Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi idő alatt kell visszafizetnem a páromnak, mi lenne
szerintetek korrekt ebben a helyzetben?
Figyelt kérdés
Elromlott egyik napról a másikra hirtelen a telefonom, de úgy, hogy nem lehetett javítani sem. Sok adatom elveszett, több dolgom nem SIM-kártyára, hanem telefonra volt mentve, biztonsági mentést anno direkt kikapcsoltam, amit már nagyon bánok. A lényeg, hogy hirtelen kellett egy új telefon. Ritkán veszek készülkéket, de akkor a legjobbat választom, ez a telefonom is 4,5 éves volt. Amit kinéztem, az picit több, mint félmillió Ft-ba került, ha teljes egészében kifizettem volna, akkor nem maradt volna a hónap végéig pénzem másra (pl.étel), részletre, hitelre pedig semmit nem vagyok hajlandó venni, így megkértem a páromat, hogy segítsen ki kétszázezer Ft-tal. Megkaptam tőle a pénzt, megvettem a telefont, mindez novemberben volt. Akkor nem egyeztünk meg csak annyiban, hogy visszafizetem neki az összeget. Decemberben nem adtam vissza, karácsonyi kiadások mellett nem fért volna bele. Nem szólt miatta semmit, tegnap a semmiből előhozta, hogy mikor látja már viszont a pénzét. Szerintetek ebben a hónapban a teljes összeget illene visszaadnom neki? Vagy ráérek mondjuk 2-3 részletben? Ti mit tennétek a helyemben?
Egy vasad sincs. Eddig is elverted hónapról, hónapra az utolsó fillérig. Ha jön egy váratlan kiadás vagy munkanélküliség ott állsz az üres bugyiddal. Ezt a szokásodat gondolom továbbra is megtartod úgyhogy egyetlen hónapban sem lesz törlesztésre 1 vasad sem.
2022. jan. 5. 16:28
32/55 anonim válasza:
Rögtön következő hónapban illett volna visszaadnod, ha úgy gondoltad, hogy a karácsonyi kiadások miatt nem ezt teszed, erről illet volna őt is tájékoztatni. Ciki így, hogy neki kellett felhoznia... Minél előbb add vissza neki, ha nem megy most azonnal, akkor beszéld meg vele a legkésőbbi időpontot, amikor visszaadod.
2022. jan. 5. 16:48
33/55 anonim válasza:
Persze, hogy ítélkezünk, úristen, de gáz vagy.
2022. jan. 5. 16:51
34/55 anonim válasza:
Én a helyedben nyugodt körülmények között elmondanám neki először is “ne haragudj, hogy múlt hónapban nem tudtam fizetni, a karácsonyi kiadások miatt nem tudtam kivitelezni, de januárban és februárban 100-100 ezerrel le is törlesztem,ha ez neked megfelel.”
Ha úgy van ahogy mondod, hogy nem kottyan meg neki annyira a pénz hiánya valószínűleg nem amiatt akadt ki csak mondjuk nem látta rajtad a szándékot hogy te vissza akarnád fizetni aztán egy frusztráltabb pillanatában ez kijött belőle.
Tényleg le kellett volna ezt kommunikálnod vele mert én is szívesen adok kölcsön annak aki fontos nekem, de úgymond szeretném tudni mikorra kapom vissza.
Ebben nincs semmi probléma szerintem.
2022. jan. 5. 16:54
35/55 Cpt_Obviously válasza:
Hmmm nekem az a fura, hogy úgy vállalkozol, hogy pénzügyileg ennyire konzervatív vagy. Csak pénzügyileg nem képzettek félnek a hiteltől meg a 0%-os részletekről.
Az is a pénzügyi lemaradottságra utal, hogy ilyen esetre nem különítettél el korábban jelentős összeget (5 éved lett volna az új telefon árát összespórolni) mi lesz ha más, a munkád szempontjából fontosabb és drágább készüléke megy tönkre.
Harmadik hiba, úgy kértél kölcsön a kapcsolatod an, hogy látszólag nem ismered a pénzügyi kultúráját.
2022. jan. 5. 17:02
36/55 A kérdező kommentje:
Annyira tisztában vagytok az anyagi helyzetemmel, hogy az hihetetlen. Elárulom van lekötött pénzem a bankban, de ahhoz nem tudok hozzányúlni,hogy ne veszítsek rajta. Egyáltalán nem élem fel minden pénzem. A szalonomra is rengeteget kellett költenem az utóbbi fél évben (milliós nagyságrend), amit önerőből tettem meg, senkitől nem kértem rá pénzt. Nincs semmi gond önmagában azzal,hogy megkérdezte, a hangnemmel volt bajom.
2022. jan. 5. 17:05
37/55 anonim válasza:
Most a nyáron 0%hitellel hoztam el laptopot, pedig úgy van a számlámon pénz, hogy simán elhozom, de inkább havi 10,mint nem is lett, de beüt a krach.
Az, hogy csúcsszuper telefont vettél, ennyiért, teljesen hülyeség volt részedről, néztem azt a telefont, de eszembe sincs ennyiért megvenni, teljesen felesleges. A kölcsönt meg leginkább azonnal visszaadnám egyben.
2022. jan. 5. 18:10
38/55 anonim válasza:
Neki meg azzal volt baja, hogy 2 hónapja sunyítassz, nem adod vissza, hanem karácsonyi kiadások címszóval kötelezel... stb. Neked kellett volna szóba hozni a visszafizetést, nem neki. A kölcsönt illik minél gyorsabban visszaadni, vagy legalább jelezni neki, hogy mikor szándékozod. Szerintem ez alap. Máskor ilyen helyzetben kétszer meggondoja majd, hogy kisegítsen-e.
2022. jan. 5. 18:11
39/55 A kérdező kommentje:
Mikor totálkárosra összetörte az autóját pár éve, akkor én segítettem ki 1,5 millió Ft-tal, hogy tudjon újat venni. Hónapokkal később kérdezte, hogy mikor adja vissza. Mondtam neki, hogy semmikor, annyit kértem tőle csak, hogy 1 évig ő állja a közös programjainkat és egy nyaralást. Megbeszéltem vele, mert más miatt felhívott az előbb, este átutalom a teljes összeget a számlájára.
2022. jan. 5. 18:37
40/55 anonim válasza:
Pff, pont most vettem Poco telcsit dual sim és 256 giga tárhely és 100 ezer volt.
Anyád simán nem tanított meg, hogy ne költs olyan pénzt, ami nincs. Ha nem lenne faszid, most koldulnál vagy mi?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!