Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megszabhatja nekem a barátnőm, hogy a családjának vegyek karácsonyi ajándékot, illetve milyen értékben tegyem azt?
Mondjuk nem lenne pofám leülni az ünnepi asztalhoz úgy, hogy nem viszek a családtagjainak valami apróbb figyelmességet.
Úgy látszik, gyakoris berkekben ez nem szokás, látszik a lepontozásokból. Alig pár normális válasz van arra vonatkozóan, hogy nem állítunk oda üres kézzel, eszem megáll, komolyan:(
Az egy dolog, természetesen illetlenség lenne üres kézzel menni, de a barátnő részéről pofátlanság, hogy megszabja, mennyiért ajándékozzon. Azért 20 ezer forint nem kis összeg, nekem biztos nem lenne pofám azt mondani a páromnak, hogy ennyiért vegyen az én szüleimnek ajándékot. De lehet van valami olyan háttere a dolognak, amit a kérdező nem oszt meg. Pl. lehet a szülőktől kapott már nagyobb értékű ajándékot, de b*szik viszonozni bármennyivel is. Na ilyen esetben a kérdező a gáz.
Egyébként ez hogyan jött szóba, hogy így kimondta a barátnőd kerek perec, hogy mennyiért "vár" ajándékot?
Szerintem a kérdezőnek alapjáraton nem az ajándékozással van a gondja, hanem ezzel, hogy megszabják neki mennyiért. Sajnos a karácsony is egyre inkább elveszti a lényegét. A hangsúly az ajándékokon van. Már némelyik gyerek is egész pici kortól olyan mennyiségű ajándékokat kap karácsonykor, ami felesleges. Nem erről kellene szólnia az ünnepnek. Senki nem mondta, hogy üres kézzel állítson be, de azért árat se kellene szabni.
Úgy került szóba, hogy említette kinek mit vett. Aligha jön ki a kis fizetéséből, és még költségekbe veri magát.
Én mondtam neki, hogy egy kis csoki, vagy hasonló. Az nem felel meg neki, mert az túl olcsócska...
Te gondolkodsz jól. Ugyanolyan értékben akarsz adni, mint amit te kaptál.
"Én mondtam neki, hogy egy kis csoki, vagy hasonló. Az nem felel meg neki, mert az túl olcsócska..."
Itt a kulcsszó NEKI nem felel meg.
Az ő nézőpontját akarja rád erőltetni, mivel írod, hogy ő képes költségbe verni magát az ajándékok miatt.
Ez az egész nem a karácsonyról szól.
Eleve azt írod, hogy "Mióta együtt élünk úgy érzem nagyon elveszi a szabadságomat."
Meg akarja szabni mennyiért vegyél ajándékot, holott te sem kaptál soha tőlük drága ajándékot.
Ne utáld, itt nem a karácsony a hibás.
A karácsony, mint ünnep csak van. Itt a karácsony köré szőtt elvárásokkal van a baj. Azzal sem lenne az ég világon semmi baj, ha te nem akarnál ajándékozni.
Megmondod neked se kell semmi, ennyi.
Az, hogyha valakit egész évbe nem is bírsz, de karácsony van és muszájból ajándékozni kell, annak mi értelme?
Egyébként a párod a te szüleidnek mit vesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!