Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A nők el tudnák fogadni, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nők el tudnák fogadni, hogy egy jól működő párkapcsolatban/házasságban a férfi nem sokkal a szülés után biztonsági okokból apasági vizsgálatot akar csináltatni?

Figyelt kérdés

Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy egy nő számára ez döbbenetes kérés, hiszen arra utal, hogy nincs bizalmi kapcsolat. Azt várja el, hogy a férfi higgyen neki, mert ő sosem adott okot arra, hogy megcsalta. Hát igen, a hit. Nem tagadom, hogy a hitnek fontos jelentősége van a mindennapi életben. Hinni kell a céljainkban is. Mégis azt gondolom, hogy ha valamiről bizonyosságot szerezhetünk, akkor szerezzük azt meg.

Annak idején olvastam Louann Brizendine "A női agy" című könyvét. Már nem emlékszem pontosan a részletekre, ezért elnézést ha valamit rosszul mondok, de különös dolgok voltak benne.

A szerző - nőként! - egy külön alfejezetben ír a női hűtlenségről. Szerinte a nők olyanolyan arányban hűtlenek mint a férfiak. A megcsalások idejét a menstruációs ciklus környékére teszi. Idéz egy tudományos adatot is, amely szerint a kutatásban részt vevők közt egy érdekes eredmény jött ki: a férfiak 10%-ának genetikailag semmi köze ahhoz a gyerekhez, akit nevelnek. Etikai okokból a kutatók ha jól emlékszem nem közölték ezt az apákkal, szóval vannak férfiak, akik talán a mai napig nem tudják, hogy fel lettek szarvazva.

A fentiek alapján a nők el tudnák-e fogadni ha a párjuk/férjük előállna azzal az ötlettel, hogy apasági vizsgálatot akar csináltatni, mert biztosra akar menni? Akkor is, ha a nő nem adott okot a megcsalásra

jan. 11. 16:26
 121/163 anonim ***** válasza:
68%

116, két héttel korábban lefeküdt mással?

Na, ezért írtam, hogy tényleg jót tenne, ha előbb tanulnál biológiát és csak utána beszélnél róla. Két hetet abszolút be lehet lőni a terhességnél, hogy mikor történt az ovuláció, következésképpen mikor kellett hozzá szexelni.

jan. 12. 12:16
 122/163 A kérdező kommentje:

A férfiak, akiknek bejelenti a nő, hogy terhes, nem kezdenek magas röptű gondolatokba. Főleg akkor nem, ha aktív szexuális életet élnek együtt. A 2 hetes időtartammal csak arra akartam szimbolikusan célozni, hogy ha az aktív szexuális élet, és a megcsalás között rövid idő telik el, akkor lehetetlen lesz megmondani, mi a helyzet. Más a helyzet egy kamionos csávónál, aki 2 hónapig volt távol, aztán mire hazajön, bejelenti a nő, hogy terhes. Nyilván ilyenkor a csávó is tudja, hogy nem lehet ő az apa, hiszen 2 hónapja nem szexeltek.

jan. 12. 12:23
 123/163 A kérdező kommentje:

Na persze, ha hazaruccant egy kis unga-bungára, akkor más a helyzet, vagy akkor, ha pont 2 hónapja voltak együtt, és a nő 2 hónapos terhes. Akkor a dolgok (látszólag) egybevágnak, és tovább nem is kell ezt magyaráznom. A lényeg az, hogy ha a párkapcsolatai/házassági együttlét és a megcsalás között nem telik el sok idő, és látszólag semmi jele nincs a hűtlenségnek, akkor van szívás.

De a férfiak többsége nem is gondolkodik ilyeneken, csak elhiszi, amit a nők mondanak. Mindenki magától értetődőnek veszi, hogy ő az apa.

Én ezt a hagyomány férfi gondolkodást vitatom.

jan. 12. 12:32
 124/163 anonim ***** válasza:

122, az a gond, hogy full feltételezésekből indulsz ki, hogy ilyenkor ki hogy reagál. És ez nagoyn meglátszik a kérdésed kb minden pontját, hogy csak elmélet az egész, abszolút a valóságtól elrugaszkodott.

De tudod mit? majd ha ebben ahelyzetben leszel, csináld így, ahgoy akarod. Igazából miért ne tehetnéd. Csak ne lepődj meg, ha innentől kezdve az lesz az alapfeltevés, hogy csalfának nézed a feleségedet.

jan. 12. 12:34
 125/163 anonim ***** válasza:
27%

#120 Igen, közben letöltöttem ezt a gagyi könyet és rákerestem. Az megvan, hogy SEMMI forrást nem ír? Már bocsánat, de ezt a könyvet ha beadná egy középszar magyar egyetemre mint szakdolgozat, az első oldal után elkasználnák. Lehet hogy maga a szerző rendelkezik ilyen-olyan végzettséggel, de ez nem tudományos munka, csak valami gyenge szórakoztató irodalom nagyon pocsék nyelvezettel, és hatásvadász stílussal. "A kutatók által megvizsgált apukák 10%-nak genetikailag semmi köze nem volt a sajátjuknak vélt gyermekhez." Ennyi. Ez a kemény egy mondat amit szentel a témának. Milyen kutatók? Milyen gyermekek? Csak hogy értsd: A társadalmi kutatásban szinte minden a mintán múlik. Bármilyen baromságra ki lehet hozni egy adott arányt, ha megfelelő helyről veszel megfelelően kicsi mintát. Pl ha ez a "kutatás" alapból olyan párokat célzott be, akik DNS tesztet csináltattak, akkor nyilván az erősen torzít, hisz átlagos, boldog párok arra ritkán mennek. Kb mintha egy börtönben csinálnál felmérést arról, hogy az emberek hány %-a bűnöző. Azt sem írja hány fő vett részt. Lehet megvizsgáltak 5 párt a DNS tesztes cég várójában...

De akkor tessék, itt is másik egy kutatási eredmény, épp most számoltam ki. Az általam felmért párok 100%-nál az volt az apa aki annak gondolta magát. A kutatást én végeztem (magamon és a férjemen). Szociológiai és pszichológiai végzettségem is van (tényleg) úgyhogy az eredménye teljesen valid.

Na kb ennyi lehet az alapja annak is ami a könyvben van.

Azt javaslom, hogy tényleg légy kicsit gyanakvóbb. Ne higyj el minden szart amit leírnak, legyél igényes azokra az adatokra amikre a világképedet alapozod.

A többihez már nem akarok hozzászólni, mert többször leírtam már a véleményemet. De azért ne dobálózzunk már hülyeségekkel úgy mintha tények lennének, csak mert valaki valahol leírta. Ez jobban felcseszett mint maga a fő kérdés. (Persze ha valaki meghallja, hogy mit végeztem akkor csak néz hogy micsoda büfészak. Tényleg nem egy orvosi, de legalább megtanít a kritikai gondolkodásra, ami ijesztő hogy mennyire hiányzik amúgy az átlag emberből.)

jan. 12. 12:37
 126/163 anonim ***** válasza:
120: Hogyne, kérdező, mert aztán a férfiak mind hűségesek, meg nincs köztük bőven, aki erőszakos, hazudozó stb. lenne... De bocsi, én megismerek valakit (nő vagyok), összejövünk, normális velem, akkor nincs okom feltételezni, és nem fogok recegni, hogy mondjuk majd megver egy vitánál. Pedig baromi sok a párkapcsolaton belüli erőszak, és ált. nő a szenvedő alanya, csak mondom. Beteges a gondolkodásod! Rohadt egyszerű, ha vki senkiben nem tud bízni, ne legyen párkapcsolata, ne vállaljon gyereket, nem kötelező! Sok mindenre az életben nincs biztosíték, meg 0-nál nagyobb az esély, de nem érdemes úgy leélni egy életet, hogy folyton mindenkiben csak kételkedsz, gyanakodsz, várod, mikor csap be a ménkű. Különbséget kell abban tenni, hogy mondjuk egy vadidegenre nem bízom rá a táskámat, de egy jó barátnőmre/páromra/tesómra igen, mert őket normálisnak ismerem, és nem gondolom, hogy a telefonomban fognak turkálni, pénzt kivenni stb. Az, hogy más családokban, kapcsolatokban mi történik, engem nem érdekel!
jan. 12. 12:39
 127/163 anonim ***** válasza:
100%

Belemennék, de csak azzal a feltétellel, ha ő havonta járna magát szűretni némi betegségek miatt :)

Ha ennyire bizalmatlan, akkor én is az lennék :)

jan. 12. 12:50
 128/163 anonim ***** válasza:
35%

Kérdező, olvass utána. Nem az apukák 10%-a nevel kakukk fiókát, hanem, a vizsgált esetekben, tehát, aki beadta a vizsgálati kérelmet, jött ki átlag 10%. Szerinted, az össz terhességeket nézve, hány százalék lehet, ahol apaságit kérnek? Na, ennek az amúgy is elenyésző százaléknak (ahol feltételezhető volt, hogy nem az apja, az apa, ott is mindössze), a 10 százaléka lett kakukk.

Ez szinte semmi a teljes populációra vetítve.

Csak, hogy tisztán lássunk.

Amúgy beleolvastam, nem egy szimpatikus könyv. Alig helyez hangsúlyt a környezeti hatásokra, pedig nagyon is lényegesek. De, ez nem függ össze, az alap ferdítéssel. Alapvetően azt akartam tisztába tenni.

jan. 12. 13:20
 129/163 anonim ***** válasza:
100%
#127, végre egy konstruktív javaslat, ez tárgyalási alapnak akár jó is. Mondjuk azt akkor nyilván a nő fizeti, ha az apaságit a férfi...
jan. 12. 14:34
 130/163 anonim ***** válasza:
100%

#125, ha beírod a google-ba a nem a férj az apa statisztika keresőkifejezést, a legelső találat ez lesz:

"Egyes statisztikák szerint Magyarországon a családban született gyermekek 10-15 százaléka nem a férjtől származik. Dr. Bezzegh Attila, orvosi laboratóriumi diagnosztika és mikrobiológia szakorvos szerint elképzelhető, hogy ez az arány közel áll a valósághoz, de valójában erről nincsenek hivatalosan adatok.2014. jan. 20."

Erről ennyit.

jan. 12. 14:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!