Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítsak az elhízott barátnőmmel?
Barátnőmmel 4 éve vagyunk együtt, ő 25 éves, én 26 vagyok.
Az elmúlt 2 évben nagyon elhanyagolta magát, már nem akar velem edzeni és nagyon egészségtelenül kezdett el táplálkozni. 60 kilóról felhízott 90-re, úgy érzem hogy mintha egyszerűen nem ebben a nőbe szerettem volna bele. Már lassan 4 hónapja nem szeretkeztünk, egyszerűen képtelen vagyok hozzá.
Férfiak, ti mit tennétek ebben az esetben? Szerintem 26 évesen még nem késő hogy más párkapcsolatot keressek, nem szeretném leélni az egész életemet egy olyan nővel akihez nem vonzódom.
#29:
Egy 160/70 paraméterű nő nem disznó. Ehhez nem is kell hasonlóval rendelkezni ahhoz, hogy empatikus legyen az ember.
Örülj neki, hogy te a kerti budin is Bratz baba vagy és szállj le a többi emberről. Szánalmas, ahogy itt veritek magatokat Mindentmegmondó Arankaként más embereket szapulva. Legyen már benned ennyi jó érzés.
31.
A kérdésben 90kiló van írva nem 70. De látom megjött a dagadt lepontozó brigád :)
Családomban van, akire nagyon sok kiló felszaladt viszonylag hamar. Figyel rá, mit eszik, mozog, alapvetően nem is eszik sokat. Már vagy két éve kilincsel orvostól orvosig, mire most egy doki (magán, természetesen) végre kimondta, hogy nem jó az inzulinja (inzulin rezisztencia). És végre hajlandó ez az orvos foglalkozni vele! Mert egyenlőre hiába edz, hiába étkezik egészségesen, nincs szembeötlő látszata.
Én világ életemben sovány voltam, most 40 felett csak csipegetek, mert ha annyit ennék amennyit szeretnék (normál étkezés, semmi visszafogottság), akkor gurulnék.
Szar kaják vannak, csak puffaszt, nem táplál. Stressz, hajszoltság, kész is az elhízás.
32:
Nem vagyok dagadt. Tény, hogy mozog a tömegem - ennek hormonális okai vannak (nálam tényleg), melyek a kedvemet is gyakran befolyásolják. De én ettől nem vagyok kevesebb, sem több, ha éppen jó passzban vagyok és nem kezdenek ki velem a hormonjaim.
Nem mellesleg valaki 70 kilósan is szebb, mint más 40-nel. :) Nekem legalábbis sosem volt gondom a férfiak terén. De ha téged az vigasztal, hogy 2 deka tömegkülönbözettel felsőbbrendűbb vagy nálam, akkor legyen így. Aztán ne bőgj, ha téged is elhagynak valami külsőséggel kapcsolatos dolog miatt. Elvégre én sem azt mondtam, hogy népszerűsítsük a kóros elhízást, hanem hogy ha valakinek ez szakító ok, akkor akár egy műtéti heg, bőrprobléma, korpás haj, x egyéb felületes dolog is lehet az, ami pedig nem egy felnőtt párkapcsolathoz méltó attitűd.
34.
És kimondta hogy te kevesebb vagy? Én a lusta igénytelen emberekről beszéltem akik szarnak bele zabálnak össze vissza mint amilyen a kérdező barátnője valószínűleg.
35:
Nem hiszem, hogy ez csak lustaság kérdése lehet. Az olyan emberek dumálnak arról, hogy "arra van időd, amire hagyod", akik nagyon sokszor csak úgy kényelmesen eljárogatnak valami hivatali melóba 8-16 között, majd előttük van az egész nap, plusz a hétvégék, vagy ünnepnapok. A 35 éves Marikáktól és Józsiktól nem sajnálom az igényesség jogát csak amiatt, mert mondjuk minimálbérért mennek napi 12 órákat a gyárba dolgozni, majd felváltva a gyerekeikkel vannak, abból a pénzből pedig pont annyira futja, hogy valami hizlaló és szénhidrátban gazdag gejl életmódot fenntartsanak. Itt ez nem igénytelenség, hanem szimpla túlélés.
Nem mellesleg a legtöbb országban összefügg a depresszió és az elhízottság mértéke - nem véletlenül. Ezek gyakrabban járnak együtt, mint a hormonproblémák. És itt ez a baj. Nem az, hogy a kérdezőnek nem áll fel arra, hogy 2-vel több zsírpárna van a csaján, vagy ha összeér a combja. Hanem hogy bele sem gondol, hogy talán az, akivel 4 éve együtt van, talán nem érzi jól magát a bőrében. Itt a legnagyobb probléma nem a 90 kiló, hanem hogy boldogtalan és az evésben keres menedéket. Nyilvánvaló az is, hogy a kérdező nem társa abban, hogy jobban legyen a partnere, hanem - 4 év ide-oda - inkább kidobná, mint egy darab szemetet.
A lány helyében emiatt raknám ki őt hamarabb, minthogy a kérdésben vázolt dologra sor kerüljön.
36.
Hagyjuk már ezt a hormonproblémás baromságot kb a kövérek 1%-a, de még ez ellen is lehet tenni. Naná hogy nem érzi jól magát a bőrében ha hízik 30kilót nem csoda hogy depressziós. Persze lehet hogy neked van igazad, nem mondom hogy nem létezik olyan amiről te beszélsz, de a legtöbb esteben csak lustaságról igénytelenségről van szó.
37:
Direkt arra reflektáltam, hogy depresszió miatt több az elhízott ember, mint amennyi hormonproblémával küzdő ember valójában van. Hormonprobléma mellett/alatt pedig különböző toleranciákat, autoimmun betegségeket is lehet rokonítani, mivel ezek miatt is előjöhet az egyénen. De a depressziós esetek száma még így is bőven nagyobb, mint a hormonproblémásoké. Egy az egyben ezt írtam le, egy szóval sem legitimáltam azokat, akik feltételezett hormonproblémákra kennek rosszul berögződött étkezési szokásokat és a sport hiányát. Egy szóval sem. Olvasd vissza.
37:
Nem mellesleg az ördögi kör itt nem az elhízással kezdődik, hanem a depresszióval. A depresszió miatt lesz elhízott valaki, nem fordítva.
Arra reagáltam, hogy meg lehet nézni a legelhízottabb nemzeteket (a különféle szigeteket ne vegyük ide, mert ott fixen genetikai eredetű a probléma legjava), mint amilyen Magyarország, vagy Amerika is. Nem véletlen, hogy ugyanezen országokban van a legtöbb depressziós is. Egy lelkileg kiegyensúlyozottabb nemzetnél kevesebb az elhízás aránya is.
#36 már bocsi, de nagyon sok mindent kavarsz össze. Egyrészt igazad van, hogy foglalkozni kell a fizikai és mentális egészeggel elhízás esetén. De ha az illető, akivel ez történik sz@rik rá, nem tudsz mit tenni, és nem hiszem, hogy sokan olyan önfeláldozóak lennének, hogy az egész életüket a másik "megjavítására" szenteljék. 4 év kapcsolat pedig nem sok, ha ilyesmivel nézel szembe, de igazából bármikor mondhatja az ember azt, hogy "sajnálom, de ez nekem túl sok, ezen az úton nem tudok veled tovább menni, nem tudlak támogatni". 20-30 év után is teljesen jogos az ilyesmi. Szóval egyetértek, hogy ocsmány dolog eldobni csak úgy a másikat, de ha a másik nem hajlandó tenni magáért, akkor nem vagy köteles lemenni vele a leejtőn. Megalázni, ocsmányul beszélni vele... Stb egy másik téma, arra semmi nem jogosít fel.
Másrészt, hacsak nem kimondottan durva mélyszegénységről beszélünk, nem lehetetlen egészségesebben, és kicsit diétásabban enni. De megsúgom, jelenleg egy elég szegény környéken lakom albérletben, és az emberek nagy részének van pénze cigire, koffeinre, alkoholra, chipsre, cukros üdítőre, meg néha napján egy kis mekikére. Nyilván belemehetünk a pszichológiájába, illetve szociális berögződésébe ennek, de azt hiszem azt kijelenthetjük, hogy akik így élnek, azoknak igenis lenne pénze jobban étkezni. Márpedig a társadalom nagy része ezen a szinten, vagy felette van. Nem annyira drága zöldségeket venni, akár fagyasztva, akár frissen, több hüvelyest fogyasztani, natúr zabot, rizst, krumplit venni, és valamiféle nem borzalmas húskészítményt, ha az illető nem vega (illetve biztos van még rengeteg más opció, őszintén nem próbáltam még indokolatlanul olcsó ételeket összeírni, de amúgy érdekesen hangzik, lehet valamikor körbejárom ezt a témát). Visszatérve: nem, nem lesz a legváltozatosabb, ha nem vagy képes többféle fűszert, és egyéb ízesítőt venni, illetve ha nem vagy hajlandó kísérletezni az elkészítési módokkal. De igenis tudsz olcsó, egészségesebb, jobban telítő alternatívákat vásárolni. Ami szerintem inkább gond, hogy az embereknek fogalmuk sincs, hogy a francba kell étkezni. Viccen kívül. A legtöbben annyival jönnek, amennyit otthon látnak. Kevesen jutnak el odáig, hogy többet kísérletezzenek, vagy utána olvassanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!