésnél egy mellékszál, ami pusztán azért került szóba, hogy látható legyen, hogy a terhes nők döntési képességeiben még a közmegitélés sem bízik korlátlanul.

jan. 13. 00:53
 159/163 anonim ***** válasza:
61%

Megcsináltatnánk a tesztet és másnap mennék a bíróságra.

Ennyi lenne a nagy helyzet.

jan. 14. 23:12
 160/163 anonim ***** válasza:
82%
Első kérésre belemennék a tesztbe szó nélkül, de már csomagolhatna is. Nem maradok olyannal, aki ilyesmit feltételez rólam.
jan. 29. 20:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!