Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Megszabhatja nekem a barátnőm,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megszabhatja nekem a barátnőm, hogy a családjának vegyek karácsonyi ajándékot, illetve milyen értékben tegyem azt?

Figyelt kérdés
Én mondtam neki, hogy ebből szeretnék kimaradni. Ráadásul nem is vagyok a szívük csücske. Mióta együtt élünk úgy érzem nagyon elveszi a szabadságomat.

2022. dec. 14. 02:07
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
72%

Én ezt nem is értem. Ha együtt éltek, akkor eleve miért külön ajándékoztok?

A másik meg: a párkapcsolat nem börtön és nem is korlátozó tényező, és nem is arról kell szólnia, hogy egyik becsicskul a másiknak, meg ukázokkal dobálózik; a párkapcsolat kiteljesít, a közös élet pedig könnyebbséget, biztonságérzetet és elégedettséget kell, hogy hozzon, különben megette a fene. Ha te bármi okból úgy érzed, hogy parancsolgatnak neked, "Mióta együtt élünk úgy érzem nagyon elveszi a szabadságomat", akkor te nem a megfelelő, neked való emberrel élsz együtt!

2022. dec. 14. 08:23
 22/39 anonim ***** válasza:
70%
Nincs erre joga
2022. dec. 14. 08:37
 23/39 A kérdező kommentje:

Elképzelhető igen, hogy nem a megfelelő emberrel élek együtt.

Szüleinek elejétől fogva nem voltam szimpatikus sosem. Párszor már próbálták lebeszélni a barátnőmet rólam (lehet jobban járt volna mindenki, ha hallgat rájuk).

Az egész családnak kell 20 ezerért adni. Már mondtam a barátnőmnek, hogy nem megyek legfeljebb, és töltöm az egész Karácsonyt a saját családommal, amihez leginkább kedvem lenne. Ebbe persze nem hajlandó beleegyezni. Inkább lennék a sajátommal, mint más családjának jó pofizni. Magamnak vettem ajándékot egyébként, és a saját családomnak.

2022. dec. 14. 08:48
 24/39 anonim ***** válasza:
73%

Megszabja mennyiért vehetsz ajándékot, mikor pedig közlöd, hogy inkább a saját családoddal töltöd a karácsonyt "Ebbe persze nem hajlandó beleegyezni."

Érdemes lenne megvizsgálni, hogy ebbe a kapcsolatban ki milyen minőségben működik.

Egyenrangú félként vagy anya-fia minőségben, ahol mintegy szülőként nyilvánul meg az egyik fél.

2022. dec. 14. 09:05
 25/39 anonim ***** válasza:
29%

#23 mondjuk ez alapján a te hozzáállásoddal is problémák vannak. A te családodhoz és az övéhez is illene menni, de én úgy vagyok vele, hogy az én családomnak én veszek ajándékot, az ő családjának ő vesz, és közösen adjuk oda. Szerintem ez a legokosabb megoldás.

És hogy érted, hogy magadnak vettél ajándékot? A barátnődnek meg nem? Na ilyet se hallottam még🤣Szerintem itt az lehet a gond, hogy te önző vagy, a csaj meg kontrollmániás.

2022. dec. 14. 09:36
 26/39 anonim ***** válasza:
78%

21-esnek minden szavával egyetértek!

Az ajándék mindkettőtök minden rokonának közös legyen, ui. ti már egy külön család, külön háztartás vagytok. Az anyagi részét egymás között megbeszélhetitek, lehet azt, hogy mindenki a saját családjáét a saját zsebéből állja, de ha együtt éltek, akkor többé-kevésbé közös kasszának is kéne lennie.

Viszont ez az utasítgatós stílus nekem nagyon nem jönne be, konkrétan hanyatt-homlok menekülnék egy ilyen nőtől. Ha ilyen már esküvő előtt, akkor utána kb. olyan lesz veled, mint egy rosszabb börtönőr a rabokkal. Gondolj arra, hogy nem követtél el semmi bűncselekményt, amiért életfogytiglan ezt kéne elviselned. :-)))

2022. dec. 14. 09:56
 27/39 A kérdező kommentje:
Már jó párszor mondta, hogy kérjem meg a kezét, mert ő szeretné. Én ennek se vagyok a híve. Barátnőmnek vettem ajándékot egyébként.
2022. dec. 14. 10:09
 28/39 anonim ***** válasza:
83%

Nyilván nem.

Az meg egy másik kérdés, hogy ez okozhat konfliktust a kapcsolatotokban.

Az meg megint egy másik kérdés, hogy én nem járnék olyannal, aki megszabná nekem, hogy kinek mit vegyek.

2022. dec. 14. 11:14
 29/39 anonim ***** válasza:
83%

Ez mind szép, de akkor külön is töltheti a pasi a karácsonyt, mondjuk a saját szüleinél, nem kötelező a lány szüleinél is pofafizitet tartani.

2022. dec. 14. 12:52
 30/39 anonim ***** válasza:
20%

Mit értesz az alatt, hogy "az egész családnak 20ezerért"?

Ha van egy apja, egy anyja, meg két testvére, akkor úgy fejenként 5ezret költesz rájuk, ami tök normális összeg. Főleg, ha ebbe még beletartozik egyéb rokon is, pl nagyszülők. Pl bor apukának, lindt csoki anyukának, lush fürdőbomba és milka csoki egyik tesó, doboz "luxus" ízesített cigi másiktesó.

Ezek tök normális ajándékok árban is, meg amúgy is. Gondolom azzal is képben van, ők mennyit szánnak a te ajándékodra, nem? Már ideje lenne eljegyzésnek is, nem akarsz beletartozni a családjába, nem akarod a csajt sem, kihúznád magad az egészből és erre a "problémára" akarod kenni az egészet! Szakíts vele, mindketten jobban fogtok járni.

Egyébként az árkategóriát mindenki meg szokta mondani. Én pl kaptam extől kappucsíner szeletet(azt a 20 forintosat), és azt mondta, érezzem

jól magam, mert kaptam tőle csokit valentinnapra. Azért csoki és csoki közt is van különbség, ráadásul sosem kávéztam mert utálom, tudnia kellett volna, ha érdekli, de sosem érdekelte. Az ajándék árát olyanoknak szokták belőni, akik bizony rászorulnak ilyen ismeretekre, mert teljesen bénák szociálisan.

Mikor volt még, hogy megmondtam mennyit adjon? Ja igen, az esküvőn, nem akart pénzt adni úgy se, hogy én adom ő dobja be menyasszonytáncnál, és mikor mondtam, hogy 10et illene a vendéglátásért, elhúzta a száját. Pénzről, tervekről beszélni normális dolog, az is normális, ha alapelvárásai vannak a másiknak, és beszél erről egy népesebb családnak nem sok a 20ezer. Főleg, ha több családtagról van szó, nem csak az anyja kapja a 20ezres ajándékot, hanem 6 ember. Lehet a tesóinak már családja is van, gyerekei is. Az emberek tudnak gondolni maguktól ilyenre, de semmiképp sem érzik sértőnek, ha a párjuk segít nekik belőni a mennyit, mivel megbíznak benne! Főleg ha nem is kérnek sokat! Hány tagú a családja?

(A kapcsolatod szr.)

2022. dec. 14. 15:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!