Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A nők el tudnák fogadni, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nők el tudnák fogadni, hogy egy jól működő párkapcsolatban/házasságban a férfi nem sokkal a szülés után biztonsági okokból apasági vizsgálatot akar csináltatni?

Figyelt kérdés

Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy egy nő számára ez döbbenetes kérés, hiszen arra utal, hogy nincs bizalmi kapcsolat. Azt várja el, hogy a férfi higgyen neki, mert ő sosem adott okot arra, hogy megcsalta. Hát igen, a hit. Nem tagadom, hogy a hitnek fontos jelentősége van a mindennapi életben. Hinni kell a céljainkban is. Mégis azt gondolom, hogy ha valamiről bizonyosságot szerezhetünk, akkor szerezzük azt meg.

Annak idején olvastam Louann Brizendine "A női agy" című könyvét. Már nem emlékszem pontosan a részletekre, ezért elnézést ha valamit rosszul mondok, de különös dolgok voltak benne.

A szerző - nőként! - egy külön alfejezetben ír a női hűtlenségről. Szerinte a nők olyanolyan arányban hűtlenek mint a férfiak. A megcsalások idejét a menstruációs ciklus környékére teszi. Idéz egy tudományos adatot is, amely szerint a kutatásban részt vevők közt egy érdekes eredmény jött ki: a férfiak 10%-ának genetikailag semmi köze ahhoz a gyerekhez, akit nevelnek. Etikai okokból a kutatók ha jól emlékszem nem közölték ezt az apákkal, szóval vannak férfiak, akik talán a mai napig nem tudják, hogy fel lettek szarvazva.

A fentiek alapján a nők el tudnák-e fogadni ha a párjuk/férjük előállna azzal az ötlettel, hogy apasági vizsgálatot akar csináltatni, mert biztosra akar menni? Akkor is, ha a nő nem adott okot a megcsalásra

jan. 11. 16:26
 141/163 anonim ***** válasza:
39%

139, eleve ez az egész kérdés arra alapul, hogy a kérdezőnek gőze sincs az egész komoly párkapcsolat - családtervezés témakörben. Ő egyedül van most és a maga (teljesen természetes módon) önző szemléletéből indul ki. Csakhogy mire lejut ahz ember odáig, hogy gyerket akar, egészen más szemlélettel áll a világban.

Meghát... továbbra is tök nonszensz, hogy szándékosan dolgozol azon, hgoy teherbe ejted a nőt aztán vizgsálatot krész:D

És ezt tapasztalatból írom.

jan. 12. 16:56
 142/163 anonim ***** válasza:
57%

#139, akkor egyfelől újra: a kérdésből egyáltalán nem derül ki, hogy csak a tervezett vagy csak a nem tervezett terhességekre vonatkozna.

Másfelől tudod, az ember kénytelen hozzászokni, hogy néha ellenőrzik... s hát olyan emberrel se találkoztam még soha, aki azért nem utazna többet busszal, mert egyszer elkérték a jegyét... (mondom ezt úgy, hogy én az átlagnál is jobban rühellem, ha ellenőrizgetnek.... azt viszont soha sem értettem, hogy egyesek miért pont a párjuktól viselnek el a legkevesebbet...)

jan. 12. 17:46
 143/163 anonim ***** válasza:
62%

142 én nem a 139 vagyok, de, van egy vàlaszom. Szerintem az ember a párjától várja el a legtöbbet, mert ő van érzelmileg (jó esetben) a legközelebb. Ha ő mond, tesz valami bàntót, az jobban fáj. Egy odegentől nem várom el a bizalmat, egy baráttól, családtagtól igen. A páromtól végképp. Az, hogy egy idegen feltételezi, hogy bliccelek, vagy a biztonsàgi őr rámtapad a boltban, hàtha lopok, az lepereg. Ez a dolga, amúgy se tud rólam semmit, miből kène arra gondolnia, hogy pont én nem bliccelek (csalok)/nem lopok, mikor annyian igen. Egy olyan embertől viszont mély ütés lenne a gyanú, akit szeretek és, aki ismer és elvileg szeret.

Ez szerintem nagyjából mindenkinél így működik, legalábbis, akiket ismerek.

Emellett a párod és a barátaid azok, akiket megválaszthatsz. Miért tőlük kéne a legtöbb szart kapni/elviselni?

jan. 12. 18:17
 144/163 anonim ***** válasza:
#142 de a válasz, amire reagáltál konkrétan ezt a verziót írja le. Tehát újra. Tervezett gyerek, szándékos teherbeesés mindkét fél részéről. Hogy jön fel a bizalmatlanság azzal szemben, akibe 2 héttel ezelőtt full bizalommal védekezés nélkül küldted a cuccot gyereknemzés céljával?
jan. 12. 18:17
 145/163 anonim ***** válasza:
30%

#144, tudod, a fogamzásgátló módszerek egy részét a nő alkalmazza, teháta bizalom-faktor nem igazán függ attól, hogy én mit és hova küldök... másfelől a totál eviselhetetlen pont az lenne, ha egy nő egy óvszer melletti terhességet akarna megtartani, nem elég, hogy a védekezésen én szívok, még a kudarcán is én szívjak? Amelyik nőnek ez így helyénvaló lenne, azzal szemben a bizalmi indexem pillanatok alatt mérföldekkel a bányászbéka ülepe alá sűlyedne... nem elég a rossz szex, még az önreprodukciós döntési szabadságom is kuka? Egyfelől.

Ugye másfelől az még nem került elő, hogy a terhes nő önrendelkezési joga (tehát tkp a beszámíthatósága) még a magyar jog szerint is részleges, korlátozott. Tehát az, hogy hogy bízom meg benne normál körülmények között, és az, hogy hogy bízom meg benne, amikor ösztrogén-koncentrátumban ázik az agya - annak összes pszichés hatásával - az bizony nagy kettő. Bocs, de ez pontosan olyan, hogy attól, mert tudod, hogy valaki józanul helyes döntéseket hoz, azt nem tudhatod, hogy alkoholtól ázó aggyal is így tesz-e. És addig nem is tudhatod, amíg nem látod párszor tökrészegen is...

jan. 12. 18:35
 146/163 anonim ***** válasza:

Attól, hogy terhes valaki, miért lenne kevesebb az önrendelkezési joga? Érdekel mire gondolsz.

Arra jó volt ez a poszt, hogy a mit gondolsz a terhességről, a terhes nőről kérdés felkerült a minimum 3-4 randi alatt kivesézendő témák közé.

jan. 12. 18:41
 147/163 anonim ***** válasza:
#145 mi lenne, ha válaszolnál a kérdésre? TERVEZETT TERHESSÉG. tudod milyen? Amikor szándékosan, a gyermeknemzés konkrét céljával történik a közösülés. Ebben az esetben, miért akar valaki tesztet?
jan. 12. 18:46
 148/163 anonim ***** válasza:
64%

#146, a "miért"-re a törvényhozók tudnának nyilván válaszolni... de tény, hogy pl a kezeléseknek csak egy részét utasíthatja vissza, szemben egy nem terhessel...

A férfitól nyilván bármikor rá lehet kérdezni ilyesmire, csak a nőnél sanszos, hogy más lesz a véleménye, amikor nem terhes, mint amikor az... ezen csak valami mélylélektani teszt segíthetne talán...

jan. 12. 18:51
 149/163 anonim ***** válasza:
30%
#147, hát, tudod, szerintem ez ilyen általános iskolás zintű felvilágosítási kérdés: attól mert a férfi valakivel gyermeknemzés céljából közössül, még nem jelenti azt semmi módon sem, hogy más férfi ne tehette volna ugyanezt. És ez esetben a vakvéletlen eredménye, hogy kinek a génkészletét tartalmazó spermium szakította át a célvonalat - sőt, már olyan is volt a történelemben, hogy a (kétpetéjű - nyilván) ikrek genetikailag féltestvérek voltak.
jan. 12. 18:55
 150/163 anonim ***** válasza:
27%
#149 te csak tetteted, hogy nem érted, vagy rosszabb? Ha gyereket akarsz valakivel, tudatosan vállalni akarsz gyereket, abban általában megbizol, nem? Ha meg nem, akkor minek akarsz tőle gyereket? Mindezt miért nem döntöd el a terhesség előtt?
jan. 12. 19:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!