Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megszabhatja nekem a barátnőm, hogy a családjának vegyek karácsonyi ajándékot, illetve milyen értékben tegyem azt?
Ha egyszer mégis jóban szeretnél lenni a szüleivel és nyitni feléjük, akkor vehetsz, de nem kötelező!
Azért az sem mindegy hogy konkrétan utálnak vagy csak nem álltok közel és bizalmatlanok.
Ha nem utálnak és családként tekintesz rájuk, akkor idővel az ilyen gesztusok miatt megkedvelhetnek ha más dolgokkal nem ásod el magad náluk.
Inkább az a durva hogy a barátnőddel se tudsz megegyezni a dologban.
10esé addig működik, amíg a párod és családja is normális..
Nálunk nem adtak egymásnak semmit, és az én exem se akart nálunk, ami ciki volt, mert mi ajándékozunk, és már egy hónappal előre kérdezte anyám, minek örülne, pedig nem kedvelte. Ajándékozós családokban mindenki kap valamit, én is adok a tesóimnak, akkor is, ha épp nem állunk szóba egymással, ünnepekre erőt veszünk magunkon és keresünk valamit, minek örülne a másik. Ráadásul az én exemnek odáig terjedt, hogy "nem tudom nem kell semmi" képzelehted, meghívott anyjához két hétre karácsonyra és nem viszek semmit.. majd biztos. Meg hogy ő nem tudja. Ráadásul mondta, hogy nem ajándékozósak, erre mikor beállítottunk az anyja egy 50x30as szatyrot pakolt tele csokival, tusfürdővel meg ilyesmivel, irtó mázli volt, hogy én is vittem, így is égett a fejem, hogy csak egy csokit meg egy likőrt, de határozottan jobb volt a semminél. Ja és azt sem tudta az ex, hogy az anyja már nem iszik alkoholt, így a vitt eperlikőr felkerült a szekrény tetejére.
Ő is kiverte ilyenekért a balhét, mint a kérdező, hogy őt ne korlátozza senki, neki ne mondja meg senki, ha ő nem akar nem fog. Szakítottunk is, az emberi kapcsolatokat nem volt képes ápolni, megerőltetni magát semmiért, elvárta, hogy mindenki igazodjon hozzá, következmények nélkül. Ahogy telt a kapcsolat, nálunk is ez lett, neki ne mondjam meg, hogy menjen le a boltba, mikor én főzök kettőnkre és hiányzott valami, neki ne mondjam meg, hogy takarítsa ki a saját wcjét mikor egy nagy kakidarab maradt benne, neki ne mondjam meg, mire költse a pénzét, mikor én egy 10 centis kínai plüsst kaptam ő meg ezüstzsinórokat vett a gépéhez hogy tisztában hallgassa a zenét.. Hozzáteszem sosem "parancsoltam", hanem javasoltam, vagy nem tetszésemet fejeztem ki.
Én úgy ejteném a kérdezőt, ahogy van, az exet is korábban kellett volna, valahol ott, amikor nem akart nyáron inget venni az uncsitesóm esküvője miatt, ahol ő is kajált, ivott, táncolt és ő érezte szívességnek feléjük, hogy elmegy rá értem(neki ne mondja meg senki, mit vegyen fel). Nem lehet a másikra testálni a kapcsolatotok "feladatait", majd még hazudjon is érted, hogy te is learathasd a babért, hogy jófej voltál, hogy gondoltál rájuk, mikor nem. Aztán éghess azért, mert ő az anyjának visz egy szál virágot és közli, hogy "ezt tőlünk kapod", miközben te utánajártál az anyja gyógyteájának, amit régen szeretett és megemlített egy beszélgetés során, ami "kinyílik", ha megfőzöd. Nem állunk össze olyannal, aki letojja a csapatmunkát, kellemetlen helyzetbe hoz, szid/elégedetlenkedik, de azért bezsebeli a sikert.
Kérdező, vagy be akarsz illeszkedni emberek közé, vagy nem. Gyorsan döntsd el, mert minden családban más a szokás. Gondolod, hogy barátnőd le akar húzni? Akkor meg szakítsál! Valószínűleg normális dolgokat vár el, ami körülötted mindenkinek alap, és segíteni szeretne, hogy ne érezd magad kellemetlenül, ő ne érezze magát kellemetlenül miattad és/vagy jó benyomást tudj kelteni, aminek neked is fontosnak kellene lennie! Ha nem kedvelnek, kedveltesd meg magad, ha meg ennyire sem vagy képes, húzz el az életükből, felesleges problémákat generálsz, összeférhetetlen vagy.
Egyébként bár normális ember lett volna a párom, nem hagyja jóvá az alkoholt az anyjának, hanem előre szól és segít, hogy kb 5ezerért vegyek, mert én is annyiért kapok, és figyel annyira az anyjára, hogy tudja, az minek örülne. Normális emberek így csinálják. A többieket meg el kell kerülni.
Én biztos nem mennék üres kézzel a párom családjához, de nem is vennék nekik többtízezer forintos dolgokat. Párezer forintos apróságot vennék. Ezt viszont ne a párom szabja meg nekem, ha ilyet tenne, már nem lenne a párom. Nekem eszembe se jutna arra kötelezni a páromat, hogy ajándékot vegyen a szüleimnek, döntse el magától,
Hogy szeretne-e.
12-es válaszoló nagyon ellenszenves. Rögtön a tipikus dobjuk ki azt az embert aki nem ugyanúgy gondoskodik típusú lányzó.
Nekem konkrétan meg lett szabva szám szerint 20 ezerben, hogy ennyiért vegyek.
"Nekem eszembe se jutna arra kötelezni a páromat, hogy ajándékot vegyen a szüleimnek, döntse el magától."
Oké, odamenni sem muszáj a párod családjához ingyen kajálni.
A karácsonynak nem (csak) erről kellene szólnia.
Jó legyen ajándék, egy jelképes valami, ami személyreszabott.
De ilyet, hogy meg van szabva, csak 20e-ért lehet venni.
Meg egyáltalán hány főnek "kellene" venni?
Mindnek 20e Ft akkor vagy mi??
"Ráadásul nem is vagyok a szívük csücske. "
Mi miatt van ez?
Ha a barátnőd ezt tudja, akkor egyáltalán hogy várja el ezt?
Vegyetek a barátnőddel ketten adjátok át úgy is, de külön neked nem kell.
"Én mondtam neki, hogy ebből szeretnék kimaradni. "
Nem csoda, hisz meg is vab szabva mennyiért vehetnél ajándékot.
Egyébként az nem opció, hogy mindenki a saját családjával tölti a karácsonyt?
#17 nyilván olyannal nem járnék, akinek magától nem jut eszébe legalább egy üveg bort meg valami virágot, bonbont venni a szüleimnek. De az biztos, hogy nem utasítanám arra, hogy ajándékozzon, mondjuk én alapból azt vallom, hogy egy egészséges párkapcsolatban senki nem utasítgatja a másikat semmire. Főleg nem szabnám meg, hogy x forint értékben mit vegyen. Ha a párja szüleinek 20 ezerért kell vennie dolgokat, akkor a saját családjának 100 ezerért, a párjának meg 200-ért? Csak hogy arányosak legyünk. Tapsolja el az egész megtakarítását ajándékokra?
Volt már pár kapcsolatom, de ilyet egyik exem se mondott volna, az biztos, hogy több közös karácsonyunk nem is lett volna😀
Férfi vagy, önálló akarattal, gondolatokkal, avagy más irányítja az életed és mindenben igazat adsz barátnődnek?
Ami nem tetszik, mondd el. Hogyha soha nem állsz ki magadért, akkor minden úgy fog történni, ahogy barátnőd szeretné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!