Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megszabhat egy szülő bizonyos dolgokat, a még otthon lakó nagykorú lányának, hogy mit szabad és mit nem? 22F Bőv lent
Baráti ismeretségen keresztül, figyelt fel rám a csaj, és egyre többet járunk össze van hogy én megyek át hozzá, vagy Ő jön át.
12 éves korom óta motorozom Apai vonatkozásból, 18 évesen sikerült megszerezni az első nagy motoromat, azóta azt eladtam, és van most egy gyorsaságim ami még sokáig nálam lesz
Viszont a csaj anyja nem engedi el velem még egy szerpentinre sem, nem hogy a szomszédos városba átmenni ebédelni, sétálni.
Sajna nem merek kockáztatni mert nagy volna a felelősség, bár jó volna vele is menni míg ilyen napsütéses idő van.
Miért csinálja ezt egy szülő?
Miben más az én anyám felfogása, másénál pl?
A lányokat a kicsit mindig jobban féltik.
És igen,megszabhat egy szülő bizonyos dolgokat a még otthon lakó lányának. Miért? Mert az a szülő háza.
Egyébként egy gyorsasági motor nem épp bizalom gerjesztő. Az oké, hogy nem volt még komoly baleseted, de más úgy motorozni, hogy egyedül vagy és úgy is más, hogy van mögötted plusz 50-60kg, esetleg ficánkoló valaki.
A te anyukád az a te anyukád. Bízik a fiában. A lány anyukájának meg bíznia kell a lányában, meg egy idegen fiúban is. Más.
Sajnos megszabhat. Én is egy élő példa vagyok rá. Pasizni sem enged rendesen, nem hogy ilyenmotor meg olyan akármi... Ennyit erről. Nem egyszer hallottam már azt a mondatot, hogy: "Amíg az én házamban élsz és az én kenyeremet eszed, azt csinálod, amit én mondok".
És sajnos nem tudok vele mit tenni, mivel nincs saját jövedelmem...
Én ilyenkor szembesíteném a szülőt és megkérdezném a következőt tőle:
Kiben/Miben nem bízik? A lányában, a fiúban vagy a saját nevelésében? Hogy jól nevelte e a lányát... Mert ha mind3 rendben van, akkor nem igazán adódna probléma.
Az én szüleimmel való kapcsolatom a bizalomra épült. A saját nevelésükben bíztak, így ezáltal már bennem is, mivel tudták hogy jól végezték a dolgukat, így soha nem volt az, hogy nem mehetek el valahová. Persze ha hülyeséget akartam olykor, nyilván nem engedték. De alapvetően bíztak benne és tudták mindig is hogy jól neveltek, az életre neveltek, és ilyenkor nem létezik a bizalmatlanság, hogy vajon mit csinál a lányuk egy buliban, egy pasis társaságban, a koliban nem e züllik el, stb...
Nem voltak számonkérések, mit csináltam mikor kivel voltam... Tudták, hogy elmondom ha akarom, ha nem akkor se csináltam rosszat, ezt tudták. És hogy honnan? Mert következetesen neveltek. Ez az amit csak kevés szülő tud, mer bevállalni. Igen, olykor kemények szülőként, és sokszor a gyávább mindent megengedő szülői magatartást veszik fel az emberek, ebből kifolyólag később rengeteget idegeskednek majd, ha tini vagy felnőtt lesz a gyerekük. NEm tudnak aludni, míg haza nem ért a gyerekük, folyton rátelefonálnak... És amiatt van az is, hogy magukhoz akarják láncolni a már felnőtt gyereküket is, mert tudják hogy nem jól neveltek, és ezáltal már nem azon van a hangsúly hogy a fiúban a lányában nem bízik, hanem hogy saját nevelését vonja kétségbe, s utólag próbál jó szülő lenni, de rosszkor már és rossz módszerrel.
23N
de igenis tudsz tenni ellene ne hagyd, hogy irányítsa az életed!
ne félj szembe szállni vele mert tapasztalat hogy nem fog leállni utána meg ő fog siránkozni hogy miért nem vagy boldog
ha összevesztek majd kibékültök de ha nem éled a saját
életed azt az időt senki nem fogja vissza adni
hidd el tudom mit beszélek 18 évesen még azt is meg akarja mondani mikor mennyek aludni és ezt halál komolyan mondom ki kell állnunk magunkért
az előző voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!