Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Jogos-e ha ilyen esetben ki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogos-e ha ilyen esetben ki csavarom a partnerem kezét?

Figyelt kérdés

Egy parázs vitánk egy korábbi sérelem közben nagyon elfajult és a barátnőm a közel egy milliós laptopomat le akarta csukni és nem engedte, hogy beletemetkezzek. Szerettem volna először óvatosan elvenni a kezéből mert korábban is volt már rá példa, hogy ami a keze ügyébe volt oda vágta (pl.: AirPods, telefon). Ekkor jobban kezdte szorítani a laptopot és féltem, hogy kárt okoz benne (ez az eszköz egyébként két havi fizetésem és kb a fel életem és a munkám van rajta, ebből elek).

Ezután erélyesen, nem kiabálva felszólítottam, hogy engedje el a laptopot, mert ki fogom csavarni a kezéből. Ő hisztérikusan sírva rám üvöltött, hogy csavarjam, majd erre addig kezdtem hatrászorítani a kezet amíg el nem engedte.

Ekkor elkezdett harapni, próbált megutni és üvöltött, hogy én kicsavartam a kezét.

Végül minden cuccomat összeszedtem és elraktam előle és azonnal otthagytam, hogy ne eszkalálódjon a helyzet.

Nem reagáltam jól a helyzetre?

2023. jan. 26. 20:25
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem a nő így is úgy is fixen elmebeteg. Ha ugy is alakul hogy a másik fél nem akar tőlünk kkmolyabbat, normális ember akkor se kap dührohamot, nem ordít meg nem töri össte a másik milliós értékű munkaeszközét.

Kérdező nálad viszont valóban az a helyzet, hogy ha nem alarsz komolyat, akkor ne viselkedj félreérthetően. Ez jó lecke volt talán. De ettől függetlenül a nő elmebeteg, és a leghelyesebb dolog volt hogy megszabadultál tőle.

2023. jan. 30. 14:07
 32/45 A kérdező kommentje:

31. az biztos, hogy tanultam belőle.

27. "

"Ezt hogyan kell másként csinálni?"

Úgy, hogy nem viselkedsz elmebetegként.

Vagy netán nem csak ő tud elborulni? Te sem vagy különb ezek szerint."

Továbbra is kérdezem, látván az esetet, hogy hogyan kellett volna másként viselkedni azt leszámítva, hogy amikor érzem, hogy már nem tudom kezelni az indulataimat, mert üvölt velem valaki megállás nélkül, akkor mentem a cuccaim és otthagyom.

Mi mást kellett volna tennem? Megint sallang amit írtál, mert én nem látom, hogy hol voltam idegbeteg, te pedig mintha szándékosan nem akarnád kifejeteni, miközben én relatíve nyugodtan, több felszólítás után csavartam meg a kezét, hogy mentsem a cuccaim (főleg, hogy pánikhelyzetben nagyon kiegyensúlyozott vagyok, és ez pánik volt).

Azért örülnék ha leírnád, mert akkor érteném, hogy ha a jövőben megint beleszaladok egy ilyenbe, akkor hogyan kell viselkednem. :)

2023. jan. 30. 17:36
 33/45 anonim ***** válasza:
52%

Látom, nagyon önigazolni akarsz. Magadat akarod meggyőzni vagy feljelentett a csaj bántalmazásért? Senki sem tudja, hogy jogosan alkalmaztál e fizikai lépést, mivel senki se volt ott. Én úgy gondolom, ha a csaj nem ugrott rád, kezdett el ütlegelni a kezeivel (vagy akarmi mással a kezeiben) vagy nem támadt rád úgy, hogy a fizikai épségedet veszélyeztesse (pl késsel, fegyverrel a kezében), akkor nem jogos az, hogy fizikailag léptél fel ellene. Ha súlyosan megkárosít, annak megvan a maga törvényes útja - feljelentés a rendőrségen. Tök mindegy, hogy a másik mennyire bolond, őrült, idegbeteg, agresszív, nem beszámítható. Az értéked védelme nem számít önvédelemnek a BTK szerint. Én biztos feljelentenélek bántalmazásért a csaj helyében, mint a huzat.

A kérdésedre a válasz - igen, mást kellett volna tenned, másképp kellett volna kezelned és lereagálnod a szituációt. Az általad felvázolt reakció, illetve tettlegesség nem a megfelelő konfliktus kezelés ebben az esetben.

2023. jan. 30. 17:50
 34/45 anonim ***** válasza:
86%

A kérdésedre a válasz - igen, mást kellett volna tenned, másképp kellett volna kezelned és lereagálnod a szituációt. Az általad felvázolt reakció, illetve tettlegesség nem a megfelelő konfliktus kezelés ebben az esetben.

Utolsó: szerinted hogyan?

Nézze a szoba másik sarkából, ahogy a tombló hisztérika földhöz vágja a drága műszaki cikkeket, közben hívja ki a rendőrséget, hogy jegyzőkönyvezzék a károkozást, aztán meg szólítsa fel a nőt ügyvédi levéllel, hogy vagy x napon belül rendezi az y összegű kárt, vagy polgári peres eljárást indítanak ellene a kár megtérítésének kikényszerítésére?

Ne nevettess...

2023. jan. 30. 18:50
 35/45 anonim ***** válasza:
35%
34-es,én nagyon higgadt ember vagyok és nő amúgy. Vag rendőrt hívtam volna. Szerintem erre lenyugodott volna rögtön. Tönkreteszi, felveszem videóra és elmegyek feljelentést tenni a rendőrségre. Önbíráskodni bűncselekmény. Nem bántalmazhatsz senkit sem, és önvédelemnél is alaposan kivizsgálásra kerül az ügy, hogy jogosan történt e fizikai fellépés. Még a rendőrt is megcibálják egy jogos önvédelemnél is. Ha nem így lenne, akkor az a szerencsétlen srác nem halt volna meg 1 hónapja amikor kimentek egy bolondhoz. Nem használhatják ők se a szolgálati fegyverüket. Tök mindegy, hogy szerintem mi lenne a jó, ha a törvény bünteti. Ha a csaj keze kificamodott, eltört, zúzódott, tele lett véraláfutással, simán feljelentheti őt, úgyhogy látletet is tud vetetni baleseti sebészeten, amit orvos ala tud támasztani. Veszélyes játék ez. Fogadjon egy jó ügyvédet, aki tisztára mossa, aztán nem lesz pénz drága holmikra egy darabig. Elhoszem, hogy a csaj se százas, de nem a fizikai fellépés a megoldás ebben az esetben, mert úgyis te szívod meg.
2023. jan. 30. 19:08
 36/45 anonim ***** válasza:
24%
Figyelj már! Add meg az elérhetőségét, és én szívesen elszeretem tőled. :D
2023. jan. 30. 19:16
 37/45 anonim ***** válasza:
21%
Máskor is volt hogy így nyugtattad meg, hogy hátracsavarod a karját úgy hogy elsírja magát?! 🤔
2023. máj. 17. 20:44
 38/45 A kérdező kommentje:

Nem, soha.

A cél relatíve nem is a megnyugtatása volt, hanem a további rongálás, a saját magában és bennem történő károkozás megakadályozása volt, kibillentése a mániás állapotból.

Nem alkalmaztam erősebb erőszakot (szerintem, illetve a válaszadók szerint, persze ők nem voltak ott), mint amennyit a helyzet igényelt, vagyis amennyit ő kifejtett ahhoz, hogy a laptopomat szorítsa.

A kéz hátracsavarása szerintem azért egy elég hasznos eszköz ilyen esetre (ha pl. valakinek a kezében ott a laptopod), mert elég kicsi az esély a maradandó sérülésre, és miközben fokozódik a fájdalom ő úgy engedi el azt ami a kezében van.

Ezen felül talán egyszer volt ilyesmi erőszakban részem (bár ott anno a hölgy támadott meg engem, és nem volt szükség arra, hogy hátraszorítsam a kezét, hanem egyszerűen kénytelen voltam lefogni, mert a hegyes műkörmével több ízben is megsebzett), elég konfliktuskerülő ember vagyok.

2023. máj. 23. 20:49
 39/45 anonim ***** válasza:
0%

Mindketten idegbetegek és erőszakosak vagytok. Nem kell kart csavargatni, de harapni meg ütni se.

Ha velem tenne ilyet a párom (szerencsére nem ilyen), mármint hogy rongálná a drága eszközeimet, közölném, hogy kifizettetem vele, ha tönkreteszi. Testi erőszakig nem mennék el. Ha nem képes változni, kitenném.

2024. márc. 14. 00:31
 40/45 anonim ***** válasza:
47%
Hát, az én kezemet nem csavartad volna ki, mert valószínűleg előbb tekerem le a fejed...ugyanakkor, nem is akarnék a laptopodban kárt tenni, csak mert dühös vagyok rád, arról nem beszélve, hogy ha a férfinak nem kellek, nem futok utána.
2024. márc. 14. 10:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!