Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nők el tudnák fogadni, hogy egy jól működő párkapcsolatban/házasságban a férfi nem sokkal a szülés után biztonsági okokból apasági vizsgálatot akar csináltatni?
Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy egy nő számára ez döbbenetes kérés, hiszen arra utal, hogy nincs bizalmi kapcsolat. Azt várja el, hogy a férfi higgyen neki, mert ő sosem adott okot arra, hogy megcsalta. Hát igen, a hit. Nem tagadom, hogy a hitnek fontos jelentősége van a mindennapi életben. Hinni kell a céljainkban is. Mégis azt gondolom, hogy ha valamiről bizonyosságot szerezhetünk, akkor szerezzük azt meg.
Annak idején olvastam Louann Brizendine "A női agy" című könyvét. Már nem emlékszem pontosan a részletekre, ezért elnézést ha valamit rosszul mondok, de különös dolgok voltak benne.
A szerző - nőként! - egy külön alfejezetben ír a női hűtlenségről. Szerinte a nők olyanolyan arányban hűtlenek mint a férfiak. A megcsalások idejét a menstruációs ciklus környékére teszi. Idéz egy tudományos adatot is, amely szerint a kutatásban részt vevők közt egy érdekes eredmény jött ki: a férfiak 10%-ának genetikailag semmi köze ahhoz a gyerekhez, akit nevelnek. Etikai okokból a kutatók ha jól emlékszem nem közölték ezt az apákkal, szóval vannak férfiak, akik talán a mai napig nem tudják, hogy fel lettek szarvazva.
A fentiek alapján a nők el tudnák-e fogadni ha a párjuk/férjük előállna azzal az ötlettel, hogy apasági vizsgálatot akar csináltatni, mert biztosra akar menni? Akkor is, ha a nő nem adott okot a megcsalásra
139, eleve ez az egész kérdés arra alapul, hogy a kérdezőnek gőze sincs az egész komoly párkapcsolat - családtervezés témakörben. Ő egyedül van most és a maga (teljesen természetes módon) önző szemléletéből indul ki. Csakhogy mire lejut ahz ember odáig, hogy gyerket akar, egészen más szemlélettel áll a világban.
Meghát... továbbra is tök nonszensz, hogy szándékosan dolgozol azon, hgoy teherbe ejted a nőt aztán vizgsálatot krész:D
És ezt tapasztalatból írom.
#139, akkor egyfelől újra: a kérdésből egyáltalán nem derül ki, hogy csak a tervezett vagy csak a nem tervezett terhességekre vonatkozna.
Másfelől tudod, az ember kénytelen hozzászokni, hogy néha ellenőrzik... s hát olyan emberrel se találkoztam még soha, aki azért nem utazna többet busszal, mert egyszer elkérték a jegyét... (mondom ezt úgy, hogy én az átlagnál is jobban rühellem, ha ellenőrizgetnek.... azt viszont soha sem értettem, hogy egyesek miért pont a párjuktól viselnek el a legkevesebbet...)
142 én nem a 139 vagyok, de, van egy vàlaszom. Szerintem az ember a párjától várja el a legtöbbet, mert ő van érzelmileg (jó esetben) a legközelebb. Ha ő mond, tesz valami bàntót, az jobban fáj. Egy odegentől nem várom el a bizalmat, egy baráttól, családtagtól igen. A páromtól végképp. Az, hogy egy idegen feltételezi, hogy bliccelek, vagy a biztonsàgi őr rámtapad a boltban, hàtha lopok, az lepereg. Ez a dolga, amúgy se tud rólam semmit, miből kène arra gondolnia, hogy pont én nem bliccelek (csalok)/nem lopok, mikor annyian igen. Egy olyan embertől viszont mély ütés lenne a gyanú, akit szeretek és, aki ismer és elvileg szeret.
Ez szerintem nagyjából mindenkinél így működik, legalábbis, akiket ismerek.
Emellett a párod és a barátaid azok, akiket megválaszthatsz. Miért tőlük kéne a legtöbb szart kapni/elviselni?
#144, tudod, a fogamzásgátló módszerek egy részét a nő alkalmazza, teháta bizalom-faktor nem igazán függ attól, hogy én mit és hova küldök... másfelől a totál eviselhetetlen pont az lenne, ha egy nő egy óvszer melletti terhességet akarna megtartani, nem elég, hogy a védekezésen én szívok, még a kudarcán is én szívjak? Amelyik nőnek ez így helyénvaló lenne, azzal szemben a bizalmi indexem pillanatok alatt mérföldekkel a bányászbéka ülepe alá sűlyedne... nem elég a rossz szex, még az önreprodukciós döntési szabadságom is kuka? Egyfelől.
Ugye másfelől az még nem került elő, hogy a terhes nő önrendelkezési joga (tehát tkp a beszámíthatósága) még a magyar jog szerint is részleges, korlátozott. Tehát az, hogy hogy bízom meg benne normál körülmények között, és az, hogy hogy bízom meg benne, amikor ösztrogén-koncentrátumban ázik az agya - annak összes pszichés hatásával - az bizony nagy kettő. Bocs, de ez pontosan olyan, hogy attól, mert tudod, hogy valaki józanul helyes döntéseket hoz, azt nem tudhatod, hogy alkoholtól ázó aggyal is így tesz-e. És addig nem is tudhatod, amíg nem látod párszor tökrészegen is...
Attól, hogy terhes valaki, miért lenne kevesebb az önrendelkezési joga? Érdekel mire gondolsz.
Arra jó volt ez a poszt, hogy a mit gondolsz a terhességről, a terhes nőről kérdés felkerült a minimum 3-4 randi alatt kivesézendő témák közé.
#146, a "miért"-re a törvényhozók tudnának nyilván válaszolni... de tény, hogy pl a kezeléseknek csak egy részét utasíthatja vissza, szemben egy nem terhessel...
A férfitól nyilván bármikor rá lehet kérdezni ilyesmire, csak a nőnél sanszos, hogy más lesz a véleménye, amikor nem terhes, mint amikor az... ezen csak valami mélylélektani teszt segíthetne talán...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!