Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a megoldás, ha egy srác nem bír lemondani egy bizonyos pénzösszegről?
A barátnőmet még tavaly elhívta színházba egy csávó (akkor még nem voltunk együtt). Ő elfogadta, de 2 órával az előadás előtt le kellett mondania. Kiderült, hogy baromi drága jegy volt, 10e Ft/db és a barátnőm el se fogadta volna ha tudja, hogy ilyen sok.
Azóta a srác azzal nyaggatja, hogy fizesse ki neki a jegy árát.
Mit lehet ilyenkor csinálni? Szerintetek jogos a követelése, vagy abszolút nem? (szerintem nem, de kíváncsi vagyok, mások mit gondolnak)
És ha nem, akkor mivel lehetne lekoptatni?
Nyaggatni ezért biztosan nem nyaggatnám a lányt. Viszont a lánynak eleve fel kellett volna ajánlania, hogy kifizeti, ha már ennyire genya volt, hogy 2 órával előtte mondta le...
(Persze nyilván ha vis major dolog történt, akkor lényegtelen a színházjegy)
Hát, attól függ, milyen a körülmény.
ha pl a csak akarta annyira azt a bizonyos előadást, majd mondta le, akkor szerintem jogos.
Ha a pasi akart nagy arc lenni, később meg sértődésből és hogy legyen miért keresni a csajt-akkor nem.
Szerintem meg az, hogy mennyi idővel előtte mondja le az teljesen irreleváns. A kérdést akkor kellett volna tisztázni mikor a jegyek megvételre kerültek. Az milyen, hogy veszek x db méregdrága jegyet, majd odaállok az illető elé, hogy akkor fizess (és ez független attól, hogy fiú vagy lány az illető). Ezt előre tisztázni kell. Ha jól veszem ki még az összeggel se volt tisztában a lány. Ha mindezt nem tette meg a csóka, akkor azaz ő kára.
A srácnak pedig meg kell mondani, hogy a jegyváltás nem volt előre tisztázva a lány a jegyet igénybe nem vette, így nem jogos a követelése és a kára nem lesz megtérítve. Ezt a békát le kell nyelnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!